Η απάντηση του Προέδρου της ΕΡΤ στο δημοσίευμα των Νέων

Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Κων/νος Ζούλας σε απάντηση του που μας εστάλη πριν λίγα λεπτά, απαντά στα όσα φέρεται να του αποδίδει ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κατά την συνάντηση τους, αποδίδοντας μάλιστα ένα διαφορετικό περιεχόμενο στη συζήτησή τους, από αυτό στο οποίο αποκαλύπτεται στα Νέα.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε ούτε και της επιτρέπεται προφανώς να έχει την παραμικρή εμπλοκή στις αξιολογήσεις της ανεξάρτητης επιτροπής που προτείνεται κάθε χρόνο από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό της Eurovision. Ως εκ τούτου ουδεμία εμπλοκή είχε τόσο στην πρώτη θέση που πήρε η Κύπρος από την ανεξάρτητη επιτροπή της ΕΡΤ το 2021, όσο και για την περσινή αξιολόγηση της κυπριακής συμμετοχής ως 7ης καλύτερης ανάμεσα σε 26 χώρες. Αυτό εξήγησα στον πρέσβη της Κύπρου στην προ τριμήνου συνάντηση μας, -εννοείται στο περιθώριο των πολύ σοβαρότερων θεμάτων που συζητήσαμε- αναφέροντάς του ότι σε όσους εμπλέκονται στην ΕΡΤ με την Eurovision προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του ΡΙΚ να εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο ένα από τα τραγούδια που απέρριψε πέρσι η ΕΡΤ. Kαι στο πλαίσιο αυτό ευχήθηκα η κρίση της φετινής ανεξάρτητης επιτροπής που θα ορίσει η ΕΡΤ να μην είναι ίδια με της αντίστοιχης που απέρριψε το εν λόγω τραγούδι, χωρίς εννοείται να μπορεί κανείς -πόσω μάλλον εγώ προσωπικά- να επηρεάσει την κρίση της. Κατά τα λοιπά και δηλώνοντας την μεγάλη μου έκπληξη για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός της Eurovision αποτέλεσε αντικείμενο διπλωματικής ενημέρωσης, και μάλιστα σε μια εποχή που η ΕΡΤ και το ΡΙΚ έχουν άριστη συνεργασία, εύχομαι καλή επιτυχία τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Με την ουσιαστικά διάψευση του δημοσιεύματος από την πλευρά του Κων/νου Ζούλα, και κατ’ επέκταση του Κύπριου Πρέσβη αντιλαμβάνεστε πλέον πως η συνέχεια της ιστορίας αυτής αναμένεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Υπενθυμίζουμε πως αύριο το πρωί επίκειται και η απάντηση του ΡΙΚ διά στόματος της αρχηγού αποστολής της χώρας στο διαγωνισμό, κας. Εύης Παπαμιχαήλ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

12 ΣΧΟΛΙΑ
  1. just an esc fan
    just an esc fan says:

    κοινώς είπε αυτό που κάθε άνθρωπος με κοινή λογική έβλεπε ήδη:
    ένα ρεπορτάζ που ως μοναδικό σκοπό είχε να διαβάλλει τις σχέσεις μας με την Κύπρο και να προσπαθήσει να πλήξει την ΕΡΤ και κατ’ επέκταση την κυβέρνηση (γελάω). Δεν έπρεπε να ληφθεί σοβαρά από κανένα μεσημεριανό πάνελ που νομίζει ότι κάνει δημοσιογραφία και γενικά του δόθηκε πολύ παραπάνω σημασία από αυτό που του άρμοζε.

    εμπιστοσύνη στην ΕΡΤ και στην Μαρίνα.

    Απάντηση
      • just an esc fan
        just an esc fan says:

        1) δεν ειμαι οπαδος ΝΔ
        2) ειναι αποδεδειγμενο οτι τα media του μαρινακη γενικως ριχνουν λασπη οταν μπορουν
        3) περαστικα απο τι; εχετε πεσει μερικοι να με φατε αρα μαλλον εσας σας πειραζουν αυτα που λεω.. αναρωτιεμαι γιατι

        Απάντηση
        • Gus
          Gus says:

          Μείνε σε αυτό με το Μαρινάκη…
          Το ότι τα έσπασε με τον Μαρινάκη και ξαφνικά είδαν άλλη Ελλάδα μερικοί δημοσιογράφοι θα έπρεπε να μας προβληματίζει…..

          Απάντηση
    • Nikolaos
      Nikolaos says:

      Κάθε νοήμων άνθρωπος που θα βάλει δίπλα την απάντηση Ζούλα και το επίσημο έγγραφο του πρεσβευτή της Κύπρου μπορεί να καταλάβει ποιος λέει αλήθεια.
      Και τα ερωτήματα είναι :
      1. Ποιος έχει λόγο να πει ψέμματα; ο πρεσβευτής της Κύπρου που απλά αναφέρει τί λέχθηκε ή ο Ζούλας που έχει γίνει ρεζίλι;
      2. Η δικαιολογία του Ζούλα έχει λογική. ότι και καλά είπε ότι ελπίζει 5 κριτές φέτος να ψηφίσουν διαφορετικά από 5 άλλους κριτές πέρσι; Αυτονόητο δεν είναι ότι 10 άσχετοι άνθρωποι μεταξύ τους, με δεν σχετίζονται με την ΕΡΤ, θα ψηφίσουν διαφορετικά ; Γιατί να τον ανησυχεί αυτό;
      Το μόνο θετικό είναι ότι ο Ζούλας φέτος παραδέχεται ότι δεν αποφάσισε να στείλει τον Βίκτωρα Βερνίκο μια επιτροπή κοινού και μια ανεξάρτητη επιτροπή της ΕΡΤ, αλλά ο ίδιος.

      Απάντηση
      • just an esc fan
        just an esc fan says:

        αφού οι επιτροπές είναι ανεξάρτητες της ΕΡΤ (εσύ ο ίδιος το είπες) τότε πως ο πρόεδρος της ΕΡΤ αποφάσισε ποιον θα στείλει η Ελλάδα;

        καρφώνεσαι..

        Απάντηση
  2. Μάριος
    Μάριος says:

    Όπως είχα πει εξαρχής, το μόνο σκανδαλώδες στην όλη αυτή γελοία υπόθεση είναι ότι οι Κύπριοι φορολογούμενοι πληρώνουν την πρεσβεία τους στην Ελλάδα για να μαζεύει στοιχεία για το πόσους βαθμούς θα πάρουν στη Eurovision…

    Απάντηση
  3. Gus
    Gus says:

    Καλά περίμενε κανείς να πει κάτι άλλο?
    Αναμενόμενες οι δηλώσεις
    Ο Πρόεδρος τα αναφέρει αλλιώς και ο Πρέσβης αλλιώς …..

    Τόσο καημό είχε ο Ζουλας να να εξ κουβέντα με τον Κύπριο Πρέσβη για το liar…..

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *