Eden Golan: “Θα ήθελα ένα τραγούδι με ένα μήνυμα, ένα τεράστιο τραγούδι”!

Η νικήτρια του HaKokhav Haba και εκπρόσωπος πλέον του Ισραήλ στην Eurovision 2024, μίλησε στους συναδέλφους μας από το Euromix, λίγο πριν την διεξαγωγή του τελικού του talent show. Ανάμεσα στα όσα είπε, περιέγραψε και το τραγούδι με το οποίο θα ήθελε να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό!

Η 20χρονη ερμηνεύτρια εντυπωσίασε από την πρώτη της audition στο HaKokhav Haba, συγκεντρώνοντας 100%, ένα ρεκόρ που ουδέποτε συνέβη στα όσα χρόνια διεξάγεται το εν λόγω talent show. Αγχώνεται όσο χρειάζεται, αλλά έχει υψηλές προσδοκίες τόσο για την σκηνική της εμφάνιση, όσο και για το τραγούδι με το οποίο θα κληθεί να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στην Eurovision.

Θα ήθελε ένα τραγούδι με αγγλικούς και εβραίικούς στίχους, αλλά να περιέχει και ένα δυνατό μήνυμα:

Δεν μπορεί να είναι ένα τραγούδι εξ ολοκλήρου στα εβραϊκά. Χρειαζόμαστε μερικούς στίχους στα εβραϊκά που μας ενώνουν, αλλά πρέπει να είναι στα αγγλικά, με ένα μήνυμα, ένα τεράστιο τραγούδι!

Στο δίλημμα μπαλάντα ή χορευτικό τραγούδι η Eden Golan εξηγεί πως θα μπορούσε να υπηρετήσει και τα δύο.

Ίσως να συνδυάσω και τα δύο; Όλα είναι ακόμα θεωρητικά και πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν. Αν μια επιβλητική μπαλάντα που ραγίζει την καρδιά υποβληθεί στην επιτροπή, τότε θα χαρώ να διαγωνιστώ με μια μπαλάντα. Εάν υποβληθεί ένα τραγούδι που περιλαμβάνει χορό αλλά έχει και μήνυμα δύναμης και ενδυνάμωσης, τότε θα ήταν υπέροχο. Αλλά ίσως ο συνδυασμός και των δύο να ήταν η καλύτερη λύση.

Όσο αφορά τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε κάποιες χώρες για την συμμετοχή του Ισραήλ και κατά πόσο αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τις πιθανότητες νίκης στο Μάλμε, είναι κάτι που η Eden αντιλαμβάνεται πως υπάρχει, αλλά προτιμά να εστιάζει στην αγάπη και συμπάθεια που υπάρχει από κάποια άλλη μερίδα κόσμου και όχι στο μίσος.

Υπάρχει πολύ μίσος προς το Ισραήλ και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί, αλλά από την άλλη υπάρχει και πολλή αγάπη και πολλές φορές εστιάζουμε περισσότερο στα κακά πράγματα και λιγότερη προσοχή στα καλά πράγματα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να εκπροσωπούμε το Ισραήλ με περηφάνια και να δίνουμε το μέγιστο, να κάνουμε τον λαό μας ευτυχισμένο – και ό,τι συμβεί θα είναι για το καλύτερο.

Δείτε όλη την συνέντευξη παρακάτω:

Πως θα γίνει η επιλογή του τραγουδιού;

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας, KAN, απηύθυνε πρόσκληση σε ένα ευρύ φάσμα ισραηλινών δημιουργών να υποβάλουν τραγούδια για τον νικητή του “HaKokhav Haba” που θα διαγωνιστεί στη Eurovision 2024. Βασική προϋπόθεση για τις φετινές υποβολές είναι ότι τα τραγούδια πρέπει να περιλαμβάνουν εβραϊκούς στίχους.

Τουλάχιστον 30 δημιουργοί θα προτείνουν τα τραγούδια τους για τον νικητή του “HaKokhav Haba” και οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν έως και δύο τραγούδια ο καθένας έως τις 11 Φεβρουαρίου. Όλοι οι δημιουργοί πρέπει να έχουν ισραηλινή υπηκοότητα και δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ξένων δημιουργών. Τα υποβληθέντα τραγούδια θα παρουσιαστούν ανώνυμα σε επταμελή επιτροπή επιλογής.

Η επιτροπή θα αξιολογήσει τα τραγούδια με βάση επαγγελματικά κριτήρια, όπως η ποιότητα και η πρωτοτυπία των στίχων και της μελωδίας, η καταλληλότητα του τραγουδιού για τον καλλιτέχνη, η καταλληλότητά του για τον διαγωνισμό της Eurovision, η πιθανότητα επιτυχίας του τραγουδιού στη Eurovision, η καταλληλότητά του για την εκπροσώπηση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα ως δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, η συνολική εντύπωση που αφήνει το τραγούδι και άλλα σχετικά κριτήρια.

Εάν η επιτροπή δεν βρει κατάλληλο τραγούδι, έχει τη δυνατότητα να απευθύνει πρόσκληση στο ευρύ κοινό για την υποβολή πρόσθετων τραγουδιών ή να επιλέξει ένα τραγούδι που έχει δημοσιευθεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου ή να επιλέξει ένα τραγούδι από άλλες προτάσεις που έγιναν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision μεταξύ 2021 και 2023.

Το νικητήριο τραγούδι θα υποβληθεί σε επεξεργασία, ηχογράφηση και παραγωγή κλιπ για την αποκάλυψη του τραγουδιού, η οποία έχει προγραμματιστεί για ειδική εκπομπή στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

Πηγή: Euromix
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *