Junior Eurovision 2021: Η EBU ζητά εξηγήσεις από την δημόσια τηλεόραση του Αζερμπαιτζάν για την παραβίαση των κανονισμών!

Λίγο μετά την νίκη της Αρμενίας στην Junior Eurovision 2021, έγινε γνωστό μέσω του Twitter πως οι σχολιαστές της Αζέρικης δημόσιας τηλεόρασης, Ictimai TV, μιλούσαν καθ’όλη την διάρκεια της εμφάνισης της Αρμενίας κάτι που είναι ενάντια στους κανοσνισμούς του διαγωνισμού.

Όπως είναι απόλυτα λογικό, λίγο μετά την διαρροή αυτή, έχουμε την επίσημη τοποθέτηση της EBU σύμφωνα με την οποία ζητά εξηγήσεις από την δημόσια τηλεόραση του Αζερμπαιτζάν για την παραβίαση των κανονισμών!

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

H EBU έχει ενημερωθεί για αυτό το θέμα και ζητά διευκρινίσεις από την τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν Ictimai TV. Οι κανόνες του διαγωνισμού περιλαμβάνουν τον δίκαιο σεβασμό και την ίση μεταχείριση όλων των καλλιτεχνών που συμμετέχουν και δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι θα τηρούνται από όλους όσοι συμμετέχουν στην εκδήλωση.

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωστας
    Κωστας says:

    Το ίδιο ακριβώς πράγμα είχε κάνει και η Τουρκία σε μια eurovision της δεκαετίας του ’70 κατ; την διάρκεια που τραγουδούσε η Ελληνίδα εκπρόσωπος και το αποτέλεσμα ήταν η EBU να την “μπαναρει” για δύο συνεχόμενες φορές από την eurovision. Ελπίζω το ίδιο να συμβεί και τώρα με το Αζερμπαϊτζάν δεν έχω κάποιο θέμα με την χώρα απλά δεν νοείται να εκδηλώνονται τέτοιες αναρμοστες συμπεριφορές εν έτη 2021 και οι υπεύθυνοι να μένουν ατιμωρητοι

    Απάντηση
    • Δημήτριος Στεργιόπουλος
      Δημήτριος Στεργιόπουλος says:

      Ακριβώς αυτό. Αυτό για το “μπανάρισμα” της EBU στην Τουρκία δεν το ήξερα. Μάλλον ήταν ο λόγος που απουσίασε η Τουρκία το 1976 και το 1977. Πρέπει φυσικά, να γίνει κάτι και δίκαιο για την ίση αντιμετώπιση και με σεβασμό από όλες τις τηλεοράσεις και τους συμμετέχοντες.

      Απάντηση
  2. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Το Αζερμπαϊτζάν μισεί την Αρμενία από το 1941. Είναι γνωστό και υπάρχει ολόκληρη ορολογία για αυτό. Αρμενιοφοβία.
    Δεν μου κάνει εντύπωση.
    Το ίδιο ισχύει βέβαια για την Αρμενία που επικρατεί και εκεί Αζεροφοβία.
    Αλλά το ARMTV σεβάστηκε την μικρή Sona και ότι είναι παιδί
    Αυτή είναι η διαφορά τους

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *