Ιταλία: Ρεκόρ συμμετοχών για το Sanremo Giovani

Στις 677 φτάνουν οι αιτήσεις για το διαγωνισμό του San Remo Giovani, αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα, εκ των οποίων οι 19 προέρχονται εκτός της Ιταλίας. To San Remo Giovani είναι η συνέχεια της κατηγορίας Nuove Proposte που πλέον δεν είναι ενταγμένο Φεστιβάλ του San Remo, αλλά έγινε ξεχωριστός διαγωνισμός.

Στον επίσημο λογαριασμό της Δημόσιας Τηλεόρασης της Ιταλίας στο Twitter, αναφέρεται πως οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει κατά 5% τον περσινό αριθμό αιτήσεων. To Sanremo Giovani θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως και τις 21 Δεκεμβρίου, με τους δύο πρώτους νικητές να προκρίνονται στο Φεστιβάλ του Sanremo 2019, που όπως κάθε χρόνο θα διεξαχθεί στο Teatro Ariston, στη μικρή πόλη της Λιγουρίας μέσα στο Φεβρουάριο. Ήδη οι φήμες για τους συμμετέχοντες του φετινού φεστιβάλ άρχισαν να κυκλοφορούν και μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο εδώ.

Το φεστιβάλ του San Remo αποτελεί το δημοφιλέστερο μουσικό φεστιβάλ της Ιταλίας, το οποίο κλείνει πέραν του μισού αιώνα ζωής. Αποτελεί τον πρόγονο του διαγωνισμού της Eurovision, ενώ οι συμμετέχοντες είναι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ιταλικής και παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Ο νικητής του Φεστιβάλ του Sanremo, τα τελευταία χρόνια έχει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Διαγωνισμό της Eurovision, εφόσον φυσικά το επιθυμεί.

Η Ιταλία ενώ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της, δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει με ποιον τρόπο θα επιλέξει τη συμμετοχή της στο Τελ Αβίβ.

Πηγή: RAI

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *