Ρουμανία: 126 τραγούδια υποβλήθηκαν για τον εθνικό τελικό

Αριθμό ρεκόρ στις συμμετοχές δέχθηκε η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας TVR για τον εθνικό τελικό της χώρας για την ανάδειξη του επόμενου εκπροσώπου της Ρουμανίας τον Μάιο στο Τελ Αβίβ.

Συνολικά 126 τραγούδια υποβλήθηκαν, παρουσιάζονταν μια αύξηση κατά 70% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ήταν η πρώτη φορά που το κανάλι δέχθηκε την υποβολή τραγουδιών διαδικτυακά. Στις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι 24 συμμετοχές που θα διαγωνιστούν στην ημιτελική φάση.

Ακόμη μία καινοτομία στον εθνικό τελικό της χώρας είναι ότι, για πρώτη φορά, θα υπάρξει μια εθνική επιτροπή στους ημιτελικούς, αλλά και μια διεθνή επιτροπή στον τελικό. Σε κάθε ημιτελικό, 5 τραγούδια θα προκρίνονται χάρη στην κριτική επιτροπή, ενώ το κοινό θα μπορεί να δίνει την ψήφο του σε 1 τραγούδι επιπλέον. Επίσης, το κανάλι έχει την δυνατότητα να δώσει σε ακόμη 1 τραγούδι το δικαίωμα να συμμετάσχει στον τελικό. Επομένως, ο τελικός δεν θα έχει περισσότερα από 13 τραγούδια.

Το κανάλι σκοπεύει για ακόμη μία χρονιά να διοργανώσει τους ημιτελικούς σε διάφορες πόλεις της Ρουμανίας μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, και ο τελικός να διεξαχθεί στην πρωτεύουσα Βουκουρέστι τον Φεβρουάριο.

Την Ρουμανία εκπροσώπησαν το 2018 το συγκρότημα The Humans με το τραγούδι Goodbye, το οποίο τερμάτισε στην 11η θέση του ημιτελικού, και για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας στον διαγωνισμό παρέμεινε εκτός τελικού.

Πηγή: TVR, esckaz

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *