Ιρλανδία: Niamh Kavanagh: “Είχα αμφιβολίες για τη συμμετοχή μου στη Eurovision”

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια Niamh Kavanagh, στο πλαίσιο συνέντευξης με το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Irish Mirror” μίλησε για τις συμμετοχές στη Eurovision, αλλά και για τη γενικότερη πορεία της Ιρλανδίας στον διαγωνισμό.

Θυμίζουμε πως η Niamh Kavanagh κέρδισε την Eurovision του 1993, εκπροσωπώντας την Ιρλανδία, με το τραγούδι “In Your Eyes”, ενώ 17 χρόνια αργότερα επέστρεψε στον διαγωνισμό, καταλαμβάνοντας την 23η θέση στη Eurovision του 2010, με το τραγούδι “It’s For You”.

Αρχικά, ανέφερε πως είχε αμφιβολίες ως προς την απόφασή της να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, καθώς ο περίγυρός της την συμβούλευε να μην το κάνει.

Το 1990 είχα κυκλοφορήσει το “The Commintments” και οι άνθρωποι μου έλεγαν “γιατί να το κάνεις αυτό;”

Αποφάσισα να το κάνω καθώς γνώριζα πως είναι μία υπέροχη εμπειρία και μου άρεσε το τραγούδι. Ωστόσο, αρχικά αναρωτιόμουν εάν η απόφασή μου ήταν σωστή καθώς ο κόσμος δεν έπερνε, ούτε τότε, σοβαρά τον διαγωνισμό.

Πλέον το βλέπω διαφορετικά, καθώς η πορεία μου στον διαγωνισμό ήταν πετυχημένη. Θεωρώ πως αυτό που μετράει περισσότερο είναι να σταθείς στη σκηνή και να κάνεις καλά τη δουλειά σου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόσφατη πορεία της Ιρλανδίας στον διαγωνισμό, δίνοντας έμφαση στην αρνητική κριτική με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι καλλιτέχνες που εκπροσωπούν τη χώρα:

Πάντα υποστηρίζω τους εκπροσώπους της Ιρλανδίας. Τους αξίζει ένα μετάλλιο μόνο και μόνο για την προσπάθειά τους.

Θεωρώ πως οι καλλιτέχνες που μας εκπροσωπούν δεν αντιμετωπίζονται με δίκαιο τρόπο. Δεν λαμβάνουν απαραιτήτως την υποστήριξη που χρειάζονται. Το βρίσκω άδικο, καθώς καταβάλουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και οφείλουμε να τους υποστηρίξουμε.

Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τους καλλιτέχνες αυτούς ώστε να αισθάνονται πως η όλη εμπειρία είναι θετική για αυτούς.

Δεν χρειάζεται να κερδίσουμε. Απλά πρέπει να κυνηγήσουμε τη νίκη. Η νίκη θα έρθει όταν συγκεντρωθούμε σε αυτά που κάνουμε καλά σε αυτή τη χώρα. Υπάρχουν πολλά μεγάλα ταλέντα αλλά δεν θέλουν να εμπλακούν σε αυτό λόγω της αρνητικής αντιμετώπισης.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τις δύο συμμετοχές της Niamh Kavanagh στον διαγωνισμό, το 1993 και το 2010 αντίστοιχα.


Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για να διαβάσετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγή: Irish Mirror 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *