Ρουμανία: Ο Mihai Trăistariu βρήκε τραγούδι και ψάχνει χώρα να εκπροσωπήσει στην Eurovision 2024!

Πριν λίγες μέρες η EBU δημοσιοποίησε την λίστα των χωρών που θα λάβουν μέρος στην Eurovision 2024 με την Ρουμανία παρότι να απουσιάζει, να σημειώνεται πως οι συζητήσεις για την συμμετοχή της συνεχίζονται.

Η δημόσια τηλεόραση της χώρας, TVR, αποκάλυψε ότι πήρε παράταση από την EBU για την πληρωμή του τέλους συμμετοχής. Αυτό σημαίνει πως η απόφαση για την συμμετοχή της ή όχι στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα εξαρτηθεί από την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 και των χρημάτων που θα διατεθούν στον τηλεοπτικό φορέα.

Ποιος θα είναι όμως ο εκπρόσωπος αν τελικά λάβουν μέρος;

Ο Mihai Trăistariu, εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision 2006, οποίος έχει δηλώσει εδώ και καιρό πως ενδιαφέρεται να επιστρέψει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, μετά την ανακοίνωση των EBU και TVR, προέβη σε εξοργιστικές δηλώσεις, δεδομένου ότι η χώρα του μπορεί να απέχει από την επερχόμενη διοργάνωση.

Ακόμα, αποκάλυψε ότι βρήκε το πολυπόθητο τραγούδι που μπορεί να φέρει την Ρουμανία και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών.

«Είμαι πολύ θυμωμένος! Από τον Σεπτέμβριο, έλαβα ένα τραγούδι από τη Φινλανδία από κάποιους παραγωγούς, το οποίο θεώρησα εξαιρετικό και είπα: αυτό ήταν, βρήκα το τραγούδι, μετά από πολλά χρόνια αναζήτησης. Και όταν το βρήκα, διαπίστωσα ότι είναι πιθανό να μην συμμετέχουμε πλέον στη Eurovision. Το περίμενα κάπως. Δεν ξέρω γιατί η TVR δεν μπορεί να χειριστεί μια αποτυχία. Καταλαβαίνω ότι πέρσι πήραμε μηδέν βαθμούς, αλλά τι σημαίνει αυτό, δηλαδή αν η Ρουμανία δεν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, δεν θα πάμε ποτέ ξανά; Είναι αδύνατο, άλλοτε είναι καλό το αποτέλεσμα και άλλοτε είναι κακό. Εγώ και η Luminița (Eurovision 2005), είχαμε κορυφαία αποτελέσματα, έτσι πρέπει να γίνεται. Αλλά αν στείλουμε πάλι κάποιον άπειρο, θα έχουμε κακά αποτελέσματα. Στην τελική, θα δω επίσης ποιες χώρες εξακολουθούν να επιτρέπουν ξένους καλλιτέχνες στις εθνικές επιλογές τους, γιατί έχω το σωστό τραγούδι και θα συμμετάσχω, σε άλλη χώρα αν δεν έχω άλλη επιλογή».

Ο Ρουμάνος καλλιτέχνης εκπροσώπησε τη χώρα του στον διαγωνισμό το 2006, με το “Tornero”, το οποίο τερμάτισε στην τέταρτη θέση και εξελίχθηκε σε τεράστια επιτυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο . Επίσης, έχει προσπαθήσει ξανά να εκπροσωπήσει τη Ρουμανία το 2016, το 2017, το 2018 και το 2019 χωρίς όμως επιτυχία.

Την Ρουμανία εκπροσώπησε στον φετινό διαγωνισμό ο Theodor Andrei με το τραγούδι “D.G.T. “, το οποίο όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, καταλαμβάνοντας την 15η θέση στον δεύτερο ημιτελικό.

Θα καταφέρει ο Mihai Trăistariu να βρεθεί στην Eurovision 2024;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ρουμανίας στην Eurovision 2024.

Πηγή: protv.ro

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *