Ισραήλ: Όλα όσα συνέβησαν στο δεύτερο επεισόδιο του HaKokhav Haba!

Μεταδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2/12, το δεύτερο επεισόδιο του HaKokhav Haba (special edition), του τάλεντ σόου μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο καλλιτέχνης που θα σηκώσει τη σημαία του Ισραήλ στην Eurovision 2024!

Τρεις ακόμη καλλιτέχνες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του HaKokhav Haba, συνεχίζοντας να διεκδικούν το εισιτήριο για το Μάλμε. Δύο εβδομάδες μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου και μετά από από μεγάλη ένταση και συγκίνηση που μεσολάβησε εξαιτίας της απελευθέρωσης δεκάδων ομήρων από την Χαμάς, το Σάββατο οι υπεύθυνοι θεώρησαν πως μπορούσαν να μεταδώσουν το δεύτερο επεισόδιο του σόου.

Στο δεύτερο επεισόδιο παρακολουθήσαμε τέσσερις audition με τους τρεις μόνο εξ αυτών να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Θυμίζουμε πως παρουσιαστές του HaKokhav Haba είναι οι Assi Azar και Rotem Sela οι οποίοι βρίσκονται στη θέση αυτή από το 2014, ενώ τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι Shiri Maimon, Itay Levy, Assaf Amdorsky, Ran Dankar και Keren Pels με νέα προσθήκη να αποτελεί ο Eden Hasson.

Moriah

Η Moriah είναι 26 ετών και προέρχεται από τους νότιους οικισμούς στα σύνορα με τη Γάζα, όπου πραγματοποιήθηκε η σφαγή των 1.400 περίπου πολιτών του Ισραήλ από το τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς. Η Moriah χορεύει και τραγουδά αλλά δεν έχει ιδιαίτερη σκηνική εμπειρία. Οι κριτές συγκινήθηκαν με την ερμηνεία της, όπως και το κοινό. Με 96% θετικών ψήφων προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Yonathan Biton

O Yonathan 28 ετών, τραγούδησε με μία παρέα ακόμη έξι ατόμων. Παρότι δεν γνώριζε ότι ο νικητής του σόου θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στην Eurovision 2024, αποδέχθηκε με χαρά αυτή την πρόσκληση θέλοντας να σκορπίσει “φως” στην Ευρώπη. Οι κριτές θεώρησαν πως είναι πολύ πρωτότυπες οι διασκευές που κάνει και του χάρισαν την θετική τους ψήφο. Με 86% πέρασε και αυτός στην συνέχεια της διαδικασίας.

Arik Sinai

O Arik Sinai 74 ετών είναι ήδη πολύ καταξιωμένος και γνωστός καλλιτέχνης στο Ισραήλ. Η επιτυχία του ξεκίνησε τη δεκαετία 80 με πολλά hits, ενώ η καριέρα του εκτείνεται ακόμη και στις ΗΠΑ! Συμμετέχει στο HaKokhav Haba γιατί τον πλησίασε η ομάδα παραγωγής και γιατί ενώ επιχείρησε ήδη δύο φορές να το πετύχει δεν τα κατάφερε. Στο τέλος της ερμηνείας του οι κριτές σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκροτούσαν. Δεν πιστεύει πως η ηλικία είναι εμπόδιο και θα βάλει τα δυνατά του προκειμένου να φθάσει στο Μάλμε. Με 90% των ψήφων προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Το HaKokhav Haba συνεχίζεται με περισσότερες auditions στο επόμενο επεισόδιο, που μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει πότε αυτό θα μεταδοθεί. Μέσω του HaKokhav HaBa το Ισραήλ κατάφερνε να προκρίνεται κάθε χρόνο στον τελικό του αγαπημένου μας διαγωνισμού από το 2015 έως το 2020, ενώ το 2018 η Netta ήταν η νικήτρια και της Eurovision με το τραγούδι “Toy”.

Φέτος το Ισραήλ στην Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ εκπροσωπήθηκε από την εκρηκτική Noa Kirel και το τραγούδι “Unicorn” που χάρισαν στη χώρα της Μέσης Ανατολής την τρίτη θέση του Μεγάλου Τελικού συγκεντρώνοντας 362 βαθμούς

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Euromix
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *