OGAE SONG CONTEST 2023: Νικητής το Ηνωμένο Βασίλειο – 11η η Ελλάδα με τον Κων. Αργυρό!

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού OGAE διοργανώνεται από το 1986 και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους διαγωνισμούς που σχετίζονται με την Eurovision.

Κάθε χρόνο, τα clubs του OGAE μπορούν να υποβάλουν τραγούδια που δεν έχουν παρουσιαστεί στο επίσημο ESC, JESC ή στους εθνικούς τελικούς.

Μετά τη νίκη της Αυστραλίας στον διαγωνισμό του 2021 με το τραγούδι “Fly Away” από τη Tones and I, η Αυστραλία αναμενόταν να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού OGAE το 2022, αλλά λόγω της τρέχουσα κατάστασης με την Ουκρανία και τη Ρωσία, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε. Για αυτόν τον λόγο, η Αυστραλία επιλέχθηκε να τον φιλοξενήσει φέτος.

Η περίοδος ψηφοφορίας άρχισε στις 9 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 21 Οκτωβρίου, ενώ ο επίσημος νικητής ανακοινώθηκε χθες 25 Νοεμβρίου.

Οι συμμετοχές του OGAE SONG CONTEST 2023

Οι συμμετοχές που διαγωνίστηκαν στο OGAE SONG CONTEST 2023 ήταν:

Τα αποτελέσματα

Τα αποτέλεσμα του OGAE SONG CONTEST 2023 διαμορφώθηκαν ως εξής:

Στην πρώτη θέση ψηφίστηκε το τραγούδι «As it was» του Harry Styles, που εκπροσώπησε τον OGAE United Kingdom. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο OGAE Australia με το κομμάτι «Padam Padam» της Kylie Minogue ενώ η πρώτη πεντάδα ολοκληρώθηκε με τις συμμετοχές των OGAE Italy, OGAE Sweden και OGAE Andorra αντίστοιχα.

Η Ελλάδα με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και το τραγούδι «Ελπίδα» κατάκτησε την 11η θέση έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 67 βαθμούς, ενώ η Κύπρος, με τον Λούκα Γιώρκα και το «Μέχρι Τον Ουρανό» τερμάτισε στην 25η θέση με μόλις 6 βαθμούς.

Παρακάτω απολαύστε τον νικητή για το OGAE SONG CONTEST 2023:

Συμφωνείτε με τα αποτελέσματα του OGAE SONG CONTEST 2023; Πείτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *