Eurovision 2021: Ανακατατάξεις στην κορυφή – Άνοδος για Ελλάδα – Σταθερή η Κύπρος

Με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει για την έναρξη των προβών της Eurovision 2021 στο Ρότερνταμ, η στοιχηματική μας ανάλυση επικεντρώνεται στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο update σε σχέση με τις αποδόσεις που κυκλοφορούν αναφορικά με τον 65ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Τα φαβορί

Στην πρώτη θέση παραμένει η Μάλτα. Η 18χρονη Destiny θεωρείται ως η επικρατέστερη για να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό, όντας στην πρώτη θέση εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες. Η νησιωτική χώρα φέρεται να ξεκινά από την “pole position” ως προς την υπόθεση-νίκη.

Τις ανοδικές τάσεις επιβεβαίωσε η Γαλλία ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση των στοιχηματικών προβλέψεων. Η Barbara Pravi βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Μάλτα και είναι πολύ πιθανόν μέσα στις επόμενες ημέρες να έχουμε ακόμα μία αλλαγή στην κορυφή των πινάκων.

Τρίτη είναι η Ελβετία και ο Gjon’s Tears. Η συμμετοχή της χώρας της Κεντρικής Ευρώπης συνεχίζει να ακολουθεί πτωτική πορεία, χάνοντας δύο θέσεις μέσα στις τελευταίες εβδομάδες και από πρώτο φαβορί να βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση.

Top 5 και Top 10

Άνοδος μίας θέσης για την Ιταλία, με τους Måneskin και το δυναμικό “Zitti e Buoni” να κερδίζουν σταδιακά τις εντυπώσεις, ξεπερνώντας  ξανά τη Βουλγαρία που βρισκόταν μέχρι πρότινος στην πρώτη τετράδα. Το ενδεχόμενο νίκης της Ιταλίας δεκαπλασιάζει τα χρήματα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτήν.

Πέμπτη βρίσκεται, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η γειτονική μας Βουλγαρία. Το “Growing Up Is Getting Old” συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα, όντας μία θέση χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Έκτη παραμένει σταθερά η Σουηδία, με τις αποδόσεις για νίκη της σκανδιναβικής χώρας να μένουν σταθερές σε κάποιες στοιχηματικές εταιρείες και να ανεβαίνουν σε κάποιες άλλες.

Άλλη μία αλλαγή θέσεων είχαμε ανάμεσα σε Ισλανδία και Λιθουανία. Η συμμετοχή των Daði & Gagnamagnið φαίνεται πως κέρδισε έδαφος μέσα στις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την αντίστοιχη των The Roop. Οι Ισλανδοί φαίνεται να έχουν πλέον το πάνω χέρι, παρ’ όλα αυτά αμφότερες οι χώρες βρίσκονται πιο κοντά στο γκρουπ της πεντάδας παρά στο αντίστοιχο των χωρών που συμπληρώνουν το Top 10.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Νορβηγία και το Σαν Μαρίνο, με τον TIX να παραμένει αθόρυβα εντός αυτής καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας Eurovisionικής περιόδου. Αντίθετα, η Senhit και το κρατίδιο της Ιταλικής Χερσονήσου βρίσκονται πλέον εντός του Top 10 ξεπερνώντας τις χώρες με τις οποίες βρίσκονταν κοντά τις περασμένες εβδομάδες.

Ελλάδα και Κύπρος

Τη μεγαλύτερη στατιστικά άνοδο των τελευταίων εβδομάδων παρουσιάζει η ελληνική συμμετοχή. Από την 15η θέση έχει ανέβει πλέον στην 11η, με τις πληροφορίες για μία ξεχωριστή σκηνική εμφάνιση στη σκηνή του Ahoy Rotterdam να έχουν αυξήσει τις πιθανότητες της χώρας μας.

Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Ελλάδα να ανέβει στην πρώτη δεκάδα, με τη διαφορά σε σχέση με τις προπορευόμενες χώρες να μειώνεται συνεχώς.

Από την άλλη, δύο θέσεις χαμηλότερα συναντά κανείς την Κύπρο. Η Μεγαλόνησος βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και τότε βρισκόταν στη 13η θέση. Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για μία συμμετοχή της οποίας οι αποδόσεις κυμαίνονται πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με τα αντίστοιχα της Ελλάδας.

Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που συναντά κανείς διαφοροποιήσεις στους συγκριτικούς πίνακες του Oddschecker ακόμα και κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας.

Συμπεράσματα

Ανακατατάξεις είχαμε μέσα στις τελευταίες ημέρες, με κάποια τραγούδια να παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις, ανεβαίνοντας παράλληλα στους στοιχηματικούς πίνακες. Όπως είναι λογικό, οι αποδόσεις θα περάσουν από διάφορα σκαμπανεβάσματα τον προσεχή ενάμιση μήνα, με ιδιαίτερα μεγάλες διαφοροποιήσεις να μην αναμένονται ελλείψει pre-parties.

Οι πληροφορίες για τη σκηνική παρουσία και φυσικά οι εμφανίσεις στην Ahoy του Ρότερνταμ μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στους πίνακες των στοιχηματικών εταιρειών. Τίποτα, ωστόσο, δεν θα έχει κριθεί μέχρι το βράδυ της 23ης Μαΐου και τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού της Eurovision!

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει η Μάλτα να κερδίσει τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision;

 

 

 

16 ΣΧΟΛΙΑ
  1. David
    David says:

    Μην υποτιμάτε την Κύπρο.
    Μαθαίνω ότι ετοιμάζει κάτι δυνατό , το γεγονός ότι εμφανίζεται πριν το διάλειμμα δείχνει ότι θα έχουν σκηνική παρουσία που θα χρειάζεται παραπάνω προετοιμασία.
    Δεν είναι τυχαίο τα τρία φαβορί για τη νίκη του ημιτελικού είναι στην αρχή στη μέση και στο τέλος με ίση απόσταση.
    Όποιος κατάλαβε , κατάλαβε.

    Υ.Γ Το μόνο που μπορεί να κάνει κακό στη Κύπρο είναι οι συγκρίσεις με το Fuego γιατί έχουν παρόμοια ενέργεια χρώματα και χορογραφία,ακόμη και η πύλη/τούνελ θα υπάρχει και εδώ.

    Απάντηση
    • Mary
      Mary says:

      Δεν υποτιμησε το αρθρο την Κυπρο, τα δεδομενα των στοιχηματων εδωσε. Κανεις δεν υποτιμαει κανεναν. Το αν μας αρεσει κατι η οχι ειναι αλλο θεμα, κι αν δεν μας αρεσει δεν σημαινει ουτε υποτιμηση ουτε κακια. Δεν ειναι υποχρεωτικο να μας αρεσουν τα παντα.

      Απάντηση
  2. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Τα τελευταια λεπτα κατι παιζει. Η smarkets και η betfair exchange μας πηγαν απο 38 σε 25.
    Αμεσως μετα απο 15 λεπτα η BET365 απο 29 σε 23. Την καλυτερη αποδοση απο εταιρεια ως τωρα

    Απάντηση
  3. David
    David says:

    Μην υποτιμάτε την Κύπρο.
    Μαθαίνω ότι ετοιμάζει κάτι δυνατό.
    Το γεγονός ότι εμφανίζεται μετά το διάλειμμα μόνο τυχαίο δεν είναι, σημαίνει ότι θα χρειάζεται εξτρα προετοιμασία και οι διοργανωτές την υπολογίζουν πολύ.
    Είναι στα 3 φαβορί για να νικήσουν τον ημιτελικό.Αρχη-Μεση-Τελος με ίση απόσταση το ένα από το άλλο.
    Όποιος κατάλαβε,κατάλαβε.

    ΥΓ Το μόνο που μπορεί να κάνει κακό στην Κύπρο είναι η σύγκριση με το fuego γιατί μοιάζουν αρκετά σε χρώματα, ενέργεια,χορογραφία
    Ακόμα και η πύλη-τούνελ θα υπάρχει και εδώ.

    Απάντηση
    • Greco London
      Greco London says:

      Δε μας λες και τη παρουσίαση την Κύπρου λοιπόν τι παιδευόμαστε μπας και μάθουμε.. Οχι να μας πεις τι όλλοι είδαμε στη φωτό απο το live on tape.. αυτό το μαθαίνω, άκουσα, πήρε το αφτί μου κλπ είναι λίγο παλιό ρε σύ..

      Απάντηση
      • David
        David says:

        Κόκκινη πύλη που ανοίγει και φαίνεται μέσα άσπρο φόντο.
        Έντονη χορογραφία και ενέργεια στα πρότυπα του κλιπ και Φουρειρα.

        Το άκουσα το έγραψα , δεν το είδα εγώ και μου το μετέφεραν . Ο ίδιος φάνηκε ενθουσιασμένος γιατί περίμενε χορογραφία στατική σαν τη Τάμτα. Μου έγραψε συγκεκριμένα ότι είναι fuego level.

        Απάντηση
        • Greco London
          Greco London says:

          Μήπως σου περιέγραψε τη φωτό που ανέβασε η Έλενα Τσαγκρινου στο ινστα της όταν ήταν στη Σοφια για το Live on tape; Γιατί αυτό που περιέγραψες βλέπουμε εκεί.. Τώρα το κατα ποσο το ίδιο concept χρώματα θα τη βοηθήσει η’ θα τη χαντακώσει θα δούμε. Πάντως οι φανς θα το θεωρήσουν κόπια όπως θεωρούν δυστυχώς και το τραγούδι που όλοι λένε είναι Gaga και bad Romance.. Μακάρι να μας διαψεύσει όλλους και να σκίσει αλλα..

          Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Έχουμε να δούμε μέχρι τις πρόβες και την τελική βραδιά ένα σωρό ανακατατάξεις…(όπως κάθε χρόνο βέβαια)
    Προσωπικά θεωρώ ότι η νίκη θα παίξει μεταξύ Γαλλίας ή Ελβετίας ή εκτός και αν προκύψει φαβορί-εκπληξη για νίκη (πχ Κύπρος 2018). Η Μάλτα πιστεύω θα βρεθει γύρω στην 3η-6η θέση. 4η-7η θα παίξει και η Σουηδία, ενώ Βουλγαρία και Ισλανδία νομίζω θα είναι οι δυσάρεστες εκπλήξεις. Η Λιθουανία εκτιμάται σε μια λογική θέση ενώ στην μάχη των ροκ/μεταλ μια εκ των Ιταλία ή Φινλανδία δε νομίζω να βρεθούν τόσο ψηλά όσο εκτιμάται, ίσως να πάνε και οι δύο μέτρια-δυστυχως-(βλ. Ουγγαρία 2018 Κύπρος 2016). Άγιος Μαρίνος (όπως και Κύπρος) θα μπουν 15αδα αλλά 10αδα προσωπικά το θεωρώ λίγο δύσκολο. Την Νορβηγία, προσωπικά θεωρώ δύσκολο να βρεθεί στον τελικό.
    Φετινά dark horses κατ’εμε είναι το Βέλγιο η Τσεχία η Ρωσία η Ρουμανία και η Ουκρανία.

    Απάντηση
  5. Giorgos
    Giorgos says:

    Η Ελλάδα 10η πλέον στα στοιχήματα και ανεβαίνει όλο και πιο πολύ. Ίσως κάτι να έχει διαρρεύσει από τη σκηνική μας παρουσία και όλα αυτά που ακούγονται.. Να χαρώ εγώ τώρα η μπα; Ελπίζω η σκηνική παρουσία να γίνει όπως ακριβώς σκέφτεται ο Φωκάς και να μην πέσουμε στα στοιχήματα μετά τις πρόβες ..

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *