Eurovision 2024: Ποια πρόβα είχε τις περισσότερες προβολές την πρώτη ημέρα;

Χθές, έφτασε η μεγάλη στιγμή που όλοι περιμέναμε! Ξεκίνησαν οι πρόβες με τις πρώτες επτά χώρες του πρώτου ημιτελικού να ανεβαίνουν στην σκηνή. Περισσότερα για αυτά μπορείτε να διαβάσετε στο νέο μας editorial.

‘Ομως, όπως γνωρίζουμε στο TikTok ανεβαίνουν όλες οι πρώτες πρόβες. Πέρα απο τις εμφανίσεις τους, θα έχουμε και μια μικρή ματιά στα παρασκίνια πριν ανέβουν στην σκηνή για πρώτη φορά σε ένα video γύρω στο ένα λεπτό.

Μια από τις πολλές δυνατότητες του TikTok είναι η προσθήκη τραγουδιών στη δημιουργία βίντεο κάθε χρήστη. Ωστόσο, ο αλγόριθμος TikTok είναι συνήθως σε θέση να ανιχνεύσει το τραγούδι που χρησιμοποιείται στο βίντεο, να το εκχωρήσει κάτω από το σωστό τραγούδι και στη συνέχεια να το συμπεριλάβει στον αριθμό των συνολικών βίντεο στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί αυτός ο ήχος. Με βάση αυτή την δυνατότητα, τα δημοφιλέστερα τραγούδια μέχρι και πριν τις πρόβες ήταν της Ολλανδίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας -κυρίως εγχώρια-. Θα έχουν την ίδια προώθηση όπως και πρίν;

Σε λιγότερο απο 24 ώρες (28/4/2024 και ώρα 18:20) αφού ανέβηκε το πρώτο κλιπ απο τις πρόβες, έχουμε ένα ενδεικτικό δείγμα για το ποια πρόβα άρεσε στο κοινό (εδώ να σημειωθεί πως τα video ανέβαιναν το ένα μετά το άλλο σε διάστημα μιάμισης ώρας και υπήρξε αρκετή καθιστέρηση στη δημοσίευση τους).

Οι πρόβες που είχαν τις περισσότερες προβολές είναι:

  1. Πολωνία: LUNAThe Tower – 711.3 χιλιάδες προβολές
  2. Ουκρανία: alyona alyona & Jerry HeilTeressa & Maria – 608.1 χιλιάδες προβολές
  3. Σερβία: Teya DoraRamonda – 606.7 χιλιάδες προβολές
  4. Κροατία: Baby Lasagna Rim Tim Tagi Dim – 484.6 χιλιάδες προβολές
  5. Ιρλανδία: Bambie ThugDoomsday Blue – 208.7 χιλιάδες προβολές
  6. Κύπρος: Silia KapsisLiar – 195.9 χιλιάδες προβολές
  7. Λιθουανία: Silvester BeltLuktelk – 193 χιλιάδες προβολές

Με αυτο το μικρό δείγμα μπορούμε να αντιλειφθούμε πως:

  • Η Πολωνία ενδεχομέως να άρεσε στους fans με την επιφύλαξη ότι η σκηνική παρουσία ήταν μια έκπληξη – είτε θετική είτε αρνητική -.
  • Τεράστια απήχηση είχε επίσης και η πρόβα της Ουκρανίας και της Σερβίας οι οποίες έχουν ξεφύγει σε προβολές απο τις τέσσερεις παρακάτω θέσεις, αποδεικνύοντας την δυναμική τους στον ημιτελικό.
  • Η Κροατία, ως ένα από τα μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού δεν μάζεψε ιδιαίτερα αρκετές προβολές, παρόλο που οι fans και οι στοιχηματικές εταιρίες το έχουν στις πρώτες θέσεις για νίκη, με αποτέλεσμα να μην εντυπωσίασε αρκετά η σκηνική παρουσία.
  • Η Λιθουανία εξίσου δεν εντυπωσίασε καθόλου τους fans αφού κράτησε την ίδια εμφάνιση με τον εθνικό τελικό της χώρας.

Το TikTok έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία επιτυχιών των τραγουδιών της Eurovision τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, η νικητήρια συμμετοχή του Duncan Laurence “Arcade” έγινε παγκόσμια επιτυχία ένα χρόνο μετά τη νίκη του διαγωνισμού, όταν χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο βίντεο στο TikTok. Μία από τις πρώτες επιτυχίες του TikTok από τη Eurovision ήταν το “Rockefeller Street” της Getter Jaani που έγινε viral στην εφαρμογή το 2018 και έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί σε πάνω από δύο εκατομμύρια βίντεο. Αλλά και μη ξεχνιόμαστε, σε αυτή την πλατφόρμα απέκτησε δημοσιότητα και η συμμετοχή της Αρμενίας το 2022 με την Rosa Linn και το “Snap” και μετράει πάνω απο ένα δισεκατομμύριο views. Τέλος, πέρυσι η συμμετοχή της Νορβηγίας απέκτησε μεγάλη δημιοσιότητα παγκοσμίως, μήνες πρίν την εβδομάδα του διαγωνισμού όπου και κατέκτησε την πέμπτη θέση.

Αναλυτικά για τις πρόβες μπορείτε να δείτε τα σχετικά μας άρθρα:

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2024, στο Μάλμε!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιωργος
    Γιωργος says:

    Οι λόγοι είναι απλοί για αυτά τα views. Σέρβοι – Πολωνοί και Ουκρανοί είναι γνωστο πως βλέπουν φανατικά τα βίντεο τους. Ειδικά οι Πολωνοί είναι και δεκαδες εκατομμυρίοι. Κάθε χρόνο συμβαίνει αυτό.

    Είναι ο ίδιος λόγος που τα τραγούδια της Γαλλίας και της Ιταλίας έχουν εκατομμύρια στριμς.

    Θεωρώ πως αύριο η Ελλάδα θα έχει τα περισσότερα views από κάθε άλλη πρόβα.

    Απάντηση
  2. Μάριος
    Μάριος says:

    Για αυτούς που έχουν κάποιες αμφιβολίες για το αν η Πολωνική διασπορά θα σπρώξει την Πολωνική συμμετοχή στον τελικό…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *