Israel

Ισραήλ: Οι επίμαχοι στίχοι του “October Rain”!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, το KAN κατέληξε στο “October Rain” ως τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2024. Δεδομένης της ένοπλης σύρραξης στη Λωρίδα της Γάζας, των διαδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη κατά του Ισραήλ και με γνώμονα πάντα τους κανονισμούς του διαγωνισμού, το KAN επικοινώνησε με την EBU προκειμένου να αξιολογηθούν οι στίχοι του τραγουδιού και να διαπιστωθεί εάν έχουν πολιτικό περιεχόμενο ή όχι.

Οι στίχοι του τραγουδιού εξετάζονται αυτή τη στιγμή από την EBU, με τον φόβο να αποκλειστούν λόγω του έντονου πολιτικού στοιχείου, κάτι που διαφαίνεται ήδη από τον τίτλο του τραγουδιού, και συνιστά παραβίαση των κανονισμών.

Οι επίμαχοι στίχοι

Σύμφωνα με το Israel Hayom, το “October Rain” είναι γραμμένο ως επί το πλείστον στα αγγλικά, ενώ οι τελευταίοι στίχοι είναι στα εβραϊκά και έχουν ως εξής:

Δεν υπάρχει αέρας να αναπνεύσω.

Κανένα μέρος, ούτε εγώ μέρα με τη μέρα.

Εν τω μεταξύ, το τραγούδι τελειώνει με αυτόν τον στίχο:

Ήταν όλοι τους καλά παιδιά, ο καθένας ξεχωριστά.

Όχι μόνο το φινάλε του τραγουδιού μπορεί να θεωρηθεί πολιτικό, αλλά και αρκετοί άλλοι στίχοι, όπως:

Απόγευμα. Όλα είναι ασπρόμαυρα. Ποιος είναι ο ανόητος. Ποιος σας είπε αγόρια μην κλαίτε. Ώρες και ώρες και “λουλούδια”. Η ζωή δεν είναι παιχνίδι για δειλούς…

Όσο περνάει ο καιρός. Κάθε μέρα χάνω το μυαλό μου. Κρατιέμαι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λέξη Λουλούδια” χρησιμοποιείται μεταξύ των στρατιωτών του IDF και αναφέρεται σε πεσόντες στρατιώτες στη μάχη.

Ισραήλ – υπό τον φόβο της αποχώρησης

Αν και η EBU δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη απόφαση, το KAN αποκλείει το ενδεχόμενο να αλλάξει το τραγούδι ή έστω να τροποποιήσει κάποιους στίχους. Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, το “October Rain” δεν υποκρύπτει πολιτικό περιεχόμενο, απλώς εκφράζει τα συναισθήματα του λαού και της χώρας σε αυτούς τους καιρούς. Η αποχώρηση θα είναι η μόνη επιλογή για το Ισραήλ σε περίπτωση που αποκλειστεί το “October Rain”.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *