Ρουμανία: Με το ίδιο format και για την Eurovision 2019

Οτοπικός τύπος της Ρουμανίας αναφέρει ότι η δημόσια τηλεόραση της χώρας, TVR, σκοπεύει να διοργανώσει έναν εθνικό τελικό στα πρότυπα του Selectia Nationala που διεξήγαγε και φέτος, με πέντε ημιτελικούς σε διαφορετικές πόλεις και έναν τελικό στο Βουκουρέστι.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί από την πόλη της Σουτσεάβα να συμμετέχει στην παραγωγή του εθνικού τελικού για τη Eurovision 2019, που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο. Ο δήμαρχος της πόλης εξηγεί:

Λάβαμε ένα αίτημα από τη ρουμανική δημόσια τηλεόραση να γίνουμε συμπαραγωγοί στον εθνικό τελικό για την επιλογή της συμμετοχής μας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019. Ένας περιφερειακός τελικός θα διεξαχθεί στη Σουτσεάβα τον Δεκέμβριο του 2018. Απάντησα ότι συμφωνήσαμε για να προωθήσουμε την εικόνα της πόλης.

Μέχρι στιγμής η TVR δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα από τα παραπάνω. Το 2018 οι πόλεις που φιλοξένησαν τους ημιτελικούς και τον τελικό του Selectia Nationala ήταν:

  • Φοσκάνι – Πρώτος ημιτελικός
  • Τιμισοάρα – Δεύτερος ημιτελικός
  • Κραϊόβα – Τρίτος ημιτελικός
  • Tούρντα – Τέταρτος ημιτελικός
  • Σιγκισοάρα – Πέμπτος ημιτελικός
  • Βουκουρέστι – Τελικός

Η Ρουμανία φέτος με τους Humans έζησε τον πρώτο αποκλεισμό της από τον τελικό της Eurovision, αφού το τραγούδι τους Goodbye κατέκτησε την 11η θέση με 107 στον Δεύτερο Ημιτελικό.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *