Ελλάδα: “Διαμαρτυρίες” στην ΕΡΤ, αλλά γιατί; – Editorial

“Διαμαρτυρίες” καλλιτεχνών που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Eurovision 2020, είδαν το φως της δημοσιότητας. Στόχος αυτών των διαμαρτυριών είναι η ΕΡΤ και η αργοπορία στην ανακοίνωση του καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει στο Ρότερνταμ.

Έχουν όμως βάση αυτές οι καταγγελίες; Ποια η ευθύνη των δημοσιογράφων και όλων των μέσων που μεταφέρουν τις όποιες πληροφορίες έχουν προς ενημέρωση του κοινού;

Αρχικά θα πρέπει να πούμε ότι καμία καθυστέρηση δεν υπάρχει, ως προς τις ανακοινώσεις της ΕΡΤ. Μέχρι στιγμής από τις 41 συμμετέχουσες χώρες στην Eurovision 2020, μόλις δέκα έχουν ανακοινώσει τον εκπρόσωπο τους και από αυτές, μόνο μία έχει αποκαλύψει την συμμετοχή της!

Η ΕΡΤ δια στόματος της διευθύντριας των Διεθνών Σχέσεων, κας Μαρίας Κουφοπούλου, τοποθέτησε την ανακοίνωση του Έλληνα εκπροσώπου στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ διάφορα μέσα, αλλά και δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση πιθανότατα να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 3/2.

Επιπλέον, αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι η ΕΡΤ για την φετινή της συμμετοχή δεν πραγματοποιήσε ούτε ανοιχτό κάλεσμα σε ενδιαφερόμενους, ούτε διαγωνισμό με κάποια προκήρυξη κλπ. Έχοντας το δικαίωμα από την EBU να επιλέξει την συμμετοχή της με εσωτερική επιλογή, η ΕΡΤ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο, πραγματοποιώντας μια κλειστή επιλογή, μέσω μιας καλλιτεχνικής επιτροπής.

Παρ’ όλα αυτά όμως, η ελληνική δημόσια τηλεόραση δέχθηκε και εξέτασε προτάσεις και από καλλιτέχνες/δημιουργούς κλπ, που μόνοι τους έλαβαν την πρωτοβουλία να στείλουν τις συμμετοχές τους στην ΕΡΤ. Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο μας άρθρο, η γνωμοδοτική επιτροπή άκουσε προσεχτικά όλα τα τραγούδια που έφθασαν στο ραδιομέγαρο και εξέτασε εξονυγχιστικά όλες τις προτάσεις, προτού καταλήξει στην τελική της απόφαση.

Μια κλειστή επιλογή όμως σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν, αφού δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία όπου θα πραγματοποιηθεί η επιλογή. Πέραν τούτου ως δημόσιος φορέας, η ΕΡΤ για να κάνει την όποια ανακοίνωση, θα πρέπει πρώτα να έχει επιλύσει και τα διάφορα διαδικαστικά/νομικά ζητήματα που υπάρχουν. Όλα αυτά όπως είναι γνωστό θέλουν χρόνο.

Ποια λοιπόν η ευθύνη της ΕΡΤ απέναντι σε όλους αυτούς που διαμαρτύρονται, όταν εξ αρχής όλα τα παραπάνω ήταν γνωστά;

Πάμε τώρα στην ευθύνη των δημοσιογράφων, αλλά και των διάφορων μέσων που ασχολούνται με τον διαγωνισμό και μέσα σε αυτά φυσικά είμαστε και εμείς. Καθ’ ένας από εμάς που χρησιμοποιεί ένα βήμα και απευθύνεται στο κοινό, προφανώς και έχει ευθύνη για τα λεγόμενα/γραφόμενα του. Υπάρχει όμως κάποια ευθύνη για μια πληροφορία που πιθανόν να μην ευχαριστεί τον Χ ή τον Ψ και την δημοσιεύουμε προς ενημέρωση του κοινού μας; Φυσικά η αξιοπιστία και η εγκυρότητα του καθ΄ενός κρίνεται στο βάθος του χρόνου και είναι επιλογή του αναγνώστη να δώσει την ανάλογη σημασία σε αυτά που διαβάζει. Αργά ή γρήγορα εξάλλου αποδεικνύεται αν κάτι ήταν αλήθεια ή ψέμμα, αν είχε βάση ή όχι και “κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του”.

Υπομονή λοιπόν μέχρι την επόμενη εβδομάδα όπου όλα θα ξεκαθαρίσουν και επίσημα. Ας μην γκριζάρουμε κάτι που υποτίθεται ότι υπάρχει για να διασκεδάζουμε, ειδικά φέτος που όλα δείχνουν ότι πάμε με τις καλύτερες προοπτικές!

 

41 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Miltos
    Miltos says:

    Τα λεγόμενα σας είναι απόλυτα σωστά και έχει φανεί ότι οτιδήποτε έχει ειπωθεί από το δικό σας ιστότοπο, έχει επιβεβαιωθεί από τα γεγονότα! Μπράβο σας για την εγκυρότητα, την ενημέρωση και την σαφήνεια στα αρθρα σας που μας δίνετε καθημερινά! Καλη μας επιτυχία και πάμε γερά φέτος!!

    Απάντηση
  2. NicktheGreek
    NicktheGreek says:

    Κάθε χρόνο τα ίδια. Πραγματικά όμως γιατί αντιδρούν; Έβγαλε η ΕΡΤ κάποια ανακοίνωση και δεν τήρησε;Το κακό είναι ότι όσο παραμένει εκκρεμή το ζήτημα θα βγαίνει κάθε τόσο ένας να λέει ήμουν κ γω υποψήφιος.

    Απάντηση
  3. gogos
    gogos says:

    Οι όποιες “διαμαρτυρίες” καλλιτεχνών που υπέβαλαν την συμμετοχή τους στην ΕΡΤ για την Eurovision, γίνεται καθαρά για να τραβήξουν την προσοχή επάνω τους και στα τραγούδια τους. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες που άπαντες που ασχολούνται με τον διαγωνισμό, γνωρίζουν το ποιος θα μας εκπροσωπήσει.

    Όσο για την ΕΡΤ, δεν βλέπω κάτι που “είπε” και δεν τήρησε και φυσικά δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Οι μοναδικές διαμαρτυρίες που εμπεριέχουν (κατ’ εμέ) ένα δίκιο, είναι από τους φαν για έναν Ελληνικό τελικό οποιασδήποτε μορφής (τηλεοπτικό, ιντερνετικό, κ.τ.λ…). Βέβαια φέτος δεν υπήρχε κάποια ανακοίνωση για τέτοια διαδικασία επιλογής (όπως το 2018) και κατόπιν αναιρέθηκε, αλλά θεωρώ ότι εφόσον αυτό το προϊον μουσικής και show (Eurovision) εκπροσωπεί μια δημόσια ραδιοτηλεόραση, καλό θα ήταν και να ερωτηθεί και το κοινό που την πληρώνει.

    Κλείνοντας θέλω να πω ότι υποστηρίζω την φετινή εκπροσώπηση μας για 2 λόγους:
    1ον. Επειδή η καλλιτεχνική ομάδα είναι η καλύτερη.
    2ον. Έχω εμπιστοσύνη στα αξιόλογα μέλη της επιτροπής, που άκουσαν και έκριναν, ποια πρόταση είναι η καλύτερη & πληρέστερη.

    Απάντηση
    • eurogreek
      eurogreek says:

      Gogos μιλάς πολύ νηφάλια και σωστά πάντα. Έχω να σου πω ότι και εμένα στο site που δεν σου εγκριναν σχολια όπως σχολιασες, το ίδιο κάνουν και σε μένα. Γράφω σχολια και ρωταω τι ξέρουν για το τραγούδι που γράφουν ότι δεν είναι το εθνοποπ και ρωτάω πληροφορίες χωρίς ποτέ να εγκριθούν

      Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τώρα όσον αφορά τα υπολοιπα που έγραψες για το άλλο site, τελικά δημοσίευσαν το σχόλιο μου μετά από πολλές ώρες και αφού τους είχα ρωτήσει τους λογούς. Ίσως να μην τους άρεσε το γεγονός ότι είπα πράγματα που διάβασα από το site εδώ που φιλοξενει τα σχόλια μας, ίσως να ήταν και συμπτωματικό… (αν και απ’ ότι μου λες συνέβη και σε σενα κάτι ανάλογο… θα φανεί στην πορεία αν θα ξανασυμβεί, τι να πω…).

        Απάντηση
  4. Μάριος
    Μάριος says:

    Ας είμαστε ειλικρινείς, κάποιες γκρίνιες είναι εύλογες. Είναι η πολλοστή φορά που γίνεται απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη ομάδα δημιουργών (προφανώς η ίδια απαιτεί να μην διαγωνίζεται με άλλους), με όλες τις προηγούμενες να μην έχουν στεφθεί με ιδιαίτερη επιτυχία (ακόμα και η 7η θέση του This is our night ήταν πολύ μέτρια για το όνομα του Ρουβά, τις προσδοκίες που η ίδια η ομάδα είχε καλλιεργήσει τότε και τις επιδόσεις της Ελλάδας εκείνη την εποχής). Η ΕΡΤ επιμένει να επαναλαμβάνει κάτι που δεν της έχει βγει προηγουμένως.

    Το έχω ήδη πει πολλές φορές. Πολύ περισσότερο αφού φέτος -όπως μαθαίνουμε- είχαν κατατεθεί υποψηφιότητες από γνωστά ονόματα, η ΕΡΤ θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε έναν εθνικό τελικό, έστω με 3 τραγούδια, έστω σε ένα studio της.
    Έτσι, και δημιουργείται η αίσθηση μίας πιο δίκαιης και ανοιχτής διαδικασίας χωρίς “χαριστικές” αναθέσεις, και ο κόσμος αποκτά λόγο στην απόφαση, και η ιδία η ΕΡΤ μοιράζεται την ευθύνη μίας (ακόμα) ενδεχόμενης αποτυχίας στο Ρότερνταμ.

    Απάντηση
    • gogos
      gogos says:

      “(προφανώς η ίδια απαιτεί να μην διαγωνίζεται με άλλους)” χαχαχαχαχα!!!!
      Θες να μας πεις ότι η Dream Team κάνει ανα τακτά χρονικά διαστήματα κουμάντο στις εκάστοτε διοικήσεις τις ΕΡΤ για το ποιος και με ποιον τρόπο θα γίνει η εκπροσώπηση της χώρας μας; Τι θεωρίες συνωμοσίας είναι αυτές;
      Θες να μας πεις (επίσης) ότι αυτή τη “δύναμη” (που λες ότι έχουν) ο Φωκάς και ο Κοντόπουλος την ασκούν και στη Ρωσία, στο Αζερμπαϊτζαν, στην Ισπανία, στη Μολδαβία, κ.τ.λ…. ;;;

      Απάντηση
      • Μάριος
        Μάριος says:

        Ε, το να σε επιβάλλει το διαπλεκόμενο σύστημα της Ρωσίας χρόνο παρά χρόνο και η δικτατορία του Αζερμπαιτζάν δεν είναι και η επιτομή της διαφάνειας και της δημοκρατικής επιλογής. Με την Ισπανία μία και μόνη φορά έχει ασχοληθεί μόνο ο Ευαγγελινός (και πρόκοψαν), ενώ στη Μολδαβία μια χαρά συμμετέχουν σε εθνικό τελικό.

        Απάντηση
        • gogos
          gogos says:

          Επιμένεις δηλαδή στην “θεωρία” σου, ότι όσες χώρες κάνουν ανάθεση στην Dream Team είναι αποτέλεσμα αδιαφάνειας και επιβολής της ομάδας αυτής στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα των χωρών που προείπαμε. Μάλιστα…
          Πες ότι δεν σου αρέσει η δουλεια που παρουσιάζουν (το οποίο θα ήταν και απόλυτα σεβαστό) και ασε καλύτερα αυτά τα σενάρια συνωμοσίας…

          Απάντηση
          • Μάριος
            Μάριος says:

            Μα ποια σενάρια συνωμοσίας; Ποιος αμφισβητεί ότι Κοντόπουλος επιλέγεται όπου και όποτε κάνει κουμάντο ο Κιρκόροφ.

          • gogos
            gogos says:

            Α…οκ! Στην Ελλάδα και στην ΕΡΤ επιβάλει τι και πως θα γίνει ο Φωκάς & ο Κοντόπουλος και στις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν, ο Κιρκόροφ…
            Σου διαφεύγει μάλλον ότι οι προτάσεις τους έχουν και την ψήφο του κοινού (όπου έχει γίνει ανοιχτός εθνικός τελικός). Μήπως κάνει και στους λαούς αυτούς κουμάντο ο Κιρκόροφ;
            Αν δηλαδή φέτος στην Εσθονία το τραγούδι της Dream Team ψηφιστεί από το κοινό, σημαίνει ότι κάποιος “καθοδήγησε” αυτούς τους ανθρώπους; Με φαντασιώσεις-σενάρια και λεγόμενα που δεν στέκουν, δεν πείθεις….

          • Μάριος
            Μάριος says:

            Διότι είναι πολύ δύσκολο ο Κιρκόροφ να επηρεάσει ή και να αλλοιώσει το televoting σε χώρες όπως η Μολδαβία με ελάχιστη συμμετοχή στην ψηφοφορία του κοινού;

          • gogos
            gogos says:

            χαχαχαχα…!! Κί υστερα αναρωτιέσαι γιατί αναφέρω για σενάρια συνωμοσίας κάτω από προηγούμενο σχόλιό σου…

      • Μάριος
        Μάριος says:

        Και εξάλλου, όλοι ξέρουμε ποιος κάνει κουμάντο στον εθνικό τελικό της Μολδαβίας όποτε μανατζάρει κάποιο διαγωνιζόμενο τραγούδι.
        Όποιος, λοιπόν, δεν φοβάται να διαγωνιστεί, υποβάλει τραγούδι στη Βρετανία, στη Σουηδία, στην Εσθονία, όχι στη Μολδαβία.

        Απάντηση
          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Ε όχι να συγκρίνουμε τους παρακμιακους εθνικούς τελικους της Ελβετίας με το Eesti Laul που είναι από τους καλύτερους τηλεοπτικά κ σαν παραγωγή εθνικούς τελικους της σεζον…Είπαμε να Σαι υποκειμενικος αλλά όχι κ έτσι!

          • John T.
            John T. says:

            Γιάννη ξέρει απλά δε θέλει να πει κάτι καλό για την συγκεκριμένη ομάδα ! Δε πειράζει… Ξέρεις αν έχουν αρχίσει η προετοιμασίες για την εκπομπή της ΕΡΤ για την eurovision? Ελπίζω να γίνει σε ένα όμορφο σύγχρονο studio και όχι σε ένα 4*4 ή σε ένα γκαράζ με σκαλωσιές ελπίζω να πάρουν μια ιδέα από τα studiο των αντίστοιχων εκπομπών στο εξωτερικό !! Αν γίνεται πες τη γνώμη σου σε εμπιστεύομαι!

      • Μάριος
        Μάριος says:

        Ευτυχώς που είστε εσείς αντικειμενικός, τόσο μάλιστα που προκαταλάβατε ως δεδομένο και τον νικητή στη Μολδαβία σε σχετικό άρθρο…
        Μη χαρακτηρίζετε ανθρώπους που δεν τους γνωρίζετε. Δεν έχω κανέναν λόγο να μην είμαι αντικειμενικός, ούτε έχω προσωπική σχέση με κανέναν, ούτε οποιοδήποτε συμφέρον από κανέναν. Παρέθεσα γεγονότα.

        Να δούμε, λοιπόν, τι θέση θα πάρει ο κος Κοντόπουλος στην Εσθονία, που δεν υπάρχει Κιρκόροφ να λύνει και να δένει.

        Απάντηση
        • Miltos
          Miltos says:

          Αγόρι μου πραγματικά μας έχεις πρήξει με τα κόμπλεξ σου για τον Κιρκοροφ και τον Κοντόπουλο, δεν σου αρέσει η δουλειά τους? Με γεια σου και με με χαρά σου! Απλά η συζήτηση έχει πάει σε άλλο επίπεδο, για όνομα του θεού έχεις κάνει την τρίχα τριχιά, άσε που είσαι και πηγή αρνητικών σχολίων σε συνεχή βάση.

          Απάντηση
        • Mάριος
          Mάριος says:

          Και στο τέλος “η πηγή των αρνητικών σχολίων” πάντα επιβεβαιώνεται. Γιατί δεν είναι γκρίνια, είναι επισήμανση στραβών που βγάζουν εξαρχής μάτι αλλά αρνείστε οι περισσότεροι να τα δεχθείτε.

          Απάντηση
  5. Καλινκα
    Καλινκα says:

    Καλή επιτυχία ΕΡΤ εσύ είσαι υπεύθυνη και για φέτος εφόσον δεν γίνεται Εθνικός τελικός αν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά όπως τα τελευταία χρόνια και του χρόνου τελικά γίνει Εθνικός τελικός από την απαξίωση πλέων των φανς της Γιουροβίζιον αλλά και από το τηλεοπτικό κοινό θα εισπράξεις χαμηλά νούμερα τηλεθέασης. Και φέτος μην περιμένεις πολύ ψηλά νούμερα τηλεθέασης κάνω και μια πρόβλεψη του χρόνου θα είμαστε εκτός Γιουροβίζιον

    Απάντηση
    • Miltos
      Miltos says:

      Το φλιτζάνι το λες καλά? Παιδιά να σας πω κάτι είναι εντελώς παράλογο να γίνονται προβλέψεις αφού ούτε το τραγούδι έχει βγει ούτε τίποτα! Όπως έλεγε και η Taylor: Haters gonna hate hate hate hate hate baby!

      Απάντηση
  6. esc1234
    esc1234 says:

    H Ερτ, που λειτουργεί με λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων, επρεπε να βγαλει ανακοίνωση που ζητάει τραγουδια και προτασεις για concept. Όταν στηρίζονται στο ποιος θα παει απο μονος του για να τον απορρίψουν λιγο μετα, όπως έκαναν στη Φουρειρα 3 φορές, τα αποτελέσματα είναι κακά, και η κατακραυγή μεγάλη. Δεν δεχομαι οτι αγαπάει τον θεσμο ο κυριος που ειπε οτι αν πέθαινε θα έγραφε για την eurovision. Δυστυχώς τα τραγούδια του κοντόπουλου χωρις τον φωκά είναι το απολυτο τιποτα, αν και ουτε αυτος μπορει να σωσει κατι (αζερμπαιτζαν 2018).

    Απάντηση
  7. α
    α says:

    Αντιδράσεις υπάρχουν παιδιά επειδή η ΕΡΤ αποφασίζει και διατάζει χωρίς κριτήρια επιλογής της απευθείας ανάθεσης. Ουσιαστικά 5,10 μέλη στέλνουν απευθείας χωρίς κανέναν διαγωνισμό, συγκεκριμένη δισκογραφική εταιρεία, συγκεκριμένο καλλιτέχνη, συνθέτη κλπ λες και η εκπροσώπιση μιας χώρας είναι κλειστό μυστικό το οποίο το αποφασίζει μόνον μια επιτροπή. Το λογικό μετά το στραπάτσο των απευθείας αναθέσων των τελευταιων ετών θα ήταν να γίνει μια εκπομπή με 5 10 τραγουδία και να επιλέξει αποκλειστικά και μόνον ο κόσμος χωρίς καμία επιτροπή. Προσωπικά δεν είδα με τον Κοντόπουλο η Ελλάδα να σάρωσε παιδιά. Ούτε με το Ρουβά ούτε με την Ντεμυ. Για ενα περιεργο τρόπο δε του βγαίνει με την Ελλάδα. εύχομαι φέτος μην γίνει οτι έγινε με την ντεμυ.

    Απάντηση
  8. eurogreek
    eurogreek says:

    Απευθύνεστε σε site της eurovision. Όπως κάθε χρόνο έτσι κ φέτος οι περισσότερες χώρες κάνουν απευθείας ανάθεση οπότε αφήστε αυτά περί φορολογουμένων. Το πρόβλημα σας είναι η dream team και βγάζει μάτι και δυστυχώς βλέπω ότι το ένα εκ των δύο σωματείων έχει το ίδιο θέμα. Να δω τι θα λέτε αν έχουμε καλό τραγούδι όπως λέγεται, που θα κρυφθειτε.

    Απάντηση
    • esc1234
      esc1234 says:

      Κάθε λογικος και δημοκρατικός ανθρωπος εχει προβλημα με εναν φορεα που εκπροσωπεί μια ολοκληρη χωρα με αναθεσεις σε τραγουδιστες γαμων (argo-europond) και αφωνες πρωην τραγουδιστριες. Ο ρουβας αξιζει αναθεση. Η παπαριζου και η φουρειρα το ιδιο. Μια στεφανια απ την Ολλανδια που θυμηθηκε την πατριδα της γιατι στην Ολλανδια δεν παίρνει views, λυπαμαι, δεν την αξιζει.

      Απάντηση
  9. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Εγώ προειδοποίησα εδώ και καιρό να αρχισουν να τα μαζευουν γιατί θα βρεθουν σε δυσάρεστη εκπληξη να χαρακτηριστουν γραφικοι…Το τραγουδι θα γινει χιταρα!

    Απάντηση
  10. Eurodisaster
    Eurodisaster says:

    Εγώ πάλι θα ήθελα να δω πώς θα τα μαζέψουν κάποιοι άλλοι αν το τραγούδι αντί για χιτάρα αποδειχθεί φλοπάρα, ειδικά δε επί σκηνής. Έχουμε αποκτήσει και μια ειδικότητα σε αυτό, βλέπετε, τα τελευταία χρόνια.

    Απάντηση
  11. Epiteloustop10
    Epiteloustop10 says:

    Έχετε πολύ πλάκα, είμαι σίγουρος που προσεύχεστε να πατωσουμε για να δικαιοθειτε κ καλά. Πάτε να κραξτε στο site που από ότι φαίνεται φέτος έχουν βγάλει σπυριά που πάει η dream team για εκει είστε.

    Απάντηση
  12. Αγάπη ζωή Ειρήνη
    Αγάπη ζωή Ειρήνη says:

    Αντικειμενικά και απλά Εθνικός τελικός για να αποφασίσουμε το τηλεοπτικό κοινό και ας έχουμε όποιο αποτέλεσμα τουλάχιστον θα είμαστε και εμείς μέρος της φετινής μας υποψηφιότητας. διαφωνείτε δεν θέλετε να έχετε και εσείς συμμετοχή για την υποψηφιότητα της χώρας μας

    Απάντηση
  13. Αγάπη ζωή Ειρήνη
    Αγάπη ζωή Ειρήνη says:

    Κύριε Αργυρίου να σας κάνω μια πρόταση κάντε ψηφοφορία αν θέλουμε Εθνικό τελικό και να γίνει ταυτόχρονα και στον ογκαε και στα άλλα σάιτ που ασχολούνται με την Γιουροβίζιον έως τέλος του μήνα και να στείλετε την απόφαση στην Επιτροπή της ΕΡΤ απλά και αντικειμενικά

    Απάντηση
    • Miltos
      Miltos says:

      Λοιπόν για να τελειώνουμε δεν υπάρχει χρόνος για ελληνικό τελικό, μας έχετε πρήξει, του χρόνου οι άνθρωποι προγραμματίζουν εθνικο τελικό, το έχουν γράψει εδώ τα παιδιά! Σταματήστε γιατί κουρασατε, άλλο επιχείρημα έχετε? Γιατί μόνο αυτό βλέπω να προσάπτετε.

      Απάντηση
      • Eurodisaster
        Eurodisaster says:

        Δεν υπήρχε χρόνος να οργανωθεί ένας τελικός, έστω σε κάποιο στούντιο της ΕΡΤ με τις 3-4 καλύτερες προτάσεις, που έλαβε η ΕΡΤ, από τις πολλές που κατετέθησαν, όπως εξάλλου αναφέρει το ίδιο το σάιτ; σοβαρά τώρα; γούστο της και καπέλο της της ΕΡΤ βέβαια να κάνει ό,τι γουστάρει, αλλά κι εμείς έχουμε δικαίωμα κριτικής ως προς τον τρόπο επιλογής καλλιτέχνη και ομάδας.

        Απάντηση
  14. Αγάπη ζωή Ειρήνη
    Αγάπη ζωή Ειρήνη says:

    Η ΕΡΤ. έχει περιθώριο έως τα μέσα Μαρτίου και τραγούδι και καλλιτέχνες άλλους μπορεί να στείλει Ολλανδία. δεν απαντάω σε σένα που γράφεις τόσο άσχημα

    Απάντηση
    • Miltos
      Miltos says:

      Εγώ απαντάω άσχημα? Πάντοτε προσέχω να είμαι ευγενής και να μη θίγω κανένα στις τοποθετήσεις μου Καλή μου, εν αντιθέσει με εσένα που επιδιώκεις συνεχώς να υποστηρίζεις εθνικο τελικό έστω και αργά! Αν όμως η ΕΡΤ προβεί σε τελικό με στούντιο 1×1 με φωτα του 90 και παρουσιαστές με στολές καρναβαλιού για ρούχα θα λέτε πάλι ότι μας έκανε ρεζίλι και ότι δεν ήταν σωστά οργανωμένο. Μην λέτε λοιπόν ότι προλαβαίνει γιατί νομίζετε ότι θα τα προγραμματίσουν στο άψε σβησε! Απόκτησε κριτική σκέψη και μάθε να αντιλαμβάνεσαι ποιος απαντάει άσχημα και ποιος όχι!

      Απάντηση
  15. Αγάπη ζωή Ειρήνη
    Αγάπη ζωή Ειρήνη says:

    Έως τις 9 Μαρτίου έχει το δικαίωμα ή ΕΡΤ να καταθέσει την παρουσία μας στον φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον είναι ένας ολόκληρος μήνας και 12 ημέρες λες να μην προλάβει στηρίζω ΕΡΤ και από τεχνολογία είναι μακράν ανώτερη από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια τα υπόλοιπα από την ΕΡΤ

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *