Assi Azar: “Το Ισραήλ θα κερδίσει στην Eurovision 2024, όπως κέρδισε η Ουκρανία”!

Ο Assi Azar  ένας από τους πιο δημοφιλείς παρουσιαστές της ισραηλινής τηλεόρασης, μίλησε σε μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία ισπανικές εφημερίδες, την La Vanguardia. Ο Assi εξέφρασε την βεβαιότητα του πως το Ισραήλ θα κερδίσει τον διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στο Μάλμε, ακριβώς όπως νίκησε πριν δύο χρόνια η Ουκρανία, η οποία επίσης μαστίζονταν από τον πόλεμο.

Ο Assi Azar είναι παρουσιαστής του HaKokhav Haba, του σόου επιλογής μέσω του οποίου επιλέγεται ο καλλιτέχνης που εκπροσωπεί το Ισραήλ στον διαγωνισμό της Eurovision. Ήταν ένας εκ των παρουσιαστών της Eurovision 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, ενώ είναι και ακτιβιστής των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας.

Στην αρχή της συνέντευξής του ο Assi εκφράζει την βεβαιότητα του πως το Ισραήλ θα συμμετάσχει στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν και εκφράζει την βεβαιότητα του πως θα τον κερδίσει, θέλοντας ο κόσμος να δείξει την αλληλεγγύη του μετά το δεινό τρομοκρατικό χτύπημα που υπέστη από την Χαμάς τον περασμένο Οκτώβρη.

Το Ισραήλ θα λάβει τόσες ψήφους όσες πήρε η Ουκρανία λόγω του πολέμου. Διεθνής αλληλεγγύη. Όσο καλό κι αν είναι το τραγούδι του Ισραήλ, θα κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Στην συνέντευξή του ρωτήθηκε και για το HaKokhav Haba και αν έχει κάποιον αγαπημένο υποψήφιο.

Οι τραγουδιστές που συμμετέχουν στο σόου είναι άγνωστοι. Κάποιοι μου αρέσουν πολύ, αλλά δεν μπορώ να πω για τα αγαπημένα μου. Πρέπει να είμαι ουδέτερος.

Στην ερώτηση για το αν ο Assi έχει φίλους Παλαιστινίους, ο Ισραηλινός παρουσιαστής αναφέρει την Lucy Ayoub, με την οποία παρουσίασαν μαζί την Eurovision 2019.

Πολλοί Ισραηλινοί είναι Παλαιστίνιοι και κατέχουν ανώτερες θέσεις.

Στην ερώτηση για το αν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι μπορούν να ζήσουν σε ειρήνη, ο Assi περιέγραψε πως αυτό μπορεί να συμβεί.

Είναι αδύνατο να μιλήσουμε για αυτό ενώ Ισραηλινοί πολίτες απάγονται και κρατούνται από τη Χαμάς. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να επιστρέψουν. Μετά από αυτό, ο Νετανιάχου πρέπει να δώσει έναν λογαριασμό: πώς ήταν δυνατή μια επίθεση της Χαμάς που δολοφόνησε τόσες οικογένειες.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος επισημαίνει στον Assi τους χιλιάδες θανάτους στη Γάζα και ζητά το σχόλιο του για αυτό.

Αν μια ομάδα τρομοκρατών εισέβαλε στη Βαρκελώνη και σκότωνε ολόκληρες οικογένειες ενώ ήταν στο σπίτι, δεν θα βγαίνατε έξω και να υπερασπιστείτε το σπίτι σας; Από οκτώ δισεκατομμύρια ανθρώπους στη γη, μόνο δεκαπέντε εκατομμύρια είναι Εβραίοι και μόνο εννέα εκατομμύρια ζουν στο Ισραήλ: αυτό είναι το σπίτι μας! Πολλοί λένε ότι οι Εβραίοι ελέγχουν το Χόλιγουντ, ότι είναι πλούσιοι, ότι αποφασίζουν για τους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι απολαμβάνουν να σκοτώνουν Παλαιστίνιους. Αυτό είναι καθαρός αντισημιτισμός! Είναι τρομακτικό!

Δεν θα διστάσει να πολεμήσει κι αυτός αν το Ισραήλ δεχθεί επίθεση από το Λίβανο και την Συρία, σχολιάζει ο Assi, αφού όλοι στην χώρα είναι στρατιώτες.

Εάν το Ισραήλ δεχθεί επίθεση από τον Λίβανο ή τη Συρία, θα πολεμήσουμε όλοι. Και εγώ επίσης.

Όταν τον ρωτούν τέλος για το όνειρό του, απαντά:

Αυτό που θέλει ο καθένας που ρωτάς, είτε είναι Παλαιστίνιος είτε Εβραίος, είτε στη Γάζα είτε στο Ισραήλ: να ζήσει ειρηνικά και να είναι ευτυχισμένος!

Πιστεύετε πως το Ισραήλ μπορεί όντως να κερδίσει στην Eurovision 2024, έτσι όπως κέρδισε το 2022 και η Ουκρανία; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι σταθερά στο Eurovisionfun!

Πηγή: Euromix
2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *