Ελλάδα: Με τον Βασίλη Κούρτη στην Eurovision 2023;

Οι προτάσεις μας για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023 συνεχίζονται με κάτι τελείως διαφορετικό αυτή την φορά. Μιλάμε για έναν νέο καλλιτέχνη, με απίστευτες μουσικές και θεατρικές σπουδές, που μπορεί να μην είναι (ακόμα) γνωστός στο ευρύ κοινό, διαθέτει όμως όλα όσα θα απαιτούνταν για να σταθεί στην σκηνή του διαγωνισμού.

Αναφερόμαστε στον Βασίλη Κούρτη. Ο Βασίλης είναι 28 ετών και η καταγωγή του είναι από την Λάρισα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο κλασικό τραγούδι σε ηλικία 12 ετών με τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Κατερίνα Οικονόμου ενώ παρακολουθούσε μαθήματα πιάνου. Το 2013 παρακολούθησε Master Class κλασικού τραγουδιού στο Μιλάνο της Ιταλίας με τη Ρωσίδα δασκάλα Tamara Novichenko (Anna Netrebko) και λίγο αργότερα τον ίδιο χρόνο -σε ηλικία 19 ετών- ταξίδεψε στο Λονδίνο για να συνεχίσει εκεί τις μουσικές του σπουδές.

Πιο συγκεκριμένα, παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο «Giles Foreman Center for Acting», μαθήματα φωνητικής με τον Mark Meylan και μαθήματα χορού στα «Pineapple Studios» με την Maria Yacoob. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο κλασικό τραγούδι σε ηλικία 12 ετών με τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Κατερίνα Οικονόμου ενώ παρακολουθούσε μαθήματα πιάνου. Το 2013 παρακολούθησε Master Class κλασικού τραγουδιού στο Μιλάνο της Ιταλίας με τη Ρωσίδα δασκάλα Tamara Novichenko (Anna Netrebko) και λίγο αργότερα τον ίδιο χρόνο -σε ηλικία 19 ετών- ταξίδεψε στο Λονδίνο για να συνεχίσει εκεί τις μουσικές του σπουδές.

Πιο συγκεκριμένα, παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο «Giles Foreman Center for Acting», μαθήματα φωνητικής με τον Mark Meylan και μαθήματα χορού στα «Pineapple Studios» με την Maria Yacoob.

Ένα χρόνο αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο μουσικό θέατρο στα «Arts Educational Schools London». Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές. Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Camerata «Armonia Atenea» στο «The Beatles Tribute Project» καθώς και με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Οι παραγωγές που έχει κάνει είναι, «West Side Story» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2016), «Ερωτόκριτος» στην Εθνική Λυρική Σκηνή (2017) και στο πρωτότυπο μιούζικαλ «Moby Dick» στο Θέατρο Παλλάς όπου πρωταγωνίστησε στο ρόλο του Starbuck (2020).

Ολοκλήρωσε επίσης δύο καλοκαιρινές περιοδείες (2020-2021) σε Ελλάδα και Κύπρο με τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα τενόρο Μάριο Φραγκούλη, με τελευταίο σταθμό το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και την παράσταση «Cielo Y Mar». Πρόσφατα κυκλοφόρησε τα δύο πρώτα πρωτότυπα τραγούδια του. Η φιλοδοξία του είναι να παίξει στο West End και στο Broadway και αυτή είναι η αιτία που τον οδήγησε πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο για να προετοιμαστεί και να συμμετάσχει σε ακροάσεις για να πραγματοποιηθεί το όνειρό του.

Ένα χρόνο αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο μουσικό θέατρο στα «Arts Educational Schools London». Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές. Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Camerata «Armonia Atenea» στο «The Beatles Tribute Project» καθώς και με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Οι παραγωγές που έχει κάνει είναι, «West Side Story» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2016), «Ερωτόκριτος» στην Εθνική Λυρική Σκηνή (2017) και στο πρωτότυπο μιούζικαλ «Moby Dick» στο Θέατρο Παλλάς όπου πρωταγωνίστησε στο ρόλο του Starbuck (2020).

Ολοκλήρωσε επίσης δύο καλοκαιρινές περιοδείες (2020-2021) σε Ελλάδα και Κύπρο με τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα τενόρο Μάριο Φραγκούλη, με τελευταίο σταθμό το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και την παράσταση «Cielo Y Mar». Πρόσφατα κυκλοφόρησε τα δύο πρώτα πρωτότυπα τραγούδια του. Η φιλοδοξία του είναι να παίξει στο West End και στο Broadway και αυτή είναι η αιτία που τον οδήγησε πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο για να προετοιμαστεί και να συμμετάσχει σε ακροάσεις για να πραγματοποιηθεί το όνειρό του.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για πολλούς, αφού πρόκειται για ένα είδος καλλιτέχνη που ουδέποτε η χώρα μας έστειλε στον διαγωνισμό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας ο Βασίλης Κούρτης ενδιαφέρεται έντονα να διεκδικήσει (τουλάχιστον) την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023 και ως εκ τούτου είναι ιδιαιτέρως πιθανόν να τον δούμε το επόμενο διάστημα να ετοιμάζει το τραγούδι που θα υποβάλει στην ΕΡΤ, μόλις ανοίξουν οι διαδικασίες. Με ιδιαίτερο λοιπόν ενδιαφέρον κρατήστε αυτή την πρόταση μας, αφού είναι πολύ πιθανόν ο Βασίλης να μας απασχολήσει στο εγγύς μέλλον.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον Βασίλη Κούρτη μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη να ερμηνεύουν σε μία από τις συναυλίες τους το Grande Amore:

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη που παραχώρησε πριν δύο εβδομάδες στο MEGA:

Θα θέλατε να δείτε τον Βασίλη Κούρτη να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Eurovision 2023;

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα και Instagram Βασίλη Κούρτη

 

40 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Τina
    Τina says:

    Φέτος θα ήθελα η χώρα μας να εκπροσωπηθεί με ένα τραγούδι σύγχρονο δυναμικό με έθνικ στοιχεία ας μην πάμε από μια μπαλάντα σε ένα τραγούδι στυλ όπερα ας εκπροσωπηθουμε από κάτι που θα έχει την μουσική ταυτότητα της χώρας μας με τέτοιο τρόπο όμως δομημένο ώστε να μας εξασφαλίσει μια πολύ καλή θέση.

    Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Δεν είναι ανάγκη να πει μια μπαλάντα όπως την έχεις στο μυαλό σου. Αν έλεγε κάτι σαν τους Il Volo θα σε χάλαγε; Δε νομίζω! Πρώτοι είχαν βγει στο televoting. Το κοινό δεν είναι ότι δε θέλει μπαλάντες! Απλά παίζει τι χρονιά θα πέσεις και το πόσο δυνατή είναι η μπαλάντα σου (πέρυσι να σου θυμίσω στο top 3 είχα μπει 2 Γαλλικές μπαλάντες) και ένα έλεος με τα έθνικ….

      Απάντηση
  2. lorry
    lorry says:

    ΝΑΙ με χίλια! Αρχικά συγχαρητήρια για την πρόταση αυτή. Είναι φωνάρα, είναι φάτσα και αν βρεθεί φυσικά και το κατάλληλο τραγούδι τότε νομιζω πως μπορεί να παέι εξαιρετικά. Χαίρομαι που η ΕΡΤ έχει κάνει ολικη στροφή και δεν εχει μεινει εγκλωβισμενη στα μπουζουκοποπ τραγουδια. Σε όσους υποστηριζουν οτι πρέπει φέτος να στειλουμε κάτι τετοιο, ας περιμένουν από το 2011 μεχρι το 2018 σχεδον κάθε χρονο στέλναμε ελληνικο ποπ εθνικ. Δεν βρισκω λογικη τωρα που η ΕΡΤ δειχνει να πείθει την Ευρωπη με τραγούδια με διεθνή ήχο να επιστρέψει στα παλια. Αυτο που εγω θα ηθελα απο την ομάδα να προσέξει είναι να βρεθεί ένα τραγουδι που θα ειναι περισσοτερο televoting friendly, γιατί φέτος είχαμε τις επιτροπες αλλα πηγαμε μέτρια στο televoting. Γενικά όμως αν ξανά λέω βρεθεί το τραγούδι ο συγκεκριμένος είναι ότι καλυτερο μπορει να μας συμβει. Κάτι μου λέει πως όπως πέρσι ήταν μεταξύ Αμάντας και Good Jon, η μία δυνατή υποψηφιότητα φέτος θα είναι ο Κούρτης!

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αν κρίνω από το αποκλειστικό σας λογικά θα καταθέσει αλλά πραγματικά δεν με πείθει. Ίσως φταίει που είναι είδος όχι όχι τόσο εύπεπτο είτε στην Ελλάδα είτε ακόμα και στο διαγωνισμό…Αν βέβαια έχει να καταθέσει ένα κομμάτι ισάξιο του grande amore ή του fai rumore θα μπορούσα να τον δω με άλλο μάτι. Γενικά είναι μια πρόταση που θα μπορούσε να δουλέψει υπό πολλές, παρα πολλές προϋποθέσεις. (Όπως και το πρώτο όνομα που αναφέρατε του ελληνογαλλικής καταγωγής, Παπακωνσταντίνου)
    Για την ώρα από τις προτάσεις σας, μόνο αυτή της Τάμτα με πείθει και αυτό πάντα σκεφτόμενος ότι θα έχει να προτείνει κάτι “δικό της” σύγχρονο και ολοκληρωμένο όπως τα τραγούδια που κυκλοφορεί μετά τη συμμετοχή της το 2019, και όχι κάτι φορεμένο σε εκείνη (βλ. Replay).

    Απάντηση
  4. GrPower
    GrPower says:

    Χαίρομαι που τέτοιοι καλλιτέχνες πλέον μπαίνουν στη διαδικασία και μόνο, άσχετα αν θα επιλεγεί τελικά ο συγκεκριμένος. Διαφωνώ και εγώ στην επιστροφή στα εθνοποπ και νομίζω από ότι έχω αντιληφθεί πως και η ΕΡΤ διαφωνεί. Τώρα για τον Κούρτη μου αρέσει και μένα. Μου αρέσει που είναι κάτι διαφορετικό και προσωπικά αδιαφορω ότι το είδος που εκπροσωπεί δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Από την μια θέλουμε τις προτάσεις, από την άλλη όταν αφορά την χώρα μας είμαστε διστακτικοί. Μακάρι να στείλει και να επιλέγει γιατί όχι! Ψηφίζω ναι.

    Απάντηση
  5. 2023esc
    2023esc says:

    Ναι και πάλι ναι! Φωναρα και κούκλος αν βρει και το τραγούδι όπως λένε παραπάνω εγώ τον θέλω. Συγχαρητήρια στην ΕΡΤ που δίνει ανάσα σε αυτά τα ταλέντα που έχει η χώρα μας και σε εσάς που μας τους κάνετε γνωστούς.

    Απάντηση
  6. Mariah
    Mariah says:

    Τα περισσότερα σχόλια μένουν στην εξωτερική εμφάνιση κυρίως! Από εκεί και μόνο καταλαβαίνεις πολλά! Όσο για τις τρεις προτάσεις μέχρι τώρα, ίσως μόνο αυτή της Ταμτα, θα είχε να δώσει κάτι. Σίγουρα η Ταμτα θα κεντρίσει παραπάνω εγχώριο ενδιαφέρον και τηλεθέαση.

    Απάντηση
  7. Τina
    Τina says:

    Μην αφοριζουμε τα τραγούδια με έθνικ στοιχεία όταν αυτά μπορούν να αποδοθούν με έξυπνο τρόπο χωρίς να φαντάζουν παρωχημενα όπως έκανε η Ισπανίδα εκπρόσωπος με ένα απλό χορευτικό τραγούδι που είχε στοιχεία της χώρας της το λάτιν και μην ξεχνάμε ότι αν επιλεγεί η απευθείας ανάθεση καθώς από ότι φάνηκε πέρσι οι υποψήφιοι καλλιτέχνες δεν ήθελα να μπουν στην διαδικασία της ψηφοφορίας από το κοινό δεν θα έχουμε την ευκαιρία να κρίνουμε οι ίδιοι τον καλλιτέχνη και το τραγούδι .

    Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Η ΕΡΤ δρ θέλει να ρωτήσει το κοινό, όχι οι καλλιτέχνες. Προσωπικά δε με ενοχλεί γιατί ο μέσος Έλληνας έχει κολλήσει στα μπουζούκια (όπως και εσύ από ότι φαίνεται!)

      Απάντηση
  8. Ιωανάθαν
    Ιωανάθαν says:

    Ναι ναι ΝΑΙ από εμένα είναι μεγάλο ΝΑΙ. Είναι αυτό το γκράντε που χρειαζόμαστε για να είμαστε υψηλά στα στοιχήματα που να μην ξεχνιόμαστε επηρεάζουν τις επιτροπές, που τα ψάχνουν αυτά. Το κοινό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Θέλει κλαπατσίμπανα. Εμείς να πάμε ποιοτικά όπως φέτος. Δεν μας νοιάζει το televoting αν είναι χαμηλό. Αρκούν οι επιτροπές για να σε βάλουν δεκάδα. Και προς Θεού, όχι ελληνικό κομμάτι. Όχι Έλληνες συνθέτες. Επαγγελματίες του εξωτερικού. Τι κι αν το Die together μας ήταν μια απλή νορβηγική μπαλάντα της Ananda και του Bjørn, την ελληνική σημαία είχε μπροστά. Και σαρώσαμε. Θα μας συζητούν για χρόνια με αυτή την συμμετοχή που το αγαπημένο μας σάιτ πρότεινε. Κούρτης 2023 ναι!

    Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Ναι αλλά για να κερδίσουμε πρέπει να βρούμε ένα τραγούδι που θα αρέσει και στο κοινό και στης επιτροπές! Τι μετριοπάθεια είναι αυτή; Δηλαδή μόνο δεκάδα μας φτάνει; Η Ελλάδα είναι από τις λίγες Βαλκανικές χώρες που έχει ελπίδες να κερδίσει το διαγωνισμό γιατί κακά τα ψέματα τα πολιτικά παίζουν ρόλο.

      Επίσης μην υποτιμάς το κοινό… έχει δείξει ότι καλές μπαλάντες τύπου Grande Amore ή Γαλλίας πέρυσι τις έχει ψηλά! Τον Ελβετό πέρυσι δεν έχω ιδέα γιατί δεν τον ψήφισαν (τον ψήφισα προσωπικά). Αλλά φέτος μέσα σε 17 μπαλλάντες και με όλα αυτά που περνάμε δύο χρόνια τώρα λογικό είναι να ψηφίσουμε κάτι πιο χαρούμενο

      Απάντηση
      • Ιωανάθαν
        Ιωανάθαν says:

        Το κοινό είναι απρόβλεπτο. Εγώ προσωπικά το υποτιμώ. Δεν το καταδεχομαι. Μας να μην ψηφίσουν την απόλυτη μπαλάντα μας; Και να ψηφίσουν τους Μολδαβούς και τη χίπστερ Σέρβα; Απαράδεκτο. Τι της έλειπε της Ελλάδας; Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς μας λες ότι το Die together δεν ήταν καλή μπαλάντα;
        Η αγαπημένη μας ΕΡΤ να τραβήξει το δρόμο που μόνο αυτή ξέρει. Και οι γνώστες θα μας ψηφίσουν. Οι επιτροπές δηλαδή. Και κάποια μέρα ίσως ξεστραβωθεί και το κοινό σε μια ευχάριστη συγκυρία και πάρουμε την πρώτη θέση. Τώρα χτίζουμε για να έχουμε λαμβάνειν στο μέλλον.

        Απάντηση
        • Μαρία
          Μαρία says:

          Κάνεις λάθος που το υποτιμάς το κοινό γιατί αν ήταν έτσι δε θα είχε κερδίσει ποτέ μπαλάντα το διαγωνισμό.

          Επίσης, είπα κάπου ότι η μπαλάντα μας δεν ήταν καλή; Αλλά σε χρονιά με άλλες 16 μπαλάντες πιστεύεις ότι ο κόσμος θα ψηφίσει μια από αυτές; Σοβαρά τώρα…

          Αν θέλεις να ακούς εσύ μόνο μπαλάντες πήγαινε στο Μέγαρο! Είναι τι θα του κάνει κλικ του κοινού εκείνο το βράδυ σου αρέσει δε σου αρέσει. Επίσης η δική μας ήταν ωραία μπαλάντα αλλά όχι τόσο δυναμική όσο της Σουηδίας πχ (που αυτές τραβάνε το κοινό).

          Το σύστημα ψηφοφορίας σαφώς δεν είναι τέλειο αλλά είναι το καλύτερο δυνατό. Διαφωνώ κάθετα και με το 100% επιτροπές και με το 100% televoting

          Απάντηση
  9. Κωνσταντίνα
    Κωνσταντίνα says:

    Προσωπικά δεν ενθουσιάζομαι καθόλου με αυτή την επιλογή. Η όπερα έγινε ουσιαστικά μόνο μια φορά πολύ πετυχημένα στη Eurovision και αυτή ήταν από τους Il Volo, που έβαλαν σφραγίδα που δύσκολα θα σπάσει και ο συγκεκριμένος δεν νομίζω ότι μπορεί να το κάνει. Για εμένα προσωπικά και πάλι μιλώντας μια είναι η ιδανική υποψήφια και λέγεται Μαρίνα Σάττι.

    Απάντηση
      • Camelaki
        Camelaki says:

        Κωνσταντίνα πριν 2-3 χρόνια ο ogae νομίζω είχε σε κάποιο διαγωνισμό του ως υποψήφιο τραγούδι από την Ελλαδα την Μάντισσα…δεν πήγε καλά στην ψηφοφορία…μπορείς να το ψάξεις στο διαδυκτιο….το θυμάμαι γιατί μου είχε κάνει εντύπωση επειδή περίμενα το ακριβώς αντίθετο….αυτά που αρέσουν σε εμάς στους έξω μπορεί να μην λένε τίποτα….

        Απάντηση
        • Ιωανάθαν
          Ιωανάθαν says:

          Καταρχήν να πω δεν είμαι υπέρ της ελληνοσομαλής Σαττι. Αυτά τα ανατολίτικα χίπικα χίπστερ δεν με εκφράζουν. Και δεν πρέπει να εκφράζουν και την Ελλάδα του σήμερα στην Γιουροβίζιον.
          Αλλά και ο OGAE δεν είναι μέτρο σύγκρισης γιατί και την Δι-Amanda-ρα μας τη υποτίμησε, ενώ στον κανονικό διαγωνισμό έσκισε.

          Απάντηση
          • Μαρία
            Μαρία says:

            Αν και λάτρεψα τη φετινή μας συμμετοχή θα σε στεναχωρήσω αλλά η Eurovision έχει αποδείξει ότι επιζητά την εθνική ταυτότητα στο διαγωνισμό (ξένες γλώσσες εκτιμούνται πολύ, όπως και φολκλόρ στοιχεία μηξαρισμένα με σύγχρονους ήχους. Η Ελλάδα όσο και αν σε στεναχωρεί έχει πολύ έντονο τον Βαλκανικό και τον Αραβικό ήχο. Δεν είμαστε στη Σκανδιναβία και δε θεωρώ ότι μας εκπροσωπεί και είναι ένας από τους λόγους που η ομογένεια δεν κινητοποιείται, γιατί θέλει να ακούσει την Ελλάδα μέσα σε ένα σύγχρονο πλαίσιο. Για να μην παρεξηγηθώ ότι θέλω να στείλουμε τραγούδι τύπου Mata Hari

  10. Camelaki
    Camelaki says:

    Μια χαρά σπουδές και όμορφος είναι αλλά πιστεύετε οτι θα στείλουμε το παλικάρι στην eurovision και θα σηκώσει ο ευρωπαίος τηλεθεατής το τηλέφωνο να ψηφίσει σύγχρονη όπερα από την Ελλαδα από την Ελλάδα ξαναλέω…..ομοίως και οι έλληνες ομογενείς…..εδώ δεν μας ψήφισαν αμφότεροι -ιδιως οι ευρωπαιοι- με το φετινό μας τραγούδι που ήταν και στα ακούσματα τους πλάκα μου κάνετε?????
    Εμείς δεν είμαστε η Ιταλία που η όπερα είναι στα μουσικά τους ακούσματα και είναι γνωστή διεθνώς για αυτό….εμείς μπορεί να είχαμε την Κάλλας,την Μπάλτσα τώρα τον Φραγκούλη και τον Κούρτη αλλά “οπερομάνα” χώρα δεν ήμασταν ποτέ!!!!
    Στις επιτροπές θα πάμε σχετικά καλά,μην ξεχνάμε ότι οι ίδιες επιτροπές είχαν 4ο το Grande Amore και θα φάμε καράπατο στο televoting….από τις 2 τελευταίες προτάσεις σας με Τάμτα κ Κούρτη έχω καταλάβει ότι δεν σας ενδιαφέρει μια ενδεχόμενη νίκη αλλά απλά μια θέση στην 10αδα γιατί και με τους 2 αυτούς μόνο αυτές τις δυνατότητές έχουμε συγγνώμη που το λέω….
    Στην περίπτωση της Τάμτα γιατί όλη της η καριέρα κινείται σε μια μετριότητα από άποψη τραγουδιών και στου Κούρτη γιατί η όπερα είναι “ξένο” είδος για εμάς ενώ δεν θα έπρεπε βάσει των ονομάτων που αναφέρω πιο πάνω…..

    Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Δεν πειράζει πουλάκι μου αν πάει αυτός μην το δεις!

      Απλά να σου θυμίσω ότι πρώτον δεν ψηφίζουμε εμείς την Ελλάδα και δεύτερον ο συγκεκριμένος έχει επιρροές από βόρεια Ευρώπη και Ιταλία όπως βλέπεις στο βιογραφικό του. Καμία σχέση με ελληνική όπερα όπως λανθασμένα είπες

      Απάντηση
  11. Ειρήνη
    Ειρήνη says:

    Νομίζω είναι η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση που έχετε κάνει. Η Τάμτα δεν θεωρώ ότι πρέπει να ξαναπάει, είναι καλύτερο να δωθούν ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες με περισσότερες προοπτικές. Το παιδί από την Γαλλία δεν είμαι σίγουρη αν με το είδος της μουσικής που ασχολείται μπορεί να σταθεί στο διαγωνισμό, με προβληματίζει αρκετά… Ενώ ο Βασίλης με ένα πολύ καλό και δυνατό τραγούδι, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να τα πάει εξαιρετικά, έχει υπέροχη φωνή.

    Μια δική μου πρόταση θα ήταν η Μαρσό, πιστεύω σε αυτή τη κοπέλα πραγματικά αξίζει η ευκαιρία να γίνει ευρύτερα γνωστή, θα ήθελα πολύ με το κατάλληλο τραγούδι να την δω κάποια στιγμή στο διαγωνισμό.

    Απάντηση
    • Camelaki
      Camelaki says:

      Ειρήνη πριν λίγα χρόνια πήγε με όπερα η Γαλλία με ένα πολύ καλό τραγούδι που ήταν και φαβορί να κερδίσει και πάτωσε!!!! Ψαξτο στο διαδυκτιο…..τα παιδιά της σελίδας εδώ η το ξεχνάνε η κάνουν πως το ξεχάνε….τέτοιες ακατανόητες επιλογές πια μόνο και μόνο για να δείξουμε και καλά κάτι διαφορετικό????

      Απάντηση
      • Μαρία
        Μαρία says:

        Το 2011 έγινε αυτό και τότε ο διαγωνισμός δεν ήταν έτοιμος γι αυτό. Επίσης ήταν κακό το τραγούδι… δε φταίει η όπερα. Να σου θυμίσω τους Il Volo?

        Απάντηση
  12. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Να τοποθετηθώ κ εγώ. Αφενός ο Κούρτης είναι μία επιλογή που σίγουρα δεν θα σε αγχώσει το αν φωνητικά θα ανταπεξέλθει στο live, ειδικά τώρα που η συζήτηση για την επαναφορά των ζωντανών φωνητικών είναι πιο έντονη απο ποτέ. Δεν θα σχολιάσω το επιτέλους ένας άνδρας, γτ εμενα αυτό δεν με απασχολεί (αν βρεθεί δλδ μια γυναικα με ένα σουπερ τραγουδι κ φέτος δεν εχω κανενα θέμα). Για όσους θεωρουν δεδομένο ότι θα προτεινει οπερα, ας περιμένουν λίγο γτ κάτι μου λέει οτι δεν θα ειναι όπερα. Ειναι φωτογενής, έχει σπουδες μουσικές κ θεατρικές που μετρημένοι στην χώρα μας έχουν και είναι κ πάλι κάτι διαφορετικό απο πλευράς ΕΡΤ (αν τλκ επιλεγεί), που είναι κ το ζητούμενο από την δημόσια τηλεόραση.
    Αν ξαναλέω βρει το κατάλληλο τραγούδι θα χαρώ να τον δω στην επιλογη μας. Είμαι βεβαιος πως εφόσον κ το 23 είναι ο Φωκάς σκηνοθέτης του Χ καλλιτέχνη που θα επιλεγεί, θα φροντίσει να παρουσιάσει κάτι πλήρως ανταγωνιστικό κ στα πλαίσια της γιουροβιζιον, οπότε δεν ανησυχω καθολου για το κομμάτι σκηνοθεσίας.
    Αυτά και καλη επιτυχια στον Βασίλη Κούρτη, ευχομενος κ άλλοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες όπως αυτός να ενδιαφερθούν για την εκπροσώπησή μας!

    Απάντηση
    • Camelaki
      Camelaki says:

      Γιάννη όλοι την επιτυχία θέλουμε αλλά με έναν Μαρτάκη νο 2 ακόμη και με τέλεια φωνή δεν νομίζω να κάνουμε κάτι παραπάνω από ότι φέτος…επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί ένας τενόρος να πάει με κάποιο άλλο είδος στον διαγωνισμό, πόσο μάλλον με ένα σουηδοφορεμένο ποπάκι του κιλού που σίγουρα θα του γράψουν και που ακούμε συχνά στον διαγωνισμό….
      Μπορεί να κάνω λάθος και το τραγούδι που θα καταθέσει να μην είναι όπως το περιγράφω και να με εκπλήξει….
      Ας μας πουν κι από την ΕΡΤ τι θέλουν….αν θέλουν να έχουμε απλά μια θέση στην 10δα καλώς….αν θέλουν πραγματικά νίκη το επίπεδο πρέπει να είναι υψηλό απ’ όλες τις απόψεις τραγούδι,καλλιτέχνη,σκηνοθεσία όλα!!!!!
      Και ξαναλέω δεν μπορεί μια μη τουριστική χώρα όπως η Ουκρανία να έχει 3 νίκες στον διαγωνισμό και εμείς να κινουμαστε μεταξύ φθοράς κ αφθαρσίας με κάποιες εκλάμψεις τα τελευταία 2 χρόνια όπου αν η “πετυχημένη” συνταγή εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται για καιρό θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα γιατί ως γνωστόν το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς…..και ο παπάς στην περίπτωση μας είναι οι ευρωπαίοι τηλεθεατές και ψηφοφόροι….

      Απάντηση
      • Giannis Argyriou
        Giannis Argyriou says:

        Θα σου ξανά πω κ πάλι αυτό που σου είπα πριν λίγες ημέρες κ δεν αφορά τον Κούρτη αλλά τα σχόλια που λες για τοπ10 ΕΡΤ κλπ… Κάποιον του χάριζαν έναν γάιδαρο κ αυτός τον κοιτούσε στα δόντια…Μην ειμαστε ως φαν ούτε αχάριστοι, ούτε πλεονέκτες, ούτε αγνωμονες..Από το βατερλο των αποκλεισμων κ των 19-21 θέσεων φθάσαμε να είμαστε μια εκ των τριών μόνο χώρων με συνεχόμενα τοπ10. Το σχόλιο λυπάμαι αλλά είναι τουλάχιστον άδικο, η δε σύγκριση με Μαρτάκη εκτός τόπου κ χρόνου. Δέχομαι απλά ότι δεν σ αρέσει, τα λοιπά είναι άκαιρα κ άκυρα.

        Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Εγώ προσωπικά τον φαντάζομαι με κάτι τύπου Gjon Tears 2021. Με ένα καλό τραγούδι γιατί όχι; Αλλά ενώ δεν έχω κάτι με τον Φωκά δεν είναι ώρα νομίζετε να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Πολλές χώρες απευθύνονται στη Σάσα μ; η οποία για εμένα κάνει παπάδες (όσο της το επιτρέπει το τραγούδι, γιατί έναν κακό τραγούδι δε μπορεί να το σώσει η σκηνική παρουσία). Γιατί δε δοκιμάζει η ΕΡΤ κάτι τέτοιο. Θα συμφωνήσω με το παιδί στα σχόλια μόνο με το ότι το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς

      Απάντηση
      • KostasEV
        KostasEV says:

        Η Σασα έχει παρά πολλές αποτυχίες στο ενεργητικό της, καμία σχέση με τα ρεκόρ του Φωκά. Δηλαδή το ότι ήμασταν 2 φορές σερί στη 10αδα δε μας αρκεί;
        Από τις 4-5 συμμετοχές που αναλαμβάνει κάθε χρόνο μόνο σε 1 δίνει έμφαση. Τις άλλες τις ξεπετάει.

        Απάντηση
        • Μαρία
          Μαρία says:

          Μας αρέσει η 10άδα αλλά θελουμε να κερδίσουμε προφανώς… Και για να κερδίσεις πρέπει να ρισκάρεις. Η Σάσα δίνει έμφαση στο τραγούδι με την περισσότερη δυναμική. Οπότε αν στείλουμε ένα καλό τραγούδι σίγουρα θα αφιερώσει το χρόνο της σε εμάς. Φαντάζομαι έχει να κάνει και με το οικονομικό βέβαια. Θα συμφωνήσω ότι ο Φωκάς είναι ίσως ο πιο επιτυχημένος σκηνοθέτης του διαγωνισμού

          Απάντηση
  13. EscTony
    EscTony says:

    Μπράβο για τα ονόματα που μας προτείνετε, τον συγκεκριμένο δεν τον είχα ακουστά και μου αρέσει πολύ αυτό που ακούω!
    Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή από πολλές απόψεις και θεωρώ ότι θα μπορούσε να πάει εξαιρετικά καλά με ένα δυναμικό κομμάτι στα μέτρα του.

    Απάντηση
  14. Bill
    Bill says:

    Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι ότι αν τελικά επιλέγει αυτός, θα πάει με μια μπαλάντα τύπου River Πολωνία 2022, και δεν ξέρω αν είναι καλό να πάμε ξανά με μπαλάντα. Επίσης αν και είναι αρχή ακόμα δεν μου κάνει αυτό το κλικ όπως πέρσι με την Αμάντα και τον Good job Nicky. Επίσης ούτε με τον ελληνογαλλο εντυπωσιάστηκα. Μόνο η περίπτωση της Ταμτα με βρίσκει πολύ θετικό και θεωρώ πως πρέπει να ξανα δοκιμάσει με ένα τραγούδι στα μέτρα της, και πιστεύω θα κατακτήσει πολύ καλή θέση γιατί το 19 ατύχησε λόγω του προβλήματος υγείας, και που πήγε αμέσως μετά τη Φουρειρα παρ’ολα αυτά δεν πήγε και τόσο άσχημα, έμεινε στην αριστερή πλευρά. Οπότε περιμένω με αγωνία τις εξελίξεις για την Ταμτα. Επίσης καλό θα είναι να γίνει ένα poll όταν θα ολοκληρωθούν οι προτάσεις, για να δούμε περίπου τι ανταπόκριση θα έχει ο καθένας.

    Απάντηση
  15. Camelaki
    Camelaki says:

    Καλημέρα….αν και θα συνεχίσω να σας διαβάζω σας γράφω για τελευταία φορα…ίσως να μην σας ενδιαφέρει,ίσως να μην το δημοσιεύσετε όπως έγινε και με την απάντηση μου στον Γιάννη,δεν πειράζει καλή καρδιά!!!!!
    Κάποιοι που βλέπω πως σχολίασαν στα σχόλια μου συγγνώμη εκ των προτέρων που δεν θα τους απαντήσω δεν υπάρχει λόγος…
    Γενικά δεν συνηθίζω να σχολιάζω σε sites το έκανα σε σας γιατί ασχολείστε με κάτι που φαίνεται ότι σας αρέσει…
    Εύχομαι σε όλους σας καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνετε κ τώρα κ στο μέλλον…..

    ΥΓ. είμαι κοπέλα και έχω πάψει εδώ και αρκετά χρόνια δυστυχώς να είμαι παιδί όπως με αποκαλεί η Μαρία σε σχόλιο της….

    Απάντηση
  16. Greco london
    Greco london says:

    Όντως ενα πολύ καλο βιογραφικό.
    Τα θετικά: Ειναι νέος, ωραίος, ελληνας πολύ γεννήθηκε και μεγάλωσε Ελλάδα που μας παίζουν ότι τελευταία μόνο ψαρεύουμε ελληνες του εξωτερικού (δε το λέω εγώ και εννοείται δε συμφωνώ) με μουσικές σπουδές και καλή φωνή.
    Τα αρνητικα: Δεν ειναι το στυλ του γενικά για Eurovision. Ειναι πολύ West End Musical και παρά πολύ θεατρικός. Δείτε που κατέδειξε ο Αυστραλός που ναι μεν φωνάρα αλλα δυστυχως με την υπερβολή του βγήκε 15ος. Το παιδί φαίνεται το κυνηγάει και σίγουρα μπορεί να κάνει καριέρα στο θέατρο και στα μιούζικαλ.

    Αν ειναι να δώσουμε σε κάποιον Έλληνα την ανάθεση και ευκαιρία θα ήταν μόνο στον good Job Nicky που μόνο με το κατάλληλο τραγούδι θα πήγαινε και το Φωκα θα πήγαινε πολύ καλά. Ειναι δύσκολο με τις επιτροπές και τη ψήφο του κόσμου να πιάσεις και τους δυο. Αν έχεις μια κουλτουριάρικη μπαλάντα θα πας καλά επιτροπές αλλα οχι στον κόσμο που θέλει τα ανεβαστικα και φυσικά και το αντίθετο..

    Κάτι που επισης πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά ειναι το αν η ΕΡΤ πραγματικά θέλει να το κερδίσει. Γιατί αν το θέλει πραγματικά να πάρει τη πρωτιά, κάντε μια ανάθεση στην Ελένη Φουρειρα που θέλει να πάει με Ελλάδα τόσο πολύ, βρείτε τη κομματαρα και άντε γεια.
    Αν απλα μας βολεύει η δεκάδα πιστευω πως η ΕΡΤ έχει ξαναβρεί τη συνταγή και θα πάει για φρέσκα πρόσωπα με καριέρα στο εξωτερικό πολύ καλά αγγλικά και αυθεντικότητα..

    Απάντηση
  17. Χρυσουλα
    Χρυσουλα says:

    Με τα χίλια υπέρ!!!! Από τις καλύτερες προτάσεις!!!! Δεν έχω θέμα με το έθνικ, αλλά η φουρειρα κ η Σανέλ που ήταν κορυφαίες σε αυτό που έκαναν, πρωτιά δεν πήραν. Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται να τις ψηφίσουν οι επιτροπές για νουμ 1. Δείτε λίγο ποια κερδίζουν τα ταλευταια χρόνια…. (Εξαιρουμε της Ουκρανίας γιατί ήταν για αλλους λόγους..) κάτι πολύ φρέσκο, νέο, δυναμικό, ή με μια ιστορία ίσως… Με ένα μήνυμα, Που να έχει κάτι να πει….. Συνδυασμός κοινού και επιτροπής. Φέτος θα κέρδιζε ο Άγγλος με τον αστροναυτη(το τραγούδι ήταν μια ιστοριουλα, με έναν πολύ ψαγμένο τύπο και φωνάρα), πέρσυ οι μανεσκιν (κομματάρα, μαντάρα, ξεσηκωυικο φουλ, ενέργεια, αυθεντικό ροκ πολλά χρόνια στον διαγωνισμό είχαμε να δούμε), προπερσυ η νέτα (δυνατό χιτ, το πιο περαξενο τραγούδι, ψαρωτικο, οι ήχοι που έβγαζε η κοπέλα με τη φωνή της ψαρωτικοι και με ένα μήνυμα στο τραγούδι της)……. Θέλω να πω ότι…… Ένα ωραίο έθνικ δε θα το ψηφίσουν οι επιτροπές και μια ωραία μπαλάντα δε θα τη ψηφίσει το κοινό. Θέλει κάτι ψαγμένο, πρωτότυπο, διαφορετικό, με ένα μήνυμα….. Κατι…. Αλλά ένα ποιοτικο ψαγμένο
    Όχι ένα κιτς ψαγμένο. Τα ποιοτικά πρωτότυπα κερδίζουν.
    Υγ. Προσωπικά η ταμτα δεν είναι μια σωστή επιλογή αυτή τη στιγμή. Αυτό το παιδί αν πάει με ένα μυστήριο τραγούδι, θα τα σπάσει. Για μένα κάτι διαφορετικό και μια σούπερ επιλογή από πολλές απόψεις…. Φωνάρα, κομματάρες είτε μπαλαντες είτε πιο ποπ, ενέργεια φουλ, μπάντα (κάτι διαφορετικό)…. Είναι οι μέλισσες!!!!!!! Δείτε το!!! Έχετε πάει σε live τους?? Αυτό που σου παίρνανε…. Δεν υπάρχει!!! Κ καντε μι αναζήτηση στο youtube που είχε τραγουδήσει γαλλικά στο j2us με τον αλιαγα…. Με ότι και να καταπιαστούν είναι εκπληκτικοί!!!!

    Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Τα μαθηματικά έδειξαν ότι η Σανέλ θα κέρδιζε… γιατί σε όλες τις χώρες (ή τουλάχιστον στις περισσότερες που ψήφησαν την Ουκρανία με 12άρι) η Σανέλ είχε πάρει μεγαλύτερο βαθμό από τον Σαμ. Μπορεί να μην είχε κάτι ιδιαίτερο όπως το λες και συμφωνώ απόλυτα, αλλά έτυχε σε χρονιά που δεν υπήρχε κάποιο άλλο ιδιαίτερο τραγούδι (όπως η Ελένη που έτυχε με τη Νέτα, κατά τη γνώμη μου το πιο πιασάρικο τραγούδι της σύγχρονης ιστορίας του διαγωνισμού!) και η εμφάνιση της ήταν υποδειγματική!

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *