Europe Shine A Light: Τα αναλυτικά ποσοστά τηλεθέασης παρουσίασε η EBU | Στην Ιταλία οι περισσότεροι τηλεθεατές!

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού, η EBU παρουσίασε τα αναλυτικά ποσοστά τηλεθέασης του Europe Shine A Light, της ειδικής εκπομπής παραγωγής της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης, που αντικατέστησε τον φετινό ακυρωθέντα διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. 73 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την ζωντανή μετάδοση, το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαίου, με τους περισσότερους τηλεθεατές να προέρχονται από την Ιταλία!

Πρώτη στην τηλεθέαση η Ιταλία

Η εκπομπή, που απέδωσε την απαιτούμενη τιμή στα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που θα είχαν διαγωνιστεί στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020, σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από την EBU μαζί φυσικά με τα Ολλανδικά μέλη της: NPO, NOS και AVROTROS.

Το υψηλότερο μέσο κοινό για το Europe Shine A Light ήταν στην Ιταλία όπου περισσότεροι από 3 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν την πλήρη εκπομπή σε διάφορα κανάλια της Rai. Ένα πραγματικά εντυπωσιακό γεγονός, αν σκεφθεί κανείς ότι πριν μόνο μερικά χρόνια όταν η Ιταλία επέστρεψε στον διαγωνισμό, η τηλεθέαση ήταν σχεδόν μηδαμινή.

2,4 εκατομμύρια θεατές είδαν το σόου στην Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο στο NPO1 και το BBC One αντίστοιχα. Το Channel One της Ρωσίας κατέγραψε επίσης κατά μέσο όρο 2,1 εκατομμύρια θεατές.

Στην Ελλάδα το Europe Shine A Light παρακολούθησαν περίπου 250.000 τηλεθεατές.

Η φετινή εναλλακτική εκπομπή Eurovision ήταν επίσης μια τεράστια επιτυχία στα νεότερα ακροατήρια. Το 20% αυτών που παρακολουθούσαν ήταν ηλικίας 15 – 24 ετών , σχεδόν διπλάσιος από τον μέσο όρο των καναλιών εκπομπής σε πραγματικό χρόνο (11%).

Η Eurovision γιορτάστηκε: Online!

Ελλείψει του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision για πρώτη φορά σε 64 χρόνια, οι θαυμαστές και οι οπαδοί του διαγωνισμού, παρακολούθησαν με πάθος όλα τα εναλλακτικά προγράμματα που προσέφερε η EBU διαδικτυακά.

Νέο περιεχόμενο όπως οι Eurovision Home Concerts , Eurovision Celebrations και Eurovisioncalls με NikkieTutorials στο επίσημο κανάλι στο YouTube προσέλξυσε 53 εκατομμύρια μοναδικούς θεατές μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου.

Ο Γενικός Διευθυντής της EBU Noel Curran είπε:

Θέλω πραγματικά να συγχαρώ όλη την ομάδα των NPO, NOS και AVROTROS που παρήγαγαν μια απίστευτα δημιουργική και πολύ συναισθηματική παράσταση κάτω από δύσκολες συνθήκες. Είμαι περήφανος που με το Europe Shine A Light ενώσαμε μια ήπειρο με πραγματικό πνεύμα της Eurovision. Αυτές οι φανταστικές μετρήσεις τονίζουν πραγματικά τη δύναμη των μέσων των δημόσιας ραδιοτηλεοράσεων να φέρνουν κοντά το κοινό, όχι μόνο στις χώρες τους αλλά και σε όλο τον κόσμο. 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής Europe Shine A Light ανακοινώθηκε ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα επιστρέψει το 2021. Ο 65ος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ με ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: Eurovision.tv

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *