EBU: Σε αναστολή τίθεται ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Λευκορωσίας!

Σε συνάντησή του σήμερα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) συμφώνησε να αναστείλει την ιδιότητα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Λευκορωσίας (BTRC) ως μέλος της EBU.

Στον BTRC δόθηκε διορία δύο εβδομάδων για να απαντήσει, πριν τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της EBU.

Σε επίσημη δήλωσή της, η EBU αναφέρει τα εξής:

Η EBU παρακολουθεί στενά την καταστολή της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στη Λευκορωσία και έχει ζητήσει επανειλημμένως από τον BTRC, ως μέλος της EBU, να συμμορφωθεί με τις βασικές αρχές της ελευθερίας της έκφρασης, ανεξαρτησίας και λογοδοσίας που διέπουν την Ένωση.

Μετά το αμφισβητούμενο αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου καλοκαιριού, μαχόμαστε για την προστασία της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα. Έχουμε υποστηρίξει δημοσίως δημοσιογράφους του BTRC που διαμαρτύρονται κατά των κυβερνητικών παρεμβάσεων. Επίσης παρακολουθούμε τη δημοσιογραφική κάλυψη του BTRC και έχουμε μεταφέρει τις ανησυχίες μας στη διοίκησή του.

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε θορυβηθεί ιδιαίτερα από τη μετάδοση συνεντεύξεων οι οποίες όπως φαίνεται ότι ήταν προϊόν εξαναγκασμού.

Έχουμε ακόμη παρακολουθήσει άλλες σχετικές εκπομπές του BTRC που μας δημιούργησαν επιπλέον σημαντικές ανησυχίες.

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, το Εκτελεστικό Συμβούλιο δεν έχει άλλη εναλλακτική παρά να αναστείλει την ιδιότητα μέλους του BTRC στην EBU.

To BTRC έχει δύο εβδομάδες να απαντήσει πριν η αναστολή τεθεί σε εφαρμογή.

Για να μην χάνετε στιγμή, ακολουθήστε το Eurovisionfun σε FacebookInstagramTwitter και YouTube. Για συνεντεύξεις και reactions ακολουθήστε το κανάλι των Eurovision Buddies στο YouTube!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *