Πρέσβης της Σουηδίας στο Ισραήλ: “Το μήνυμα από την Σουηδία είναι ξεκάθαρο – Δεν θα δεχθούμε τον αντισημιτισμό”!

Σε μία αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην πρεσβευτική κατοικία της Σουηδίας στο Ισραήλ, το προσωπικό της Πρεσβείας, δημοσιογράφοι και eurofans είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν καλή επιτυχία στην Eden Golan, λίγο πριν αναχωρήσει στο Μάλμε για την Eurovision 2024. Ο Σουηδός Πρέσβης, Erik Ullenhag, αναφέρθηκε και στις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην χώρα του κατά της συμμετοχής του Ισραηλ, αναφέροντας πως το μήνυμα από την Σουηδία είναι ξεκάθαρο υπέρ του Ισραήλ και πως δεν πρόκειται να δεχθούν τον αντισημιτισμό που το τελευταίο διάστημα αυξάνεται ραγδαία.

Η Σουηδία και η Ε.Ε. υπέρ της ασφάλειας του Ισραήλ

Ο Σουηδός Πρέσβης άνοιξε την ομιλία του με τα τραγικά γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου.

Ως πολίτης της Σουηδίας, μιας χώρας που βρίσκεται σε ειρήνη – είναι δύσκολο να χωνέψω τι περνάει η χώρα σας σε αυτούς τους τραγικούς καιρούς. Η Σουηδία και η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκονται και θα σταθούν δίπλα στην ασφάλεια του Ισραήλ και στην λύση των δύο κρατών.

Το σημαντικότερο σημείο όμως της ομιλίας του ήταν τα όσα ανέφερε για την ραγδαία αύξηση του αντισημιτισμού στην Σουηδία, κάτι που όπως ξεκαθάρισε δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση της χώρας του.

Είναι σημαντικό για εμένα να καλωσορίσω την ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Μάλμε. Ξέρω ότι πολλοί ζητούν μποϊκοτάζ. Ξέρω ότι πονάει να γνωρίζω ότι οι άνθρωποι στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Σουηδία αισθάνονται αντισημιτισμό αυτή τη στιγμή. Το μήνυμα από τη Σουηδία είναι ξεκάθαρο – δεν θα δεχθούμε ποτέ τον αντισημιτισμό, δεν θα δεχθούμε ποτέ την άρνηση όλων να συμμετάσχουν, οπότε σας καλωσορίζουμε στο Μάλμε!

Eden: Ο ενθουσιασμός είναι μεγαλύτερος από τον φόβο

Από την δική της πλευρά, η Eden Golan εξέφρασε την ανυπομονησία της να βρεθεί στο Μάλμε για να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στον διαγωνισμό, λέγοντας πως ο ενθουσιασμός είναι μεγαλύτερος από τον φόβο που μπορεί να νιώθει αυτή την στιγμή.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που πετάω στο Μάλμε. Ο ενθουσιασμός είναι μεγαλύτερος από τον φόβο και έχω θετική ενέργεια. Αυτή είναι μια τόσο σημαντική χρονιά με διαφορετικό μήνυμα και νόημα, και αυτό είναι τόσο σημαντικό να είμαστε εκεί. Ξέρω ότι θα μας υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες, και ότι θα κάνουν τα πάντα για να μας κρατήσουν ασφαλείς.

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία φέτος θα είναι η πιο φρουρούμενη αντιπροσωπεία ποτέ στο διαγωνισμό της Eurovision. H Eden Golan θα κάνει μόνο τις απαραίτητες εμφανίσεις, ενώ δεν θα βρεθεί ούτε στην τελετή υποδοχής στο τυρκουάζ χαλί, τιμώντας εκείνη την ημέρα την ημέρα του Ολοκαυτώματος.

Το Ισραήλ συμμετέχει στην Eurovision 2024 με το τραγούδι Hurricane και την Eden Golan. Διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό της 9ης Μαίου, με τα στοιχήματα αυτή την στιγμή να το φέρνουν στην ένατη θέση για την νίκη.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Euromix
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *