Junior Eurovision 2021: Μεγάλη νικήτρια η Αρμενία!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η Junior Eurovision 2021 με νικήτρια του διαγωνισμού την Αρμενία, με το τραγούδι Qami Qami. H 14χρονη Malena κέρδισε τον 19ο παιδικό διαγωνισμό της Eurovision, λαμβάνοντας 224 βαθμούς. Δεύτερη ήταν η Πολωνία και τρίτη η Γαλλία.

Ο νικητής

Αυτή είναι η εμφάνιση που έφερε στην Aρμενία την δεύτερη νίκη της στον θεσμό. Με ενδιαφέρον αναμένουμε τώρα την αρμένικη τηλεόραση, για το αν θα αποδεχθεί το δικαίωμα της ως νικήτρια του διαγωνισμού, να φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση!

Η διοργάνωση

Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε η Junior Eurovision 2021, με 19 χώρες να ρίχνονται στη μάχη για την πολυπόθητη πρώτη θέση και τη νίκη.

Από τη La Seine Musicale της γαλλικής πρωτεύουσας, οι παρουσιαστές CarlaÉlodie Gossuin και Oliver Minne, μας καλωσορίσουν στη 19η έκδοση της γιορτής της παιδικής μουσικής.

Την αυλαία άνοιξε η Pauline για τη Γερμανία, ενώ τελευταίος ερμήνευσε το τραγούδι του ο Simão Oliveira για την Πορτογαλία.

(κάντε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού για να δείτε την ζωντανή εμφάνιση)
  1. Γερμανία – Pauline – Imagine Us
  2. Γεωργία – Nikoloz Kajaia – Let’s Count The Smiles
  3. Πολωνία – Sara James – Somebody
  4. Μάλτα – Ike & Kaya – My Home
  5. Ιταλία – Elisabetta Lizza – Specchio (Mirror on the Wall)
  6. Βουλγαρία – Denislava and Martin – Voice of Love
  7. Ρωσία – Tanya Mezhentseva – Mon Ami
  8. Ιρλανδία – Maiú Levi Lawlor – Saor
  9. Αρμενία – Maléna Fox – Qami Qami
  10. Καζακστάν – Alinur Khamzin and Beknur Zhanibek – World of Fairytales
  11. Αλβανία – Anna Gjebrea – Stand By You
  12. Ουκρανία – Olena Usenko – Vazhil
  13. Γαλλία – Enzo – Tic Tac
  14. Αζερμπαϊτζάν – Sona Azizova – One Of Those Days
  15. Ολλανδία – Ayana – Mata Sugu Aō Ne
  16. Ισπανία – Levi Díaz – Reír
  17. Σερβία – Jovana and Dunja – Children’s Eyes
  18. Βόρεια Μακεδονία – Dajte Muzika – Green Forces
  19. Πορτογαλία – Simão Oliveira – O Rapaz

Η βαθμολογία

Ο τελικός νικητής αναδείχθηκε από την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών, αλλά και τη διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού σε αναλογία 50-50. Οι κριτικές επιτροπές της JESC 2021 περιλάμβαναν από τρεις επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας και δύο παιδιά ηλικίας 10 ως 15 ετών.

Τόσο οι κριτικές επιτροπές όσο και το κοινό είχαν να μοιράσουν από 1102 πόντους στα τραγούδια του τελικού. Η κατανομή, ιδιαίτερα, των πόντων του κοινού βασίστηκε στο ποσοστό των πόντων που συγκέντρωσε κάθε χώρα στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αν, για παράδειγμα, μια χώρα έλαβε το 20% των ψήφων, τότε θα λάβει και το αντίστοιχο 20% των διαθέσιμων πόντων (20% των 1102 πόντων= 220 πόντοι).

H βαθμολογία των κριτικών επιτροπών:

Συνολικά ψήφισαν χρήστες από 199 χώρες σε όλο τον κόσμο! Η Αρμενία ήταν νικήτρια στην βαθμολογία του κοινού και τρίτη στην βαθμολογία των κριτικών επιτροπών.

Η τελική βαθμολογία:

Συμφωνείτε με τα αποτελέσματα της Junior Eurovision 2021; Σας άρεσε ο νικητής ή θα προτιμούσατε κάποιον άλλον; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιώργος Eurovision
    Γιώργος Eurovision says:

    Της άξιζε
    Επίσης πόσο χάρηκα με τα Σκόπια
    Όχι τίποτα άλλο, αλλά με έβγαλε από τα χώρα η κοπελίτσα που ήταν καν υπήρχε πάντα στη σκηνή κυριολεκτικά
    Που είπε ” εκπροσωπούμε την Μακεδονία” με έβγαλε από τα ρούχα μου

    Απάντηση
  2. Μανος
    Μανος says:

    Συγχαρητηρια το αξιζε με τα χιλια!!!
    Παρατηρησατε μια ελληνικη σημαια και σεις κατα την διαρκεια ολου του show? Αντε να μας δουμε μελλοντικα σε αυτον τον εξαιρετικο θεσμο!!!

    Απάντηση
  3. Vasos
    Vasos says:

    Εξαιρετική εμφάνιση από την Αρμενία!! Άξιζε την νίκη η Malena το τραγούδι της είναι μοναδικό και προσωπικά θα το ακούω και μετά το διαγωνισμό είναι τέλειο, θα μπορούσε να σταθεί άνετα και στην ενήλικη. Μήπως η ΕΡΤ να το επανεξετάσει και να δούμε και εμείς τη χώρα μας μετά από τόσα χρόνια ξανά στο διαγωνισμό; Μπορεί να μην είναι σαν την ESC αλλά θεωρώ ότι υπάρχει ενδιαφέρον ακόμα για την JESC αρκεί να γίνει σωστά.

    Απάντηση
  4. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Συγχαρητήρια στην Αρμενία! Άξια νίκη! Πολύ όμορφο τραγούδι και η Maléna είναι εξαιρετική! Σίγουρα θα τη δούμε και στη Eurovision. Μακάρι του χρόνου που ο διαγωνισμός θα γίνει στην Αρμενία να επιστρέψουμε. Πριν ένα χρόνο είχατε ανεβάσει ένα άρθρο που έλεγε ότι η επιστροφή μας είναι πιο κοντά από ποτέ! Μπράβο στους Γάλλους για τη διοργάνωση! Μας χάρισαν ένα πολύ όμορφο και άκρως γιορτινό υπερθέαμα!

    Απάντηση
  5. ,(Marizeta)
    ,(Marizeta) says:

    Αναμενόμενη νίκη. Η Malena το άξιζε σίγουρα. Βέβαια εγώ θα προτιμούσα Γαλλία ή Ρωσία ακόμα και Γεωργία ή Πολωνία. Παρόλα αυτά είμαι ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα! Μακάρι να δούμε και την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια να επιστρέφει!

    Απάντηση
  6. Daiana
    Daiana says:

    Χάρηκα πάρα πολύ για την Αρμενία πολύ ωραίο τραγούδι μοναδικό θα έλεγα και σαν λαός του άξιζε γιατί περάσανε δύσκολη χρονιά και το ξέρουμε όλοι.

    Απάντηση
  7. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Παρακολούθησα σχεδόν όλο το χθεσινό show. Πραγματικά το όλο αποτέλεσμα ήταν πολύ υψηλό. Ωραία παραγωγή και show με ροή χωρίς να κουράζει. Το ότι υπήρχε κοινό ήταν πραγματικά ασύλληπτο!
    Το επίπεδο των συμμετοχών, αν και μιλάμε για έναν παιδικό διαγωνισμό, ήταν πολύ υψηλό. Καμια σχέση με αυτό που είχαμε συνηθίσει πριν 5-6 χρόνια. Υπήρχαν πολλές συμμετοχές που θα μπορούσαν να σταθούν και στην κανονική Eurovision.
    Οι δικές μου αγαπημένες συμμετοχες: Πολωνία, Γαλλία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ουκρανία, Ιταλία Σερβία και φυσικά η νικήτρια Αρμενία! Αρκετά καλές αλλά σαν κάτι να έλλειπε ήταν οι συμμετοχές της Ρωσίας και της Πορτογαλίας.
    Εντυπωσιάστηκα με το ότι η Ρωσία, η βόρεια Μακεδονία, η Ιταλία και η Ολλανδία τερμάτισαν αρκετά χαμηλά σε σχέση με αυτό που αναμενόταν ενώ αντίθετα η συμμετοχή του Καζακστάν και της Μάλτας τερμάτισαν πολύ ψηλά.
    Στα θετικά τις βραδιάς (και ταυτόχρονα περίεργα) ότι η συμμετοχή της Πορτογαλίας εκτιμήθηκε τόσο από το κοινό (3η θέση) ενώ οι επιτροπές την αγνόησαν… Η τελική 10αδα εξαιρετική, πλην της βόρειας Μακεδονίας και του Καζακστάν που στη θέση τους θα προτιμούσα Σερβία και Πορτογαλία. Η πρώτη 5αδα η ίδια με το δικό μου top5, σε λίγο διαφορετική κατάταξη βέβαια.
    Το top 3, εξαιρετικό, και οι 3 συμμετοχες είχαν όλο το πακέτο, τραγούδι,show, φωνή ενώ το νικητήριο qami qami θα μπορούσε να συμμετάσχει και στη Eurovision των ενηλίκων. Δικαίως κέρδισε!
    Στα ευτράπελα το ότι μια νεαρή από το γκρούπ της Βόρειας Μακεδονίας αποκάλεσε την χώρα της ως Macedonia, ελπίζω όχι εσκεμμένα, αν και για αρχή η ΕΡΤ πρέπει να ζητήσει από την ebu το hastag της χώρας να μην είναι MKD αλλά ΝΜ η έστω NMKD…
    Εν ολίγοις πολύ ωραία διοργάνωση και ελπίζω του χρόνου στο Ερεβάν να επιστρέψει τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *