Eurovision 2021: Οι 4 τρόποι με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός!

Από το πρωί η EBU, αλλά και οι Ολλανδοί διοργανωτές μας προετοίμασαν για την ανακοίνωση που θα πραγματοποιούσαν και αφορά την προσεχή διοργάνωση του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Οι Ολλανδοί διοργανωτές μας παρουσίασαν τους 4 τρόπους που θα πραγματοποιηθεί η Eurovision 2021!

Η συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ahoy Arena, τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός στις 18, 20 και 22 Μάϊου, συντόνισε ο Sietse Bakker, executive producer της Eurovision 2021. Αφού ειπώθηκαν κάποια εισαγωγικά ο Sietse Bakker μας παρουσίασε τους 4 τρόπους, τα 4 διαφορετικά σενάρια σύμφωνα με τα οποία θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Σενάριο Α: Ένας κανονικός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision

Σε αυτήν την περίπτωση, ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διοργανωθεί κανονικά από το Ahoy Arena του Ρότερνταμ με 9 παραστάσεις (συμπεριλαμβανομένων των dress rehearsals) σε ένα γεμάτο χώρο, με αντιπροσωπείες και καλλιτέχνες από όλους τους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και πολλές δραστηριότητες μέσα και γύρω από το Ρότερνταμ.

Η σκοπιμότητα αυτού του σεναρίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση ενός πιθανού εμβολίου για το COVID-19 ή από τη διαθεσιμότητα αξιόπιστων φαρμάκων. Είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο και αυτό που ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει στο τέλος!

Σενάριο Β: Διαγωνισμός με αποστάσεις και μέτρα προφύλαξης

Όλοι οι παρευρισκόμενοι στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ θα πρέπει να ασκούν κοινωνικές αποστάσεις και να μένουν 1,5 μέτρο ο ένας από τον άλλο ανά πάσα στιγμή.

Και πάλι, θα υπήρχαν 9 παραστάσεις, με ακροατήριο στην αρένα, αλλά με περιορισμένη πληρότητα ώστε  να επιτρέπουν τις κοινωνικές αποστάσεις.

Ομάδες από κάθε συμμετέχοντα ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό θα ταξίδευαν στο Ρότερνταμ, αλλά με όρια στον αριθμό των ατόμων σε κάθε αντιπροσωπεία και στον αριθμό του Τύπου που θα μπορούσαν να παρευρεθούν. Οι δραστηριότητες εντός και γύρω από το Ρότερνταμ θα προσαρμοστούν ανάλογα.

Επειδή θα υπήρχε λιγότερος χώρος για το κοινό σε αυτό το σενάριο, θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια νέα διάταξη θέσεων. Αν συμβεί αυτό, θα διεξαχθεί δίκαιη κλήρωση για να αποφασίσει ποιος μπορεί να παρακολουθήσει κάθε παράσταση. Θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό τους πρώτους μήνες του 2021. Όποιος δεν είναι επιτυχής στην κλήρωση, θα του επιστραφεί, φυσικά, το πλήρες ποσό αγοράς για τα εισιτήριά του.

Σενάριο Γ: Διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision με ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Ένας διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, από το Ahoy Arena του Ρότερνταμ όπως στο σενάριο Β, με 9 παραστάσεις και περιορισμένο αριθμό μελών κοινού στην αρένα.

Εάν υπάρχουν αντιπροσωπείες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ, οι καλλιτέχνες τους θα εμφανιστούν από τη χώρα τους.

Όλες οι αποστολές θα συγκεντρωθούν στο Ρότερνταμ. Οι συμμετοχές των χωρών στις οποίες επιτρέπεται να ταξιδεύουν και οι πράξεις έναρξης και του interval act θα παρουσιαστούν ζωντανά.

Κι εδώ θα έχουμε περιορισμένο αριθμό στις αποστολές και στις αντιπροσωπείες του τύπου, όπως στο Β σενάριο, η διαφορά όμως εδώ είναι ότι θα έχουμε χώρες που πιθανόν λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών δεν θα μπορούν να βρεθούν στο Ρότερνταμ και έτσι θα εμφανισθούν από ένα studio στη χώρα τους. Ένα σενάριο που μοιάζει πολύ με όσα θα συμβούν στην Junior Eurovision 2020.

Σενάριο Δ: Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision όπως η Junior Eurovision 2020

Εάν η κατάσταση με την πανδημία χειροτερεύσει και υπάρχουν αυστηρά μέτρα στην Ολλανδία, τότε θα δούμε έναν διαγωνισμό ακριβώς όπως η Junior Eurovision 2020, δηλαδή με όλες τις συμμετοχές να εμφανίζονται από studio στην χώρα τους

Μια οριστική επιλογή μεταξύ των σεναρίων θα γίνει με βάση την κατάσταση τους πρώτους μήνες του 2021.

“Η φιλοδοξία είναι να συμβεί και να γίνει ο καλύτερος Διαγωνισμό μέχρι σήμερα”

Sietse Bakker

Παρακάτω τα 4 σενάρια απλοποιημένα:

Πως πιστεύετε ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός της Eurovision;

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *