Γαλλία: Επιστροφή σε εθνικό τελικό στο μέλλον;

Μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές με εσωτερικές επιλογές, η Alexandra Redde-Amiel, η αρχηγός αποστολής της Γαλλίας, αναφέρει σε συνέντευξή της, πως είναι πιθανόν μια διαδικασία εθνικής επιλογής να χρησιμοποιηθεί για την επιλογή μελλοντικών συμμετοχών της χώρας στην Eurovision.

H Γαλλίδα αρχηγός αποστολής, μίλησε στην εκπομπή “Culture Médias” του Europe 1 Radio, και απάντησε στο αν θα ήταν πιθανή μια διαδικασία εθνικού τελικού, με αφορμή τις τελευταίες εσωτερικές επιλογές. Συγκεκριμένα είπε:

«Δεν έχουμε εγκαταλείψει εντελώς αυτή την ιδέα. Αλλά όταν έχεις έναν καλλιτέχνη όπως ο Slimane, σκέφτεσαι πως θα είναι ενδιαφέρον να αναβάλλεις τον εθνικό τελικό προς το παρόν. Ωστόσο έχω ακόμα ενδιαφέρον για το πως θα εμοιαζε ένας εθνικος τελικός. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε ξανά κάποια στιγμή στο μέλλον.»

Τελευταία φορά που η Γαλλία επέλεξε εκπρόσωπο μέσω ενός εθνικού τελικού, ήταν το 2022, όταν οι Alvan & Ahez ταξίδεψαν στο Τορίνο με το “Fulenn”, ενώ το 2023, η Γαλλία επέλεξε εσωτερικά την La Zarra.

Ο Slimane θα εκπροσωπήσει την Γαλλία στην Eurovision 2024, με το τραγούδι “Mon Amour” και θα διαγωνιστεί απευθείας στον Μεγάλο Τελικό, στις 11 Μαΐου:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Γαλλίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

Πηγή: Europe 1

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *