Τα παραγιουροβιζιονικά έχουν κέφια – πιο αποκαλυπτικά από ποτέ!

Το ζητήσατε, το απαιτήσατε θα έλεγα και το νέο επεισόδιο των παραγιουροβιζιονικών είναι εδώ, πιο αποκαλυπτικό από ποτέ. Τόσο αποκαλυπτικό βέβαια που με αγχώνει λίγο. Αλλά είπαμε, σήμερα τα παραγιουροβιζιονικά έχουν κέφια!

  • Φυσικά το θέμα συζήτησης και οι μόνιμες ερωτήσεις σας είναι τι θα γίνει με την ΕΡΤ; Τι ισχύει τελικά; Θα γίνει εθνικός τελικός; Θα προχωρήσουν ξανά με απευθείας ανάθεση;
  • Όπως αντιλαμβάνεστε καθημερινά σχεδόν διαβάζετε ή βλέπετε και ένα διαφορετικό ρεπορτάζ. Μια τα μέσα αναφέρουν πως θα γίνει εθνικός τελικός στις 15 Δεκεμβρίου, μία πως θα γίνει εθνικός τελικός με πολλούς ή έναν καλλιτέχνη, μια ότι θα γίνει εσωτερική επιλογή γιατί κάποιοι εκ των υποψηφίων δεν αποδέχονται την συμμετοχή τους στον εθνικό τελικό κ.α.
  • Στο σημείο αυτό λοιπόν για να σας δώσω να καταλάβετε θα σας πω ένα μικρό μυστικό. Σε επικοινωνία που είχα με δημοσιογράφο που παρουσίασε ένα από τα παραπάνω σενάρια τις προηγούμενες ημέρες στην TV και λέγοντας του πως έχω διαφορετικό ρεπορτάζ, μου απάντησε πραγματικά αφοπλιστικά, πως όσο η ΕΡΤ δεν ανακοινώνει τις αποφάσεις της, τότε τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν θα εμπλουτίζονται και θα ανακυκλώνονται…
  • Στο βασικό σας ερώτημα τώρα, τι θα γίνει τελικά; Η απάντηση είναι αυτή που διαβάσατε και στο τελευταίο μας σχετικό άρθρο. Πράγματι το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών που υποβλήθηκαν έφερε την επιθυμία ή την σκέψη αν θέλετε (και όχι την πρόθεση, ακόμη τουλάχιστον), να πραγματοποιήσει εθνικό τελικό για την επιλογή.
  • Από την επιθυμία και την πρόθεση όμως, μέχρι την πραγματοποίηση υπάρχει μία αρκετά μεγάλη απόσταση, απόσταση που σε καμία περίπτωση την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο δεν έχει διανυθεί.
  • Τώρα αν με ρωτάτε αν η απόσταση αυτή θα διανυθεί, θα σας παραπέμψω πάλι στο προηγούμενο μας άρθρο. Αν και υπάρχει αρκετός χρόνος, προσωπικά πιστεύω πως ο εθνικός τελικός είναι κάτι που για πάρα πολλούς λόγους δεν θα δούμε φέτος τουλάχιστον.
  • Για να επιστρέψουμε όμως στην ΕΡΤ, σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας μία λίστα με τα μέλη της κριτικής επιτροπής που αξιολόγησε τα τραγούδια που υποβλήθήκαν.
  • To enikos.gr  αναφέρει τους: Γιάννης Πετρίδη, Μαρία Κοζάκου, Φώτη Απέργη, Πέτρο Αδάμ και ως πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.
  • Τα παραπάνω είναι μερικά από τα μέλη της επιτροπής, αφού η επιτροπή είναι 7μελής.
  • Επίσης παρά τα όσα γράφει το εν λόγω άρθρο, η επιτροπή έχει ήδη αξιολογήσει σε πρώτη φάση τα τραγούδια και έχει επιλέξει ένα μικρό αριθμό.
  • Οι πληροφορίες μας αναφέρουν για πέντε έως εφτά τραγούδια, που ξεχώρισαν τα μέλη της επιτροπής, ως αρτιότερα.
  • Μάλιστα όπως ήδη σας έχουμε αναφέρει, θεωρούν πως υπάρχουν περισσότερα του ενός τραγούδια κατάλληλα να μας εκπροσωπήσουν στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.
  • Επειδή λοιπόν θέλουμε και έξυπνους αναγνώστες εκτός των άλλων. Τι θα γίνει αν τρεις ή τέσσερις εκ των καλλιτεχνών που έχουν “προκριθεί” στην επόμενη φάση, δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εθνικό τελικό ή ακόμα πιο πέρα, αν ένας ή δύο ή και όλοι εκ των καλλιτεχνών που θεωρούνται ως καταλληλότεροι για την ελληνική εκπροσώπηση στο Τορίνο, είναι αρνητικοί στην σκέψη της ΕΡΤ για τηλεοπτική διαγωνιστική διαδικασία; Ρητορικό φυσικά το ερώτημα …
  • Για να ολοκληρώνουμε όμως σιγά-σιγά με τα της Ελλάδας, όπως σας ενημερώσαμε και μέσω του λογαριασμού μας στο Twitter, λίαν συντόμως θα έχουμε εξελίξεις. Κάντε follow και εκεί, θα δίνουμε αρκετό κους κους από εκεί πλέον.
  • Διάβασα σήμερα στην Καθημερινή πως ο Χρήστος Μάστορας μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό τις προηγούμενες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου, ίσως δεχθεί πρόταση από τη ΝΔ για να είναι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές.
  • Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με τη Eurovision;
  • Καμία…απλά στέκομαι στο γεγονός των προτάσεων που δέχεται τον τελευταίο καιρό ο Χρήστος Μάστορας. Μια για να πάει Eurovision, μια για να κατέβει υποψήφιος βουλευτής. Λέτε να πει σε όλα όχι τελικά…;
  • Για όσους δεν κατάλαβαν το παραπάνω ας ανατρέξουν σε ένα από τα τελευταία μας αποκλειστικά, μην τα θέλετε και όλα στο πιάτο.
  • Κλείνοντας να σας πούμε και για την αγαπημένη μας Stefania. Είναι και πάλι στην Ελλάδα. Ετοιμάζει πολλά και υπέροχα πράγματα το κορίτσι μας. Μεταξύ αυτών και ένα νέο τραγούδι.
  • Ένα από όσα ετοιμάζει, είναι φυσικά και η συναυλία στις 9 Δεκεμβρίου στο Άμστερνταμ, όπου το Eurovisionfun όχι απλά θα είναι εκεί, αλλά σας ετοιμάζει μαζί με τα Eurovision Buddies μία απίστευτη έκπληξη!

Ελπίζω να μην έχετε παράπονο, σας δόθηκε πολλή τροφή για σκέψη. Προβληματιστείτε άφοβα, στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun! 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Manos
    Manos says:

    Καλά ποιος δίνει σημασία σε όσα βγαίνουν; Τα περισσότερα είναι fake news και έχει αποδειχθεί.
    Η ΕΡΤ ας κάνει το καλύτερο που μπορεί. Ας είμαστε ρεαλιστές αν είναι οι καλλιτέχνες να αποσυρθούν και μείνουν με λείψεις συμμετοχές ή όχι με τις καλύτερες όπως αναφέρετε τότε ας μην κάνει τον εθνικό.Καλες οι σκέψεις, αλλά καλύτερος ο ρεαλισμός.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Θετικό ότι η επιτροπή έκρινε περισσότερο των 1 τραγουδιών “κατάλληλα” για τον διαγωνισμό. Αν υπάρχει ο χρόνος και η διάθεση, θα ήταν επιθυμητό να έρθει η ΕΡΤ σε διαπραγματεύσεις με τους επικρατέστερους τραγουδιστές για έναν εθνικό τελικό αν αυτό δεν ευδοκιμήσει, τότε ας επιλέξουν εσωτερικα. (Αν και προσωπικά ποτέ δε θα καταλάβω γιατί ένας καλλιτέχνης να αποφεύγει τόσο να διαγωνιστεί σε μια εθνική βραδιά αφού έτσι και αλλιώς θα διαγωνιστεί σε μια πανευρωπαϊκή βραδιά).
    Ελπίζω πάντως αν εν τέλει γίνει εσωτερικη επιλογή να μην γίνει με κάποια “συγκεκριμένα θέλω” για παράδειγμα ότι φέτος “θέλουμε” να στείλουμε σαν χώρα κάτι πιο “εναλλακτικό” ή κάτι πιο έθνικ ή άντρα ερμηνευτή. Ο,τι λίγο πολύ έγινε και το ’18 που ντε και καλά έπρεπε να υπάρχει ελληνικός στίχος.
    Ας περιμένουμε τις εξελίξεις!!

    Απάντηση
  3. KostasEV
    KostasEV says:

    Μεγάλη χαρά το ότι πολύ ταλαντούχα παιδιά επέλεξαν να καταθέσουν τραγούδι για την Eurovision.
    Σίγουρα το τραγούδι είναι το Α και το Ω, αλλά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η ομάδα που πλαισιώνει έναν καλλιτέχνη. Η Στεφανία έχοντας την πιο έμπειρη ομάδα κατάφερε να βγει 10η σε έναν πολύ απαιτητικό διαγωνισμό.
    Ο Good Job Nicky και η Amanda έχουν Φωκά, σίγουρα πράγματα!
    Πχ η Τερζή ή η Ντούσκα πήγαν με πολύ άπειρες ομάδες με αποτέλεσμα να βγάλουν κάτι θαμπό ως τηλεοπτικό αποτέλεσμα.
    Θεωρώ ότι πρέπει να επιλέγει το τραγούδι με βάση όλη την προετοιμασία που έχουν κάνει και θα κάνουν

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *