Noρβηγία: Stig Karlsen προς EBU «Να σταματήσει να κατηγορεί αποστολές και καλλιτέχνες!»

Ο Stig Karlsen, ο αρχηγός αποστολής για τη Νορβηγία στη Eurovision, κάλεσε τους διοργανωτές της EBU να «σταματήσουν να κατηγορούν» άλλους για τα δικά της λάθη.

Η Eurovision 2024 καλύφθηκε από διαμάχες, με πολλές χώρες να διαμαρτύρονται για ένα τεταμένο και επισφαλές περιβάλλον στον διαγωνισμό. Μιλώντας στο Wiwibloggs μετά τον Μεγάλο Τελικό του περασμένου Σαββάτου, ο Karlsen ανέφερε ότι η EBU πρέπει να «είναι πιο ταπεινή και να αναλάβει την ευθύνη για τη ζημιά που έχει προκληθεί».

Η Νορβηγία ήταν ένας από τους πολλούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που απειλούσαν να αποσυρθούν από τον διαγωνισμό φέτος. Σε συνέντευξή του στο Aftenposten, ο κιθαρίστας των Gåte, είπε ότι «η απόσυρση ήταν στο μυαλό μας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Ο Karlsen, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για τη συμμετοχή της Νορβηγίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision κάθε χρόνο, λέει ότι ο νορβηγικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NRK «διεξάγει ήδη συζητήσεις» για το τι συνέβη. Το σχέδιο είναι να «μεταφερθούν αυτές οι συζητήσεις στην EBU» όταν μπορούν.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φήμη του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision έχει πληγεί σημαντικά φέτος, και είναι πλέον σημαντικό να αναλάβει γρήγορα δράση η EBU. Η EBU πρέπει να σταματήσει να κατηγορεί τις αποστολές και τους καλλιτέχνες για τα σκάνδαλα που περιβάλλουν τη Eurovision 2024 και να αναγνωρίσει το βασικό πρόβλημα.”

“Η φήμη της Eurovision συμβαδίζει με το MGP και όλους τους άλλους εθνικούς τελικούς. Αυτό που κάνει τώρα η EBU είναι κρίσιμο για το μέλλον της Eurovision αλλά και για τις εθνικές επιλογές. Ωστόσο, πρέπει να δράσουν γρήγορα. Ο χρόνος για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που πραγματοποιούν εθνικές επιλογές τελειώνει. Αυτή τη στιγμή, είναι δύσκολο έργο να πείσετε καλλιτέχνες, τραγουδοποιούς, συνεργάτες και μέλη της ομάδας να ασχοληθούν και να δεσμευτούν στο έργο.”

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Stig Karlsen ασκεί έντονη κριτική στην EBU, καθώς πέρσι μετά την ολοκλήρωση της Εurovision 2023 εξέφρασε την άποψη του για το σύστημα ψηφοφορίας και την επιθυμία του για άμεση αλλαγή!

Φέτος, η Νορβηγία εκπροσωπήθηκε από το συγκρότημα Gåte, το οποίο τερμάτισε στην τελευταία θέση με 16 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: Wiwibloggs
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *