Ουγγαρία: Ο αρχηγός αποστολής εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης από την Eurovision!

Ο Jan Bors, πρώην αρχηγός της αποστολής της Τσεχίας στον διαγωνισμό, συνεχίζει τις συνεντεύξεις του με ανθρώπους της Eurovision. Στο τρίτο κατά σειρά επεισόδιο του ‘Humans Of Eurovision’, φιλοξενεί τον αρχηγό της ουγγρικής αποστολής, ο οποίος εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης της χώρας του από τον διαγωνισμό της Eurovision.

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης θα λέγαμε, ο Jan Bors “ανακρίνει” τον Lorinc Bubno, ο οποίος όπως τονίζει πολλές φορές κατά την διάρκεια της συνέντευξής του, εκφέρει την προσωπική του άποψη και όχι την θέση της δημόσιας τηλεόρασης της Ουγγαρίας, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν έχει συζητήσει το θέμα μαζί τους.

Ο Lorinc Bubno λοιπόν εξηγεί ότι οι λόγοι της αποχώρησης της Ουγγαρίας από τον διαγωνισμό ήταν πολυδιάστατοι, επιβεβαιώνοντας εν μέρει τα όσα γράφηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Αφενός το μεγάλο κόστος συμμετοχής είναι ένας βασικός λόγος.

Αφενός τα χρήματα, για να συμμετάσχει κανείς στην Eurovision απαιτούνται αρκετά χρήματα, ιδιαίτερα για μία χώρα που δεν είναι πλούσια όπως εμείς, αν έπρεπε να κοπεί κάτι που δεν είναι καλό για την εικόνα της χώρας, σίγουρα θα έκοβαν αυτό.

Στην συνέχεια ο Lorinc Bubno επιβεβαίωσε ότι η αντι-LGBT πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και η νοοτροπία των Ούγγρων πολιτών απέναντι σε αυτά τα ζητήματα, έπαιξε ρόλο.

Αφετέρου, οι Ούγγροι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αποδεχθούν την LGBT κοινότητα.

Ένας επιπλέον λόγος της αποχώρησης της Ουγγαρίας από την Eurovision, είναι η μεγάλη επιτυχία του A Dal, του εθνικού τελικού δηλαδή που χρησιμοποιούνταν για την Eurovision, το οποίο συνεχίζει παρά την μη συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό. Το A Dal τα τελευταία χρόνια σημείωνε ακόμα μεγαλύτερη τηλεθέαση από την μετάδοση της Eurovision. Μεγάλη τηλεθέαση όμως σημείωσε και φέτος, όπου δεν υπήρχε καμία σύνδεση με την Eurovision!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνέντευξη παρακάτω:

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. ABC
    ABC says:

    Και καταλήγουμε σ’αυτό που είχα σχολιάσει πριν μερικές ημέρες, ότι ο κύριος λόγος της αποχής της Ουγγαρίας είναι οικονομικός, καθώς και το μικρό ενδιαφέρον του κοινού για το διαγωνισμό (βλέπε μικρές τηλεθεάσεις). Και να πεις ότι η συγκεκριμένη χώρα δε μας έχει συνηθήσει σε ξαφνικές απουσίες. Τωρα για τη νοοτροπία των Ούγγρων πολιτών απέναντι σε ζητήματα διαφορετικής σεξουαλικής ταυτότητας….δεν θα επρεπε καν να το συζητάμε αυτό το θέμα εδώ μέσα. Δυστυχώς η κατάργηση της ζωντανής ορχήστρας σε έναν μουσικό διαγωνισμό/διαγωνισμό τραγουδιού, όπως και η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της εθνικής γλώσσας αφαίρεσε κύρος και καλλιτεχνική αξία μετατρέποντας την Eurovision σε ένα τηλεοπτικό σόου τύπου βραβεία MTV. Αν τώρα αυτό θεωρείται εξέλιξη και πρόοδος, τι να πω. Γιατι να σκάσω ενα σωρό χρήματα για ένα τέτοιο σόου, επενδύω σε κάτι εγχώριο που είναι αρκετά φθηνότερο και έχει και μεγαλύτερη απήχηση. Και δεν είναι και κανένα μεγάλο μυστικό το γεγονός ότι τα περισσότερα LGBT ατομα που σχίζουν τα ιμάτιά τους για την ομοφοβική Ουγγαρία και τρέχουν σήμερα για να παρακολουθήσουν το διαγωνισμό από κοντά έχουν κίνητρο τα πάρτι με τις γνωριμίες και το εφήμερο σεξ, παρά το ενδιαφέρον τους για τον ίδιο τον διαγωνισμό. Νισάφι πια!

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Σκέφτηκα αν έπρεπε να εγκριθει το σχόλιο σου ή όχι, γτ προσβάλλεις ειδικά με το τελευταίο του μέρος όλο αυτον τον κόσμο που πηγαινει να δει τον διαγωνισμό, που φυσικά απο οσα λες φαινεται ότι ουδέποτε εχεις παει εσυ εκει για να κρινεις. Σε διαβεβαιώνω λοιπον ότι τα οσα ισχυριζεσαι ελαχιστη σχεση εχουν με την πραγματικοτητα, χωρις φυσικα να σημαινει οτι δεν υπάρχουν ανθρωποι που οντως κάνουν αυτο που περιγραφεις, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι κατι το γενικο.
      Τωρα απο την αλλη οτι σου φαινεται εσυ λογικο τα οσα ειπε για την ανοχη των Ουγγρων στην διαφορετικοτητα και την LGBT κοινοτητα κ δεν χρειάζεται σχολιασμού, κατ’ εμε είναι ακόμα πιο παράδοξο..Καλο θα ειναι πριν κρινουμε πάντως πρώτα να το βιώνουμε απο κοντά για να δουμε αν οσα έχουν στον εγκεφαλο μας είναι και αληθη!
      Όσο αφορά τους Ούγγρους που δεν ειναι έτοιμοι να δεχθούν τον δυτικό τρόπο ζωής, ας κάνουν παρέα στον Ερντογάν και ας μην ξαναπατήσουν στον διαγωνισμό, αν είναι μη έτοιμοι.

      Απάντηση
      • ABC
        ABC says:

        Αντί να σχολιάσεις κάτι επί του θέματος, δηλαδή τους λόγους αποχής της Ουγγαρίας και να γίνει αντίλογος, κάθεσαι και με λογοκρίνεις. Κανέναν δεν προσβάλλω, παρακαλώ πολύ. Αναφέρθηκα σε μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, ούτε τους συμπεριέλαβα όλους στο σακί ούτε κατέκρινα την επιλογή τους, μίλησα απλά για κίνητρο. Μην διαστρεβλώνεις τα σχόλιά μου.
        Τώρα το τι φαίνεται σε σένα, αν έχω πάει, κατα πόσο είμαι γνώστης του αντικειμένου και τι έχει σχεση με την πραγματικότητα……κοινώς μ’ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Συνέχισε να σου φαίνεται.
        Με ειδες πουθενά να λέω αν η μη ανοχή των Ούγγρων είναι λογική ή όχι; Είναι εδώ μέσα ο κατάλληλος χώρος να καθήσουμε και να αναλύσουμε την ομοφοβία; Ιστοσελίδα για την Eurovision δεν είναι; Ο κυριότερος λόγος αποχής της Ουγγαρίας είναι οικονομικός, και εκεί τελειώνει το θέμα, όλα τα άλλα είναι να ‘χαμε να λέγαμε.

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Όταν πολύ φτωχότερες χωρες συμμετεχουν στον διαγωνισμο κανονικα κ όταν επισης χωρες με χαμηλοτερη τηλεθεαση επισης συμμετέχουν, το επιχειρημα σου οτι αυτος ειναι ο λογος της αποχης ειναι αστειο. Ολος ο κοσμος και ολα τα μεγαλα ειδησεογραφικα πρακτορεια εγραψαν ποιος ειναι ο πραγματικος λογος της αποχης της Ουγγαρίας και εννοείται πως προσωπικά κ εγω συμφωνω…το επιβεβαιωνει εξαλλου και οα ρχηγος αποστολης τους. Οταν η κυβερνηση Ορμπαν νομοθετει με τον τροπο που νομοθετει, μονο παραλογα δεν ειναι τα οσα γραφηκαν. Αν εσυ θελεις να κλεινεις τα ματια ειναι δικαιωμα σου, αλλα τουλαχιστον εδω δεν μπορεις να προσβάλλεις κανεναν ανθρωπο, ουτε τα κινητρα του για να παει να δει απο κοντα τον διαγωνισμο. Νομιζω εγινα κατανοητος.

          Απάντηση
          • ABC
            ABC says:

            Φίλτατε αυτή τη στιγμή γίνεσαι εσύ προσβλητικός προς το άτομό μου επιμένοντας να με κατηγορείς για κάτι που δεν υφίσταται. Από τα γραφόμενά σου συνεπάγεται ότι για σένα θεωρείται προσβολή κάποιος να πήγαινει στα πάρτι και να κάνει γνωριμίες. Οπως βλέπεις οι παρερμηνείες σου γυρίσαν μπούμερανγκ.
            Κάθε οίκος κάνει κουμάντο στα δικά του οικονομικά. Γιατι δε λες κατι για την αποχή του Μαυροβουνίου; Μήπως γιατι εκεί είναι πιο gay friendly; Το ακριβως αντίθετο μάλιστα. Αλλά ο Όρμπαν πουλάει τώρα.
            Δε νομίζω οτι είναι ενδιαφέρουσα σε κανέναν αναγνώστη η συγκεκριμένη συζήτηση που κάνουμε, οπότε ας βάλουμε μια τελεία. Καλό μεσημέρι.

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Προφανως θα σταματήσω την συζητηση, καθως για να συγκρινεις την περιπτωση του Μαυροβουνιου με αυτη της Ουγγαριας, ειναι αρκετό για να αντιληφθω οτι δεν υπάρχει λογος συνεχισης της κουβεντας.

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *