Ισλανδία: Ο τοπικός OGAE ζητά την αποχώρηση από τον διαγωνισμό εάν λάβει μέρος το Ισραήλ!

Το τοπικό παράρτημα του OGAE στην Ισλανδία με ψήφισμα του καλεί την δημόσια τηλεόραση της χώρας RUV να απέχει από την Eurovision 2024 εφόσον συμμετάσχει το Ισραήλ.

Ο OGAE Ισλανδία (FÁSES) σε ψήφισμα του, που έλαβε με μεγάλη πλειοψηφία των μελών του προτρέπει την RUV να αποχωρήσει από την Eurovision 2024 εφόσον συμμετάσχει το Ισραήλ. Όπως αναφέρεται η συμμετοχή του Ισραήλ είναι αντίθετη με το πνεύμα του διαγωνισμού. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε ψήφισαν συνολικά 238 μέλη, εκ των οποίων 169 ψήφισαν υπέρ και 55 κατά.

Το παραπάνω έρχεται σε συνέχεια των αντιδράσεων που λαμβάνουν χώρα στην Ισλανδία για την συμμετοχή του Ισραήλ στον επικείμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Τις προηγούμενες ημέρες σας ενημερώσαμε για μία διαδήλωση από φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της δημόσιας τηλεόρασης της Ισλανδίας RUV και στην οποία οι διαδηλωτές ζητούσαν από τον τηλεοπτικό σταθμό της χώρας τους, να απαιτήσει από την EBU τον αποκλεισμό του Ισραήλ από την Eurovision 2024. Συγκέντρωσαν μάλιστα και ένα ψήφισμα με 9.500 υπογραφές στο οποίο καλούσαν την RUV στην περίπτωση που το Ισραήλ εν τέλει συμμετάσχει κανονικά, να αποχωρήσει η Ισλανδία σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στο κύμα διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ προστέθηκε και η ένωση συνθετών και στιχουργών της χώρας, που με επίσημη ανακοίνωση της καλεί την RUV να απέχει από την Eurovision 2024, εξαιτίας της παρουσίας του ισραηλινού εκπροσώπου.

Στις αντιδράσεις των Ισλανδών απάντησε με δηκτικό τρόπο ο πρώτος νικητής του διαγωνισμού για το Ισραήλ, ο Yizhar Cohen, που νίκησε στην Eurovision 1978 με το A Ba Ni Bi.

Αγαπημένοι παγωμένοι φίλοι αντισημίτες, ξέρουμε ότι δεν μας συμπαθείτε. Όταν ο διαγωνισμός της Eurovision πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, οι εκπρόσωποί σας έκαναν παρέα με Παλαιστίνιους εξτρεμιστές και υποστηρικτές της τρομοκρατίας που μισούν το Ισραήλ. Πολεμάτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων στον κόσμο, εκτός από τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ισραηλινών και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Εβραίων, επομένως είστε αντισημίτες. Τώρα λοιπόν θέλετε να μας μποϋκοτάρετε στην Eurovision 2024. Τρέφεστε με τόσα ψέματα και παλαιστινιακή προπαγάνδα, που δεν ξέρετε τίποτε για εμάς. Μόνο φωνάζετε, φωνάζετε, φωνάζετε! Έχω όμως μία ιδέα για εσάς. Ίσως αντί να φέρετε τις πολιτικές σας ιδέες στην Eurovision, απλά να φέρετε ένα καλό τραγούδι  και να κερδίσετε το διαγωνισμό! Έτσι εμείς θα σας θυμόμαστε. Διαφορετικά μπορείτε να συνεχίζετε να γαβγίζετε. Θα είμαστε εδώ για άλλα 50.000 χρόνια, είτε το θέλετε είτε όχι. Έχετε πολύ πάγο στην Ισλανδία σωστά; Γεμίστε το στόμα σας με παγάκια και βγάλτε τον σκασμό. Ισραήλ 12 πόντους! Ισλανδία 0 πόντους…

Η δημόσια τηλεόραση της Ισλανδίας μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει επισήμως, λέγοντας απλά πως καμία χώρα μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει επισήμως την αποχώρηση του Ισραήλ από την Eurovision 2024. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί η Ισλανδία θα επιλέξει το τραγούδι και τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την χώρα στο Μάλμε, μέσα από το Söngvakeppnin 2024το οποίο θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *