Ρουμανία: Πήρε παράταση από την EBU για την πληρωμή του τέλους συμμετοχής!

Η EBU δημοσιοποίησε την λίστα των χωρών που θα λάβουν μέρος στην Eurovision 2024 με την Ρουμανία παρότι να απουσιάζει, να σημειώνεται πως οι συζητήσεις για την συμμετοχή της συνεχίζονται. Σήμερα δόθηκαν περισσότερες εξηγήσεις για το τι πραγματικά συμβαίνει με την συμμετοχή της Ρουμανίας και κατά πόσο αυτή είναι δυνατή.

Με ανακοίνωσή της η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας TVR, εξηγεί πως η απόφαση για την συμμετοχή της ή όχι στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα εξαρτηθεί από την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 και των χρημάτων που θα διατεθούν στον τηλεοπτικό φορέα.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σχετικά με τη συμμετοχή της Ρουμανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, η TVR δεν έχει λάβει οριστική απόφαση.

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε επαφή με τους διοργανωτές (European Broadcasting Union – EBU) και όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές.

Η EBU παραχώρησε στη Ρουμανική Τηλεόραση αναβολή να εκφράσει την επιλογή της, μετά την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ρουμανική ιστοσελίδα Paginademedia που ήρθε σε επικοινωνία με την TVR, μέχρι στιγμής η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας δεν έχει καταβάλει το τέλος συμμετοχής στην EBU. Οι διοργανωτές έχουν δώσει παράταση στην TVR, προφανώς μέχρι την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού, όταν και θα είναι σε θέση να απαντήσει η ρουμανική πλευρά αν δύναται να καταβάλει αυτά τα χρήματα ή όχι.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του νέου έτους το αργότερο, για να γνωρίζουμε αν η Ρουμανία γίνει η 38η χώρα που θα συμμετάσχει στην Eurovision 2024 ή αν θα μείνουμε στις 37.

Την Ρουμανία εκπροσώπησε στον φετινό διαγωνισμό ο Theodor Andrei με το τραγούδι “D.G.T. “, το οποίο όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, καταλαμβάνοντας την 15η θέση στον δεύτερο ημιτελικό.

Θα τα καταφέρει να συμμετάσχει η Ρουμανία στην Eurovision 2024 ναι ή όχι;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun!

Πηγή: paginademedia
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *