Γερμανία: Το MDR θα φιλοξενήσει τα προκριματικά της Eurovision το 2025!

Χρόνο με το χρόνο, η Γερμανία αποτυγχάνει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision – αν μη τι άλλο το φταίξιμο πέφτει στον NDR, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον Γερμανικό προκριματικό γύρο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Τώρα, προφανώς, θα υποστεί τις συνέπειες: Όπως αναφέρει το Rolling Stone, το MDR θα φιλοξενήσει από το 2025.

Οι υπεύθυνοι του NDR πρέπει να παραδεχτούν στον εαυτό τους ότι ακόμη και με νέες ιδέες, όλα παρέμειναν τα ίδια κάθε χρόνο, οι συμμετέχοντες στη Eurovision δύσκολα θα μπορούσαν να πείσουν κανέναν να τους ψηφίσει με τις ερμηνείες τους στη Eurovision, επειδή οι εμφανίσεις τους στερούνταν αισθητά θάρρους και δημιουργικότητας. Τα στελέχη του ARD λέγεται τώρα ότι πήραν την απόφαση να αναθέσουν στον πιο μουσικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα MDR την οργάνωση της προετοιμασίας και των προκριματικών για τη Eurovision. Ο επικεφαλής ψυχαγωγίας του MDR, Peter Dreckmann, ενεργεί επίσης ως συντονιστής μουσικής του ARD. Η αλλαγή φέρεται να έγινε δεκτή με ανακούφιση στο NDR.

Το γεγονός ότι το NDR θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνο για τη φιλοξενία του προκριματικού γύρου της Eurovision το 2024 λέγεται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι η χρηματοδότηση από το MDR δεν εξασφαλίστηκε αρχικά. Αν και υπάρχουν δυνατότητες ειδικής χρηματοδότησης για ορισμένες μορφές εκπομπής, αυτό θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τους διευθυντές προγραμμάτων του MDR, κάτι που πιθανότατα δεν συνέβη εγκαίρως. Κόστος δύο εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται για τον προκριματικό γύρο και το MDR πρέπει ήδη να δώσει προσοχή στα έξοδά του ούτως ή άλλως. Ο Florian Silbereisen το έχει ήδη νιώσει αφού είχε ήδη μπεί κόκκινη γραμμή στις schlager παραστάσεις του.

Ούτε οι εκπρόσωποι του NDR ούτε του MDR ήθελαν να το αρνηθούν αυτή τη στιγμή. Οι αρμόδιοι είπαν:

“Οι δηλώσεις για το μέλλον είναι απλά υποθετικές, αυτό δεν είναι επί του παρόντος ζήτημα που αφορά το MDR.”

Αυτό αφήνει ανοιχτό το πώς και πού θα διεξαχθεί ο προκριματικός γύρος του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο μέλλον, αλλά δεν διαλύει ούτε τις φήμες.

Δεν είναι επίσης σαφές εάν η Barbara Schöneberger θα συνεχίσει να υφίσταται ως παρουσιάστρια για τα προκριματικά του 2025. Στο MDR, ο Florian Silbereisen θεωρείται ο καλύτερος, τουλάχιστον όσον αφορά τις μουσικές εκπομπές του σταθμού.

Δυστυχώς, οι Lord Of The Lost δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα για τη Γερμανία, μια χώρα που δυσκολεύεται πολύ στην πορεία της στη Eurovision τις τελευταίες δέκα διοργανώσεις. Ενδεικτικά, στις τελευταίες δέκα διοργανώσεις, η Γερμανία έχει τερματίσει τελευταία τέσσερις φορές και προτελευταία τρεις φορές.

Πηγή: Rolling Stone

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το διαγωνισμό της Eurovision!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media μας, για να μην χάσετε τίποτα σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision: 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *