rakintzis

Μιχάλης Ρακιντζής: «Μετά τον εθνικό τελικό πήγα στην ΕΡΤ και είπα να στείλουν κάποιον άλλον στο Ταλίν»!

Ο Μιχάλης Ρακιντζής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, “Στουντιο 4” για μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στην οποία μίλησε για τη μουσική του πορεία και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στην Eurovision και όσα πήγαν λάθος το βράδυ του τελικού.

Όσον αφορά την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2002, με το τραγούδι ”SAGAPO”, και τον επεισοδιακό εθνικό τελικό, ο δημοφιλής τραγουδιστής ανέφερε ότι την επόμενη μέρα ζήτησε από την ΕΡΤ να σταλεί στο Ταλίν κάποιος άλλος τραγουδιστής.

«Ήθελα να πάω. Ήταν κάτι που δεν είχα κάνει. Ήμουν έξω από το φανάρι της ΕΡΤ, μπήκα, ήταν βράδυ, πήρα την αίτηση συμμετοχής, το ίδιο βράδυ έγραψα το τραγούδι, το μίξαρα, το πήγα. Ο κόσμος με ψήφισε με πολλές χιλιάδες διαφορά στα τηλέφωνα. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να είναι αυτοί οι εκπρόσωποι. Πιστεύω ότι όποιος και να έβγαινε οι υπόλοιποι θα φώναζαν. Φεύγοντας από το ‘Rex’ οι υπόλοιποι σταμάτησαν και έδωσαν συνεντεύξεις. Τα έμαθα την επόμενη μέρα από μια τηλεοπτική εκπομπή. Σκέφτηκα να αφήσω κάποια από τα παιδιά αυτά να πάνε. Ήρθα στην ΕΡΤ και είπα να στείλουν κάποιον από αυτούς και μου είπαν ότι δε γίνεται αυτό. Δεν μπορεί να ξαναγίνει διαγωνισμός, ψήφισε ο κόσμος. Εγώ που κάνω χρόνια τηλεοράσεις ξέρω ότι εφόσον τελειώσει όλη η εκδήλωση, οι τίτλοι τέλους πέφτουν με playback. Αυτό ήξερα εγώ! Εγώ τραγούδησα κανονικά αλλά φαντάζομαι ότι οι τίτλοι ήταν playback. Όταν έχεις κάνει πάνω από χίλιες εμφανίσεις γιατί να τραγουδήσω playback; Εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ. Δεν πήγα να τραγουδήσω ποτέ με playback. Την άλλη μέρα αρχίζει το πανηγύρι που κράτησε και πολλούς μήνες. Δεν μπορείς να φανταστείς τι λεγόταν. Να πηγαίνει η άλλη με το ρούχο της σε εκπομπές και να λέει ότι δεν είναι το ίδιο χρώμα που είδατε στο live. Τα ρούχα πούλαγαν, τα βήματα που κάναμε. Δεν με στεναχώρησε τίποτα. Το παιχνίδι το γνωρίζω πολύ καλά. Οι εκπομπές είχαν φοβερή τηλεθέαση και με πήρε διευθυντής και μου είπε ότι αυτό που γίνεται, δεν έχει ξανασυμβεί ούτε σε σεισμό. Δεν με πίκρανε γιατί ήξερα τι έγινε. Ο πόλεμος υπήρχε από την αρχή».

Επιπλέον, το αρνητικό κλίμα που προκλήθηκε στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε και στο εξωτερικό δημιουργώντας πρόβλημα της χώρας με τους Σουηδούς παραγωγούς.

«Κόντευαν να γίνουν επεισόδια σε πλατεία την ώρα που έδινα συνέντευξη στην ΕΡΤ. Στο διαγωνισμό τον ήχο τον είχαν οι Σουηδοί, την εικόνα οι Σουηδοί. Ανεβαίνουμε να τραγουδήσουμε και στα ακουστικά ακούει ο ένας τον άλλο. Εγώ δεν άκουγα τον εαυτό μου. Και γίνεται ένας πανικός. Πετάω το ακουστικό μήπως μπορέσω να ακούσω τον ήχο από το βάθος της αίθουσας».

Ο Μιχάλης Ρακιντζής εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision 2002, με το κλασσικό πλέον τραγούδι του “S.A.G.A.P.O.”, τερματίζοντας στην 17η θέση του Μεγάλου Τελικού:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Dinle
    Dinle says:

    Είναι από τα χειρότερα τραγούδια κάτ εμέ κ κατά γενική ευρωπαϊκή ομολογία; Είναι.

    Είναι από τα πιο αγαπημένα των Ελλήνων, έστω κ σαν καλτ; Είναι.

    Είναι τα βίντεο με τη Ζηνα, τον Καλιρρη κ τον Μπιγαλη στα παράθυρα ότι καλύτερο έχει βγάλει αυτή η ιστορία; Είναι.

    Απάντηση
  2. Music -Man
    Music -Man says:

    Ναι αλλά δεν σε ακούσε όμως; Τι πετριά και αυτή, να διαγωνίζεσαι για να πάρεις το εισιτήριο, να κερδίζεις, και μετά να μην θέλεις; Μου είναι εξαιρετικά συμπαθής ο Ρακιντζής, ταλαντούχος συνθέτης, οριακά άφωνος και παραφωνος για εμένα όμως, με ένα από τα χειρότερα τραγούδια που στείλαμε ποτέ! Και το όλο στήσιμο, απαράδεκτο. Κακοφωνο, παραφωνο, τραγικό! Αυτά τα περί καλτ, μπροστά από την εποχή του, κτλ τα ακούω βερεσε! Ήταν και παραμένει κάκιστο! Ενα κακό τραγούδι παραμένει κακό, όχι καλτ. Είχε μόνο μια ενδιαφέρουσα μουσική εισαγωγή, και κάποια καλά μουσικά σημεία στην γέφυρα του. Ο Ρακιντζής έπρεπε να πάει κάπου μεταξύ 1988 με 1992 με σύνθεση μόνο, και τραγουδίστρια την Σοφία Αρβανίτη. Μόνο τότε. Όπως και η Μαντώ κάπου έχει.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *