Christer Björkman: «Είμαι εδώ για να κάνω το μεγαλύτερο τηλεοπτικό show στον κόσμο, το SVT μπορεί να απαντήσει για την συμμετοχή του Ισραήλ!»

Την Δευτέρα, περισσότεροι από 1.000 Σουηδοί καλλιτέχνες, έστειλαν μια έκληση στην EBU και στο SVT, την δημόσια τηλεόραση της Σουηδίας, να αποκλείσουν το Ισραήλ από την Eurovision, όπως διαβάσατε και μέσα από το σχετικό μας άρθρο.

Η υπεύθυνη προγράμματος του SVT, Eva Beckman αλλά και ο παραγωγός του Διαγωνισμού, Christer Björkman, απάντησαν σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα, της συμμετοχής του Ισραήλ στον Διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, ο Christer Björkman, ανέφερε:

«Μου φαίνεται πολύ ωραίο που ο κόσμος κάνει την φωνή του να ακούγεται, ωστόσο εγώ είμαι εδώ για να κάνω το Μεγαλύτερο τηλεοπτικό show του κόσμου για το SVT, και θα μείνω σε αυτόν τον ρόλο. Το SVT μπορεί να σας απαντήσει καλύτερα σχετικά με αυτό το θέμα.»

Tαυτόχρονα, η υπεύθυνη προγράμματος του SVT, Eva Beckman, καταλαβαίνει πως υπάρχει όντως μια μερίδα κόσμου που επιθυμεί την αποπομπή του Ισραήλ, δηλώνει ωστόσο πως η τελική απόφαση είναι αποκλειστικά στα χέρια της EBU.

«Είναι απίθανο να μην επηρεαστείς από όσα συμβαίνουν τώρα, αλλά η EBU είναι αυτή που αποφασίζει ποιοί θα συμμετέχουν. Και συμφωνούμε με αυτό. Ένα μποϊκοτάζ θα ήταν απαίσιο, η Eurovision δημιουργήθηκε για να προάγει την ειρήνη και δεν θα έπρεπε να έχει πολιτικό χαρακτήρα. Καταλαβαίνω όμως ότι φαίνεται πολιτική, καθώς οι αποφάσεις που παίρνονται μέσα από τον Διαγωνισμό, στέλνουν κάποια μηνύματα.

Τέλος η ίδια αναφέρεται στο θέμα της ασφάλειας που θα πρέπει να υπάρχει κατά την διάρκεια του διαγωνισμού:

«Πρέπει να είναι ένα απολύτως ασφαλές γεγονός, με την βοήθεια της πόλης του Μάλμε και τις δικές μας παραμέτρους. Προσθέτει σίγουρα ένα βάρος στο θέμα της ασφάλειας, αλλά θα τα καταφέρουμε.»

Οι διαδηλώσεις στην Σουηδία, είναι μερικές από τις πολλές που λαμβάνουν χώρα ανά την Ευρώπη, σχετικά με την συνεχιζόμενη διαμάχη στην Γάζα. Η ΕΒU ωστόσο έχει δηλώσει πως η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές για την συμμετοχή στον Διαγωνισμό και έτσι το Ισραήλ θα λάβει κανονικά μέρος.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2024, στο Μάλμε!

Πηγή: svt.se

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *