Ουκρανία: Με 10 συμμετοχές το Vidbir 2023;

Ορισμένες λεπτομέρειες για τον εθνικό τελικό της Ουκρανίας, Vidbir, αποκάλυψε το γνωστό ουκρανικό site Muzvar. Οι πηγές του αναφέρουν ότι 10 τραγούδια θα διαγωνιστούν για να εκπροσωπήσουν την Ουκρανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος τελικός Vidbir από το 2014, όταν 20 παίκτες διαγωνίστηκαν για την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ουκρανία στην Κοπεγχάγη.

Επιπλέον, Η UA:PBC αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Diia για κινητά για τη δημόσια ψηφοφορία σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ψηφοφόρων, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα δικτύωσης κινητής τηλεφωνίας που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση.

Ο τελικός του Vidbir 2023 θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2022 στο Κίεβο και ο νικητής θα επιλεγεί με συνδυασμό ψηφοφορίας κοινού και κριτικής επιτροπής. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα επιλεγούν από το κοινό.

Η Ουκρανία εκπροσωπήθηκε στη Eurovision 2022 από τους Kalush Orchestra και το τραγούδι τους “Stefania”, οι οποίοι κατάφεραν να νικήσουν θριαμβευτικά, πετυχαίνοντας μάλιστα το μεγαλύτερο αποτέλεσμα τηλεψηφοφορίας στην ιστορία του διαγωνισμού. Λόγω της συνεχιζόμενης εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, η EBU κήρυξε την χώρα ανίκανη να φιλοξενήσει τη Eurovision 2023, αντικαθιστώντας την από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κατέλαβε την δεύτερη θέση. Μπορείτε να ανατρέξετε σε προηγούμενο μας άρθρο για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση του διαγωνισμού, η οποία θα έχει άρωμα και Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και Ουκρανίας.

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *