Eurovision 2023: Τα αναλυτικά αποτελέσματα των δύο ημιτελικών | Η επίδοση της Ελλάδας!

Μπορεί να έχουν εκκινήσει οι προετοιμασίες για τον ερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Εurovision, τόσο για τις συμμετέχουσες όσο και για τη διοργανώτρια χώρα, το κεφάλαιο της Eurovision 2023, ωστόσο, δεν είχε κλείσει ακόμη οριστικώς.

Παραδοσιακά, με το πέρας του διαγωνισμού τον Μάιο, ακολουθεί και η δημοσίευση εκ μέρους της ΕBU των αναλυτικών αποτελεσμάτων τόσο για τη βραδιά του τελικού όσο και για τις βραδιές των δύο ημιτελικών. Απορία προκάλεσε η μη δημοσιοποίηση τον Μάιο της αναλυτικής ψηφοφορίας των χωρών στους δύο ημιτελικούς της 9ης και 11ης Μαΐου. Η EBU περιορίστηκε στην αποκάλυψη απλώς των αποτελεσμάτων και όχι της αναλυτικής ψηφοφορίας, ως είθισται, κατά την οποία δε μαθαίνουμε μόνο τα δέκα αγαπημένα του κοινού, που μεταφράζονται σε βαθμούς, αλλά και σε ποια σειρά της κατάταξης τερμάτισαν οι χώρες που δεν κατάφεραν να αποσπάσουν βαθμολογία από τις εκάστοτε χώρες. Ενώ, δηλαδή, δημοσιοποιήθηκαν οι θέσεις 1-10 της κατάταξης στη ψηφοφορία των χωρών, αυτό δεν έγινε για τις χώρες που τερμάτισαν από την 11η θέση και κάτω.

Έστω και ετεροχρονισμένα, μετά από έξι μήνες, αποκαλύφθηκε η αναλυτική ψηφοφορία των χωρών κατά τη διάρκεια των δύο ημιτελικών στην ιστοσελίδα της Εurovision.

  • Σχετικά με τα αναλυτικά αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού, αυτά μπορείτε να τα βρείτε εδώ.
  • Σχετικά με τα αναλυτικά αποτελέσματα του δεύτερου ημιτελικού, αυτά μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Η επίδοση της Ελλάδας

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στη Eurovision 2023 με τον Victor Vernicos και το τραγούδι του “What They Say“, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, για τρίτη φορά στην ιστορία της στον διαγωνισμό. Ο Victor τερμάτισε στη 13η θέση του ημιτελικού, αποσπώντας μόλις 14 βαθμούς, το χειρότερο βαθμολογικά αποτέλεσμα της χώρας μας στον διαγωνισμό, 12 από την Κύπρο και 2 από την Αρμενία.

Η θέση που κατέλαβε η χώρα μας στην ψηφοφορία των χωρών του δεύτερου ημιτελικού ήταν η εξής:

  • Αλβανία: 11η θέση
  • Αρμενία: 9η θέση (2 βαθμοί)
  • Αυστραλία: 13η θέση
  • Αυστρία: 11η θέση
  • Βέλγιο: 12η θέση
  • Κύπρος: 1η θέση (12 βαθμοί)
  • Δανία: 12η θέση
  • Εσθονία: 12η θέση
  • Γεωργία: 11η θέση
  • Ισλανδία: 13η θέση
  • Λιθουανία: 11η θέση
  • Πολωνία: 12η θέση
  • Ρουμανία: 13η θέση
  • Άγιος Μαρίνος: 11η θέση
  • Σλοβενία: 13η θέση
  • Ισπανία: 15η θέση
  • Ουκρανία: 14η θέση
  • Ηνωμένο Βασίλειο: 11η θέση

Ως προς την αναλυτική βαθμολογία, παρατηρούμε ότι η Ελλάδα τερμάτισε στην 11η θέση, μια ανάσα πριν τη δεκάδα, η οποία και μεταφράζεται σε βαθμολογία, συνολικά σε έξι χώρες. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έχοντας υπόψιν ότι είχε προκαλέσει αίσθηση το γεγονός ότι η χώρα μας δεν κατάφερε να αποσπάσει πόντους από χώρες παραδοσιακά συμμάχους μας στον διαγωνισμό, όπως η Αλβανία και η Γεωργία, όπου και στις δύο αυτές περιπτώσεις, βρέθηκε κοντά στη δεκάδα.

Σε καμία χώρα, η Ελλάδα δεν τερμάτισε τελευταία με την τελευταία θέση να μοιράζονται , ως επί το πλείστον, οι δύο τελευταίοι του ημιτελικού, Άγιος Μαρίνος (σε 9 χώρες) και Ρουμανία (σε 8 χώρες).

Εν πάσει περιπτώσει, βέβαια, η βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στη συμμετοχή της Ελλάδας που τερμάτισε στην 13η θέση με τη συμμετοχή της Εσθονίας που τερμάτισε 10η, ήταν τόσο μεγάλη (74-14 = 60), που σίγουρα δεν μπορούσε να καλυφθεί από άσους.

Το κεφάλαιο της Εurovision 2023 κλείνει πλέον οριστικά και ένας άνεμος αισιοδοξίας και αλλαγών πνέει στη χώρα μας εν σχέσει με τον διαγωνισμό κατόπιν της αλλαγής πλεύσης της διευθύνουσας ομάδας της ΕΡΤ, η οποία ήδη από τον Οκτώβριο έχρισε τη Μαρίνα Σάττι ως εκπρόσωπό μας στο Μάλμε!

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Orpheus
    Orpheus says:

    Το έχω απορία αυτό και πραγματικά θα ήθελα να μου το εξηγήσει κάποιος. Το κοινό της Ισπανίας γιατί ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ μας βάζει ΤΟΣΟ χαμηλά?; Έχει παιχτεί τίποτα μεταξύ μας και αυτών στο διαγωνισμό (ή και εκτός του διαγωνισμού) και δεν το γνωρίζουμε?; Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί δε βγάζει καθόλου λογική η όλη φάση, πραγματικά… Επίσης στο ίδιο σακί είναι και η Ουκρανία, ειδικά από πέρυσι που άρχισε ο πόλεμος. Φέτος στην Ουκρανία είχαμε απ’ τις χαμηλότερες επιδόσεις μας (14οι στους 16) και πέρυσι τελικό τελευταίοι αν θυμάστε! Ρε μήπως αρχίσαμε τον πόλεμο εμείς και δεν το ξέρουμε?; Τι τους κάναμε και σε αυτούς ξέρω ‘γω?;

    Απάντηση
    • Κώστας
      Κώστας says:

      Αυτό ειναι όντως μια εύστοχη παρατήρηση απλά όμως δεν έχει κανένα νόημα να αναφέρεις τα φετινά αποτελέσματα φέτος οποιοσδήποτε και να μας έβαζε στις τελευταίες θέσεις μας άξιζε.

      Απάντηση
      • Orpheus
        Orpheus says:

        Δεν αναφέρομαι μονάχα στη φετινή χρονιά! Αυτό το αστειάκι με την Ισπανία συμβαίνει τόσον καιρό που ειλικρινά έχει παραγίνει και καλό θα ήταν να σταματήσει επιτέλους! Δες θέσεις που πιάναμε στο κοινό της Ισπανίας τόσο σε ημιτελικούς όσο και σε τελικούς:

        2022:
        Ημιτελικός: Δεν ψήφιζε στον δικό μας.

        Τελικός: 21η θέση

        2021:
        Ημιτελικός: 10η θέση (1 πόντος)

        Τελικός: 21η θέση

        2019:
        Ημιτελικός: 9η θέση (2 πόντους)

        Τελικός: 24η θέση
        (στους 25, δηλ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ…)

        2018:
        Ημιτελικός: 12η θέση

        Τελικός: Δεν περάσαμε

        Και πάει λέγοντας! Να φανταστείς δε μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που σε κοινό τελικού μας είχαν έστω στην 20άδα… Και μιλάμε για Ισπανία, έτσι?; Ούτε η Σκανδιναβία δε μας θάβει έτσι κάθε φορά, μην φτάσω σε σημείο να λέω ότι μέχρι και η Βαλτική καλύτερα μας φέρεται…

        Απάντηση
        • Κώστας
          Κώστας says:

          Ναι οκ εγώ είπα απλά ότι δεν χρειαζόταν να αναφέρεις τα φετινά αποτελέσματα συμφωνώ και εγώ σε αυτά που λες και για μένα μάλιστα το πιο τραγικό που συνέβη τα τελευταία χρόνια ήταν που το 2022 η Ουκρανία ενώ εμάς μας είχε τελευταίους στο κοινό την Ισλανδία την είχε τρίτη που μάλιστα ειχε εμφανιστεί μετά από εμάς στον τελικό δηλαδή το δικό μας το τραγούδι τους φάνηκε βαρετό και με της Ισλανδίας ξετρελάθηκαν τι φάση;;

          Απάντηση
          • Orpheus
            Orpheus says:

            Στην Ισλανδία είχαν δώσει 8 ως ανταπόδοση επειδή είχαν καλέσει την Jamala στο Söngvakeppnin (τον εθνικό τελικό της Ισλανδίας)!

  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Η χειρότερη επίδοση της Ελλάδας. Χειρότερη και από Argo και Τερζή, βαθμολογικά.
    Στο καλό βικτωρακο και λοιποί ακατάλληλοι. Να ανατρέχετε τακτικά στην επίδοση της Ελλάδας το ’23 να θυμάστε πόσο ανίκανοι είστε ορισμένοι για κάποιες θέσεις και ότι δεν είναι όλοι ταλέντα στα 16, υπάρχουν και τα ψώνια…
    Τέλος πάντων, ατενίζουμε το μέλλον με συγκρατημένη αισιοδοξία για τη Μαρίνα μας, που είναι ταλέντο, και τους σοβαρούς ανθρώπους που τρέχουν το πρότζεκτ. Οι τσαρλατάνοι, επιτέλους πήγαν σπίτι τους.

    Απάντηση
  3. Tina
    Tina says:

    Τρίτη και φαρμακερη που λένε ελπίζω να είναι ο τελευταίος αποκλεισμός για την χώρα μας και να μην ξαναβιωσουμε τη φετινή κατάντια τα επόμενα πολλά χρόνια

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *