Αζερμπαϊτζάν: Σκληρή ανακοίνωση για την ακύρωση της βαθμολογίας της κριτικής επιτροπής του!

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση το Αζερμπαϊτζάν, για το ζήτημα της ακύρωσης της βαθμολογίας της κριτικής επιτροπής του. Το Αζερμπαιτζάν ήταν μία από τις έξι χώρες του δεύτερου ημιτελικού, που η EBU ακύρωσε τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών, τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό.

Η Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνική Εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν κρίνει απαράδεκτα τα γεγονότα που συνέβησαν κατά την τελική φάση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision-2022 και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνέχεια.
Με το παρόν γνωστοποιούμε ότι στείλαμε τα ονόματα των χωρών που ψήφισε η κριτική επιτροπή του Αζερμπαϊτζάν στους διοργανωτές του διαγωνισμού. Σύμφωνα με τη λίστα, 12 βαθμοί απονεμήθηκαν στην Ουκρανία. Απαντώντας, οι διοργανωτές του διαγωνισμού, χωρίς να αιτιολογήσουν, προέτρεψαν τους εκπροσώπους της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας να ανακοινώσουν άλλα αποτελέσματα στο τέλος της τελικής εκπομπής. Απορρίψαμε κατηγορηματικά αυτό το αίτημα. Μια επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στάλθηκε αμέσως στους διοργανωτές και είπαμε ότι θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις της κριτικής επιτροπής μας αλλά όχι τα αποτελέσματα που έστειλαν κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης. Στη συνέχεια, ενημερωθήκαμε ότι υπήρχε κάποια παρατυπία στις επιτροπές έξι χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Αζερμπαϊτζάν, κατά τη διάρκεια των ημιτελικών της Πέμπτης. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν έχουμε ειδοποιηθεί για αυτή την «παρατυπία» από την Πέμπτη μέχρι το τέλος του τελικού του Σαββάτου και δεν έχουν προσκομιστεί «στοιχεία» μέχρι στιγμής.
Παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της Δημόσιας Εταιρείας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας ήταν έτοιμος να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της κριτικής επιτροπής του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια της εκπομπής, οι διοργανωτές του διαγωνισμού δεν επικοινώνησαν με το Μπακού αλλά ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους εκ μέρους μας εξηγώντας το με τεχνικές δυσλειτουργίες. Ωστόσο, δεν είχαμε καμία δυσλειτουργία που να εμποδίζει την ανακοίνωση των ψήφων. Υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά ότι δεν έχουνε το δικαίωμα οι διοργανωτές να ανακοινώσουν τις ψήφους εκ μέρους της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Αναμένουμε επίσημη απάντηση σε αυτό το θέμα και θα κάνουμε τα επόμενα βήματα ανάλογα με αυτό. Ελπίζουμε ότι αυτό το ζήτημα θα διευθετηθεί σύντομα με νίκη του δικαίου.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε το ζήτημα και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη.


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Camelaki
    Camelaki says:

    Δηλαδή αν κατάλαβα καλά οι Αζέροι μας λένε ότι δεν άρεσε στην ebu το 12αρι στην Ουκρανία???
    Άντε και λέω τώρα εγώ ότι ισχύει
    1ον) γιατί άφησαν την Ουκρανία να διαγωνιστεί ενώ θα μπορούσε να είναι τιμητικά μέρος του interval act????
    2ον) τι νόμιζαν ότι θα ψήφιζε ο κόσμος εν μέσω πολέμου τον πωπουδάκο της Σανέλ????
    Για μένα δικαίως νίκησε η Ουκρανία όχι λόγω τραγουδιού αλλά λόγω της κατάστασης….σκεφτείτε αν ήμασταν εμείς στην θέση τους κάτι πολύ πιθανό με τον γείτονα που εχουμε δεν θα θέλατε να μας συμπαρασταθεί ο κόσμος έστω και με αυτόν τον τρόπο????βέβαια όταν έγινε το ίδιο στην Κύπρο οι επιτροπές έγραψαν την Μαρίζα Κωχ στα παπάκια τους…..2 μέτρα και 2 σταθμά…..

    Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Ακριβώς… εμάς σε μία εισβολή δε θα μας συμπαρασταθούν. Η Ουκρανία είναι το αποπαίδι μας, μιας και η εισβολή δε συμφέρει τους Αμερικάνους. Όταν τους συμφέρει είναι οκ…. Οπότε δε θα πρέπει να χαίρεσαι γιατί σε μια παρόμοια κατάσταση Δρ θα μας φερθούν έτσι

      Απάντηση
  2. Ben
    Ben says:

    Γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά; Όπως τότε οι επιτροπές δεν έβγαλαν πρώτη την Κωχ επειδή προφανώς δεν έκριναν ότι κάνει για πρωτιά, έτσι και φέτος οι επιτροπές προτίμησαν άλλο τραγούδι για πρώτο και όχι την Ουκρανία. Αλλά και κόσμος να υπήρχε τότε να ψηφίζει ακόμα και αν δεν έβγαζε την Κωχ πρώτη, ποιο είναι το πρόβλημα δηλαδή; Υπάρχει αστυνομία της άποψης για να κουνάμε το δαχτυλο σε κάποιον που δεν θέλει να ψηφίσει μια εμπόλεμη χώρα; Φέτος ο κόσμος ήθελε την Ουκρανία, σε άλλους άρεσε άλλοι το βρήκαν κακο, αλλά αυτό ψήφισαν ας σεβαστούμε τους κανονες, get over it και ας πάμε όλοι παρακάτω.

    Επίσης ακατανόητο το να βάλουν την Ουκρανία σε interval..από της τίγρη που και ήθελε και μπορεί να διαγωνιστεί. Αν το ζητούσαν οι ιδιοι οκ, αλλά από τη στιγμή που δεν ζητήθηκε δεν είναι λίγο φασιστικό να ακυρώνεις μια χώρα με το έτσι θέλω επειδή έχει πόλεμο; Μη χειρότερα…

    Απάντηση
    • Camelaki
      Camelaki says:

      Οι Αζέροι αφήνουν σπόντα για την ebu ότι δεν ήθελε το 12αρι στην Ουκρανία αυτό κατάλαβα εγώ οπότε ειρωνικά είναι τα ερωτήματα μου προς αυτήν,εσύ γιατί αρπάχτηκες τι ακριβώς σου έθιξα?????
      Όσο για το θέμα με την Μαρίζα Κωχ δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά βρες μέσω διαδυκτιου τι είχε συμβεί τότε και πώς την αντιμετώπισαν οι τότε διοργανωτές σε σχέση με τους calush σήμερα και μετά ξαναμίλα μου για 2 μέτρα και 2 σταθμά….οι Ουκρανοί δικαίως κέρδισαν γιατί οι ευρωπαίοι ψήφισαν συναισθηματικά και σωστά έπραξαν βλέποντας έναν πόλεμο στην πόρτα τους,όμως αυτός δεν ήταν ο πρώτος….αν δεν μπορείς να καταλάβεις τα αυτονόητα σε λυπάμαι…..

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *