EBU: Το Ισραήλ μπορεί να συμμετάσχει κανονικά στην Eurovision 2024!

Με δήλωση της στην Aftonbladet η EBU επιβεβαιώνει και ξεκαθαρίζει χωρίς καμία αμφιβολία, πως το Ισραήλ θα συμμετάσχει κανονικά στην Eurovision 2024, αφού η δημόσια τηλεόραση της χώρας πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Η τοποθέτηση της EBU έρχεται μετά από μία σειρά παρόμοιων δηλώσεων από διάφορες δημόσιες τηλεοράσεις. Τονίζεται πως τα μέλη της EBU θεωρούν πως η ισραηλινή δημόσια τηλεόραση ΚΑΝ, ικανοποιεί όλες τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στον επερχόμενο διαγωνισμό.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ οργανισμών δημόσιων τηλεοράσεων από όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU). Είναι ένας διαγωνισμός για ραδιοτηλεοπτικούς φορείς – όχι για κυβερνήσεις – και ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός φορέας συμμετέχει εδώ και 50 χρόνια. Η Eurovision είναι μια απολιτίκ εκδήλωση που ενώνει το κοινό σε όλο τον κόσμο μέσω της μουσικής.

Αυτό που ακολουθεί η EBU επί της ουσίας είναι ό,τι συμβαίνει και σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, αθλητικές και μη, όπου οι εκπρόσωποι του Ισραήλ συμμετέχουν κανονικά.

Τα παραπάνω όχι απλά επιβεβαιώνουν όλα όσα γνωρίζουμε σχετικά με την βέβαιη συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2024, αλλά και δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία ως προς αυτό. Τα όποια καλέσματα πλέον για μποϊκοτάζ είναι άνευ περιεχομένου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Aftonbladet
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *