Eurovision 2022: Δύο σενάρια για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού!

Σε μία σημαντική αποκάλυψη ενόψει της Eurovision 2022 προχώρησε ο Εκτελεστικός Επόπτης του αγαπημένου μας διαγωνισμού, Martin Österdahl. Μιλώντας στο περιθώριο της Junior Eurovision 2021 στο κανάλι του OGAE Sweden, ο Österdahl αποκάλυψε πως δύο σενάρια υπάρχουν στο τραπέζι ενόψει του 66ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Με αφορμή τη διεξαγωγή της δεύτερης Junior Eurovision από το ξέσπασμα της πανδημίας και έπειτα, ο Σουηδός ισχυρός άνδρας της Eurovision αναφέρθηκε αρχικά στις διαφορές ανάμεσα στον διαγωνισμό της Βαρσοβίας του 2020 και τον αντίστοιχο του Παρισιού πριν λίγες ημέρες:

Σίγουρα υπήρχαν διαφορές. Κάθε χρονιά έχει τις προκλήσεις της, όπως λέμε με την ομάδα μου. Στη Βαρσοβία πέρσι είχαμε την τύχη το TVP να έχει διοργανώσει τον διαγωνισμό του 2019 και να έχει την απαραίτητη εμπειρία για εκείνον του 2020. Επίσης, η πανδημία βρισκόταν σε πολύ πιο αρχικό στάδιο σε σχέση με τώρα. Ήταν διαφορετικά σε σχέση με φέτος. Σήμερα ξέρουμε περισσότερα για την πανδημία, αλλά είδαμε πως πριν τρεις τέσσερις εβδομάδες είχαμε την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον που προκάλεσε αρκετή ανησυχία σε όλους μας. Το θέμα είναι πως όταν είσαι παραγωγός ζωντανών τηλεοπτικών σόου πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το χειρότερο και να έχεις εναλλακτικά σενάριο έτοιμα. Αλλά η πανδημία δυσχεραίνει την κατάσταση.

Τα σενάρια

Ακολούθως, σε ερώτηση για τα τέσσερα σενάρια που υπήρχαν για το Ρότερνταμ και το κατά πόσον θα διατηρηθούν ενόψει Τορίνο, ο Martin Österdahl απάντησε:

Έχουμε πάνω κάτω το ίδιο σκεπτικό πως βρισκόμαστε ακόμα στη μέση της πανδημίας. Πρέπει να προετοιμαστούμε με τον ίδιο τρόπο και για τον διαγωνισμό εδώ στο Παρίσι αλλά και για τη Eurovision την άνοιξη στο Τορίνο. Καλώς εχόντων των πραγμάτων δε θα χρειαστεί να επεξεργαστούμε τέσσερα διαφορετικά σενάρια για το Τορίνο, όπως κάναμε στο Ρότερνταμ. Ίσως δύο είναι η ρεαλιστική εξέλιξη για το Τορίνο. Ευελπιστούμε με την άνοδο της θερμοκρασίας, η πανδημία να είναι λιγότερο περίπλοκη.

Live-On-Tape

Παράλληλα, ο Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision εξήγησε και την απόφαση της EBU να διατηρήσει τη χρήση των live-on-tape ως εναλλακτικής λύσης σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά:

Είδαμε τώρα πως η νέα μετάλλαξη επηρέασε τις ταξιδιωτικές οδηγίες και οδήγησε στην εφαρμογή νέων περιορισμών. Δεν μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο να συμβεί αυτό ξανά. Είναι μία τεράστια παραγωγή. Είναι 41 χώρες εκείνες που πρόκειται να συμμετέχουν στη Eurovision την άνοιξη. Είναι μία τεράστια επένδυση από πλευράς RAI, τους διοργανωτές του διαγωνισμού. Πρέπει να εξασφαλίσουμε πως θα γίνει ένας διαγωνισμός και τα live-on-tape είναι η τελευταία εγγύηση πως θα έχουμε έναν διαγωνισμό.  

Με την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γηραιάς Ηπείρου να εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, οι απαντήσεις του Martin Österdahl μας δίνουν μία πρώτη γεύση των σχεδιασμών της EBU και του RAI ενόψει Τορίνο. Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη της πανδημίας είναι τόσο απρόβλεπτη που οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον τρόπο διεξαγωγής της Eurovision 2022 είναι παρακινδυνευμένη.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, θα πραγματοποιηθεί στην Pala Alpitour του Τορίνο, στις 10, 12 και 14 Μαΐου 2022, με 41 χώρες να λαμβάνουν μέρος, ανάμεσα τους φυσικά η Ελλάδα και η Κύπρος!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2022!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *