Eurovision 2024: Οι απαντήσεις της EBU σε ερωτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ!

Είναι πολλοί αυτοί που ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από την έναρξη της σύρραξης στη Γάζα τον Οκτώβριο. Διαμαρτυρίες λαμβάνουν χώρα σε πολλές συμμετέχουσες χώρες και ουκ ολίγοι καλλιτέχνες που διαγωνίστηκαν σε εθνικές επιλογές εξέφρασαν δημόσια τις αμφιβολίες τους για τη συμμετοχή τους στη Eurovision λόγω της παρουσίας του Ισραήλ.

Ωστόσο, παρά τις επικρίσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU) επέλεξε να συμπεριλάβει το Ισραήλ μεταξύ των χωρών που θα συμμετέχουν στη Eurovision 2024, μια κίνηση που προκάλεσε ακόμα περισσότερες αντιδράσεις.

Ένα δελτίο τύπου από την EBU απαντά σε όλες τις συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024.

Γιατί το Ισραήλ είναι στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision;

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ανοιχτός σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών που εκπροσωπεί ραδιοτηλεοπτικούς φορείς από όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός είναι μέλος της EBU από το 1957 και συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για 50 χρόνια.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision παραμένει ένα μη πολιτικό γεγονός που ενώνει το κοινό σε όλο τον κόσμο μέσω της μουσικής.

Γιατί το Ισραήλ εξακολουθεί να είναι μέλος της EBU όταν η Ρωσία απεβλήθη;

Ως μη πολιτικός οργανισμός, ο ρόλος της EBU είναι να υποστηρίζει τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός του Ισραήλ είναι μέλος της EBU για περισσότερα από 60 χρόνια. Οι ρωσικοί δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς ανέστειλαν τη συμμετοχή τους στην EBU το 2022 λόγω συνεχών παραβιάσεων των υποχρεώσεων συμμετοχής και παραβίασης των αξιών των δημόσιας υπηρεσίας μέσων ενημέρωσης.

Γιατί η συμμετοχή του Ισραήλ πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η επίσημη συμμετοχή εκ μέρους του KAN κρίθηκε επιλέξιμη για να διαγωνιστεί στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο.

Η Ομάδα Αναφοράς του Διαγωνισμού, το διοικητικό συμβούλιο του, πήρε την απόφαση να δεχτεί το τραγούδι “Hurricane” για τον επερχόμενο διαγωνισμό μετά από προσεκτική εξέταση των στίχων.

Συμφωνήθηκε ότι το “Hurricane” πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια συμμετοχής σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού.

Θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια από το συνηθισμένο φέτος, λόγω του γεγονότος ότι το Ισραήλ αγωνίζεται;

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των παρευρισκομένων και του προσωπικού στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την SVT, την πόλη του Malmö, το Malmö Arena, την τοπική αστυνομία και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου και αισθανόμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ασφαλή εκδήλωση για όλους τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες τον Μάιο.

Πώς θα αντιδράσει η EBU εάν υπάρξουν διαδηλώσεις στο Μάλμε;

Η EBU είναι ένας σταθερός υποστηρικτής της ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος των ανθρώπων να εκφράζουν τις βαθιές απόψεις και τις απόψεις τους. Κατανοούμε ότι οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να ακουστεί η φωνή τους και υποστηρίζουμε το δικαίωμα όσων επιθυμούν να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Τι πιστεύει η EBU για το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πει ότι θα μποϊκοτάρουν τη Eurovision φέτος, επειδή το Ισραήλ επιτρέπεται να διαγωνιστεί;

Κατανοούμε τις ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα σύρραξη στη Μέση Ανατολή, αλλά οι αξίες του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision για καθολικότητα, συμπερίληψη και εορτασμό της διαφορετικότητας μέσω της μουσικής δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικές. Εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο μοιράζονται αυτές τις αξίες και ασχολήθηκαν με τον διαγωνισμό στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο το 2023. Ανυπομονούμε να είμαστε “United By Music” και φέτος.

Η επίσημη απάντηση της EBU για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024 δόθηκε τον Φεβρουάριο από τον Γενικό Διευθυντή του οργανισμού, Noel Curran.

 

Το Ισραήλ θα διαγωνιστεί στο Μάλμε με την Eden Golan και το “Hurricane“. Η Eden Golan θα εμφανιστεί στον δεύτερο ημιτελικό της 9ης Μαΐου, με σειρά εμφάνισης 14.

Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθήσετε και το reaction video της ομάδας του EurovisionFun για το “Hurricane“, παρακάτω:

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisonFun για όλα τα νέα!

Πηγή: eurovision.tv
2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Dinle
    Dinle says:

    Συνεχίζω να μη καταλαβαίνω για πιο λόγο η συμμετοχή της Ρωσίας θα έβλαπτε, κατά τα λεγόμενα της EBU το 2022, το κύρος του διαγνωσμου, ενώ του Ισραήλ όχι. Τι έχει να κάνει αυτό με τον κρατικό φορέα; Εάν έχει καταλαβει κανείς ας διαφωτίσει.

    Απάντηση
  2. Πέτρος
    Πέτρος says:

    Τα πράγματα είναι πολύ απλά .Ο Μεγάλος χορηγός της Eurovision είναι η morocanoil .Από ποια χώρα προέρχεται αυτός ο χορηγός; Από το Ισραήλ.Οποτε αν κόβανε το Ισραήλ από το διαγωνισμό θα χανανε τον μεγάλο χορηγό.Οποτε σκέφτηκαν τα οικονομικά συμφέροντα και άφησαν να συμμετέχει το Ισραήλ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *