Αλβανία: Ακούστε το “Titan” της Besa Kokëdhima για την Eurovision 2024!

Στις 23 Δεκεμβρίου μεγάλη νικήτρια του τηλεοπτικού κοινού στο Festivali i Këngës 62  και εκπρόσωπος της Αλβανίας, αναδείχθηκε η Besa Kokëdhima με το τραγούδι “Zemrën n’dorë.

Πριν από δυο μήνες, η Besa Kokëdhima αποκάλυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως το “Zemrën n’dorë” πέρασε από τη διαδικασία του revamp εν όψει της Eurovision 2024. Έτσι πριν από λίγες ήμερες ανακοίνωσε ότι ο καινούργιος τίτλος του revamp λέγεται “Titan” και είναι  εξ’ ολοκλήρου στα αγγλικά.

Ακούστε το “Titan” της Besa Kokëdhima παρακάτω:

Λίγα λόγια για την Besa Kokëdhima:

Η Besa Kokëdhima γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1986, γνωστή και ως Besa, είναι Αλβανίδα τραγουδίστρια. Το 2003, η Besa κυκλοφόρησε το τραγούδι “Më Beso”, το οποίο γράφτηκε από τον παραγωγό Florian Mumajesi, και περιλάμβανε το νεοσύστατο τότε αλβανικό συγκρότημα Produkt 28.  Η Besa κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ το οποίο είχε τον τίτλο «Besa», το 2006. Το άλμπουμ γράφτηκε σε συνεργασία με γνωστές προσωπικότητες της αλβανικής μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Dorian Gjoni, Flori Mumajesi, Genti Lako, Andy DJ και Stine. Η Besa έχει συμμετάσχει σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του “Notafest”, όπου της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο για το R&B single “Lëshoje Hapin”. Το 2009, η Besa συμμετείχε στο Selecţia Naţională στη Ρουμανία για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το αγγλόφωνο τραγούδι “Nothin’ Gonna Change”, και έφτασε μέχρι τον ημιτελικό. Το 2010, η Besa διαγωνίστηκε στο Top Fest και κέρδισε το βραβείο “Καλύτερη Τραγουδίστρια” με το single της “Kalorësi i Natës”. Από το 2010, η Besa κυκλοφόρησε μια σειρά από single όπως το “Fishekzjarre”, “Burning” το 2013 και “Zemrën Dot Nuk ta Lexoj” το 2014. Η Besa έχει δύο άλμπουμ με τίτλο Besa për Festat και Ti Je Festa Ime.

Το 2013 κέρδισε την 15η έκδοση του Kënga Magjike. Η Besa ήταν κριτής στην αλβανική τηλεοπτική εκπομπή The Voice of Albania από το 2017 και ψηφίστηκε ως ο αγαπημένος κριτής της Αλβανίας αργότερα στη σειρά από τις δημοσκοπήσεις του Top Channel. Η Besa έκανε το ντεμπούτο της στη Γαλλία με τη γαλλική της μπαλάντα “En Equilibre” τον Ιούνιο του 2022. Το single έλαβε θετικά σχόλια και είναι το πρώτο από το επερχόμενο άλμπουμ της στη γαλλική μουσική βιομηχανία.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη μας με την Besa Kokëdhima:

Σας αρέσει το τραγούδι;  Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα σχετικά με την Αλβανική συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 που θα διεξαχθεί στο Malmö της Σουηδίας.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Νομίζω η αλβανική εκδοχή με στοιχεία στην ενορχήστρωση της νέας θα μου άρεσε περισσότερο…
    Δύσκολα τα πράγματα για την Αλβανία φέτος. Το βίντεο κλιπ βέβαια πολύ ωραίο. 5.5/10 και γύρω στην 25η θέση της κατάταξης μου.

    Απάντηση
  2. Αντώνης
    Αντώνης says:

    Κατά τη γνώμη μου καλύτερο από την αρχική εκδοχή! Βέβαια αισθάνομαι ακόμα ότι κάτι λείπει. Ωστόσο, την σκηνική παρουσία της Αλβανίας φέτος θα την αναλάβουν οι Reija Ware, Melissa Thompson (όπου ανέλαβαν την σκηνοθεσία του umk24) και o Fredrik Rydman, ο οποίος ανέλαβε την σκηνική παρουσία του Heroes. Επομένως, μάλλον ετοιμάζουν κάτι δυνατό στη σκηνή. Όλα θα εξαρτηθούν από το live

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *