Ελλάδα: Η ΕΡΤ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για άρση της παρεξήγησης στην Eurovision!

Η ΕΡΤ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με το δημοσίευμα που ήθελε την επιτροπή να έχει προαποφασίσει χαμηλή βαθμολογία για τη συμμετοχή της Κύπρου στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, φαίνεται να προβαίνει σε ενέργειες αποκλιμάκωσης.

Σύμφωνα με τη στήλη Τυπολογίες της εφημερίδας “Το Παρόν” η συνεργασία της ΕΡΤ με το ΡΙΚ παραμένει σταθερή παρά τις αναταράξεις που προκλήθηκαν γύρω από Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024. Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα οι δύο πλευρές φαίνεται πως “χάθηκαν στη μετάφραση” καθώς φτάσαμε στο σημείο οι διπλωματικές αρχές των δύο χωρών να συζητούν ένα θέμα που αφορά την Eurovision την ίδια στιγμή που το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή έχει χτυπήσει κόκκινο και το σενάριο ενός 3ου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν πιο ορατό από ποτέ.

Η ΕΡΤ σε κάθε περίπτωση αποτελεί μεγάλο στήριγμα για την Κύπρο καθώς μέσα από κρατικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών προβλέπεται η μετάδοση του ΡΙΚ μέσω επίγειου μπουκέτου καθώς και του ΡΙΚ Sat μέσα από την πλατφόρμα του ERTflix. Επιπλέον στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στη συνεισφορά της ΕΡΤ σχετικά με την άδειξη του θέματος της εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος της Δημοκρατίας της Κύπρου από την Τουρκία.

Σε γενικές γραμμές φαίνεται πως στόχος της ΕΡΤ είναι αρθούν οι όποιες παρεξηγήσεις και να υπάρξει μία ισχυρή παρουσία στο διαγωνισμό της Eurovision το Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Τα παραπάνω φυσικά έρχονται λίγο μετά και την επίσημη απάντηση της EBU σχετικά με το έγγραφο του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, στην οποία καταδικάζεται κάθε προσπάθεια χειραγώγησης της ψηφοφορίας. 

Για οποιαδήποτε εξέλιξη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα το EurovisionFun θα σας κρατάει ενήμερους!

Πηγή: Τυπολογίες

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από την Eurovision 2024!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

16 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Έλεν
    Έλεν says:

    Ευχαριστούμε για την Ενημέρωση όμως θα πρέπει να ζητήσει Συγνώμη Ο Πρέσβης στην Ελληνική Αποστολή και την ΕΡΤ.μονο Αθώο δεν ήταν αυτό που έκανε . Καλή επιτυχία Ελλάδα

    Απάντηση
    • Nikolaos
      Nikolaos says:

      Ο πρέσβυς να ζητήσει συγνώμη;;;; που τον φώναξε κοτζάμ διπλωμάτη στο γραφείο του ο Ζούλας και του έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει το τραγούδι της χώρας του η ΕΡΤ;;;;
      Έχουμε τρελαθεί

      Απάντηση
      • Μαρια
        Μαρια says:

        Ότι όλη η έννοια του πρέσβη ήταν το δικό μας 12αρι???πλάκα έχεις φίλε μου…
        Μια προσωπική συζήτηση δεν την βγάζεις προς τα έξω ποτέ οτιδήποτε αφορά..θα το δικαιολογούσα εν μέρει αν το τραγούδι της Κύπρου ήταν 10δα στα στοιχήματα,αλλά δεν είναι…συνεπώς ο πρέσβης ρεζιλεύτηκε κ όχι εμείς!!!

        Απάντηση
  2. Donnie Darko
    Donnie Darko says:

    Το τραγούδι της Κύπρου έχει περάσει παντελώς αδιάφορο σε κάθε είδος ψηφοφορίας έως τώρα. Ας αξιολογηθεί τουλάχιστον δίκαια η παρουσίασή του κι ας πάρει ό,τι του αναλογεί στο σύνολό του σε σύγκριση πάντα με τις υπόλοιπες συμμετοχές. Εμένα πιο πολύ εκβιασμό μου κάνει (από τη μεριά που διακινεί αυτά τα δημοσιεύματα) για υψηλή ψήφο προς την Κύπρο με συναισθηματικά κριτήρια. Μιά μορφή χειραγώγησης δηλαδή επίσης κατακριτέα.

    Απάντηση
    • Nikolaos
      Nikolaos says:

      Ποιος ασχολείται με αυτές τις ψηφοφορίες που αποτελείται μόνο από φαν; Και ποιος θα τις θυμάται του χρόνου; την ίδια πορεία είχε η Κύπρος και πέρσι και αν η Ελλάδα της είχε δώσει ένα 7 θα ήταν του 10.

      Απάντηση
  3. Dinle
    Dinle says:

    Η ξεφτίλα του να δώσει η Ελλάδα μεγάλο βαθμό στην Κύπρο ενώ οι άλλοι όχι (που είναι το πιθανότερο από ότι βλέπουμε) θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

    Απάντηση
  4. Αλληλοϋποστήριξη
    Αλληλοϋποστήριξη says:

    Τώρα σας έπιασε η αντικειμενικότητα! Πρέπει να υποστηριζόμαστε και να μη χαλάμε τις καρδιές μας . Υποστηρίζουμε Κυπρο σαν να εκπροσωπείται η Ελλάδα..αυτή είναι η γνώμη μου! Όσον αφορά τον Κύπριο Πρέσβη και το χωριατοκάναλο το Ρικ, καταλάβαμε πολύ καλά τι έγινε.. βγήκε όλη η κατινιά για το περσινό 4 άρι. Ευτυχώς η Ερτ και ο Πρόεδρός της δεν έπεσαν στην παγίδα του κατιναριού! Δεν υπήρχε περίπτωση μετά το περσινό φιάσκο η Ερτ να τα έκανε σαλάτα και φέτος. Έπαθε και έμαθε!

    Απάντηση
  5. C.G
    C.G says:

    Από το “Σκάνδαλο ΣΟΚ που θα ταράξει τα νερά και θα το συζητάει όλη η Ευρώπη” στο “Παρεξήγηση ήταν μωρέ δεν χαλάνε οι φιλίες για περσινά ξινά σταφύλια έλα να δείξουμε πόσο αγαπημένες είμαστε ανταλλάσοντας 12αρια” ένα τσιγάρο δρόμο. Η EBU από την άλλη σαφώς δεν θα κάτσει να ασχοληθεί με όλα αυτά, τα ξεπέταξε με μια γενικόλογη ανακοίνωση χωρίς να παίρνει κανενός το μέρος. Λες και δεν ξέρει ότι τα 12αρια μας τόσα χρόνια δεν είναι αντικειμενικά τώρα περιμένει να το μάθει. Πολύς ντόρος για το τίποτα (βασικά ούτε καν, δυο μέρες ασχολήθηκαν τα μεσημεριανά και πάμε γι’ άλλα). Καλή επιτυχία σε Μαρίνα και Σήλια και όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και βάσει εξυπηρέτησης συμφερόντων.

    Απάντηση
  6. Στέφανος
    Στέφανος says:

    Το liar είναι ένα τραγούδι που η ΕΡΤ απέρριψε ένα χρόνο πριν και μάλιστα έχει φτάσει σε δικαστήρια με την προηγούμενη ερμηνεύτρια.

    Να έχουμε και λίγη νόηση βρε παιδιά.

    Θα είναι τελείως παράλογο να δώσει δωδεκάρι σε ένα τραγούδι που έχει ήδη απορρίψει ένα χρόνο πριν και την έχει φέρει σε δικαστική διαμάχη.

    Το ΡΙΚ δεν έπαιξε δίκαιο παιχνίδι. Φυσικά ούτε ο Κοντόπουλος.

    Απάντηση
    • Gus
      Gus says:

      Δεν βαθμολογεί η ίδια επιτροπή. Η επιτροπή που επιλεγει το τραγούδι δεν είναι ίδια με αυτή που συστήνεται για το βράδυ της eurovision. Οπότε ναι μπορεί να έχει διαφορετική άποψη ακόμη και σε τραγούδι που απέρριψε η πρώτη επιτροπή.

      Απάντηση
      • SImpleThings
        SImpleThings says:

        Φίλε Gus τα πράγματα είναι απλά. Όταν έχεις μια αξιόλογη επιτροπή στα χαρτιά έστω, αποτελούμενη από κορυφαίους συνθέτες, ραδιοφωνικους παραγωγούς κτλ και βγάζουν ένα τραγούδι 7ο από 7 αδύναμα τραγούδια (τελευταίο δηλαδή από μια αδύναμη επτάδα), είναι απόλυτα λογικο σε μια ανεπίσημη κουβεντούλα να πεις ότι “εφόσον πέρσι κορυφαίοι στο χώρο τους απέρριψαν το κυπριακό τραγούδι και μάλιστα το απέρριψαν και παταγωδώς, θα μου έκανε εντύπωση αν μια άλλη επιτροπή με εξίσου σημαντικούς καλλιτέχνες, συνθέτες και παραγωγούς ξαφνικά το βρούνε αριστούργημα και άξιο για άριστη βαθμολογία”. Απλά τα πράγματα. Όλο αυτό το κατιναριο και το τρας που βγήκε στη δημοσιότητα, εμένα μου κάνει ως εκβιασμό για να ψηφιστεί η Κύπρος από την ελληνική επιτροπή με δωδεκάρι, είτε τους αρέσει το τραγούδι είτε όχι.

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *