Μονακό: Το TVMonaco είναι πλέον πλήρες μέλος της EBU!

Μερικά συναρπαστικά νέα μάς έρχονται από τον ευρωπαϊκό νότο. Το TVMonaco έχει πλέον αποκτήσει πλήρη ιδιότητα μέλους της EBU, πληρώντας τα κριτήρια επιλεξιμότητας σε ό τι αφορά τις συμμετοχές του σε εκδηλώσεις της EBU, συμπεριλαμβανομένου του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Το TVMonaco ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Σεπτεμβρίου του 2023 και σύντομα τέθηκε το ερώτημα εάν η χώρα θα μπορούσε να επιστρέψει στη Eurovision. Στην πραγματικότητα, το TVMonaco υπό την ομπρέλα της MMD, μέλους της EBU, θα μπορούσε να συμμετάσχει στη Eurovision.

To 2024 δεν ήταν η κατάλληλη χρονιά για το Μονακό

Ωστόσο και παρά τις φήμες, το Μονακό απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Eurovision 2024.

Ο Frédéric Cauderlier , ο αρχισυντάκτης του TVMonaco, εξήγησε τους λόγους πίσω από τη μη συμμετοχή του Monaco σε συνέντευξή του στο L’Observateur.

Οι προθεσμίες είναι πολύ περιορισμένες για την υποβολή συμμετοχή. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή, η έναρξη του καναλιού μας εμποδίζει να εστιάσουμε αμέσως σε αυτό το πρότζεκτ.

Τώρα που το TVMonaco έχει αποκτήσει ιδιότητα πλήρους μέλους στην EBU, εναπόκειται στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα να αποφασίσει την επιστροφή της χώρας.

Το Μονακό μετά από 24 χρόνια απουσίας, επέστρεψε το 2004 για να αποχωρήσει και πάλι το 2007, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί σε καμία από τις τελευταίες του προσπάθειες.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: EBU
1 reply
  1. Music -Man
    Music -Man says:

    Ζω για την στιγμή που το Μονακό θα επιστρέψει. Και θα ήθελα να δω στην δεκάδα, Λουξεμβούργο, Μονακό…και…Σαν Μαρίνο! Και Ανδόρα, αν επιστρέψει ποτέ, αλλά, ευσεβείς πόθοι! Άντε με το καλό να δούμε και το θρυλικό Μονακό να επιστρέφει…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *