Ελλάδα: Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιτροπή κοινού | Πως δηλώνεις συμμετοχή!

Για 48 ώρες θα είναι ανοιχτή η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, μέσω της οποίας θα είναι δυνατή η υποβολή αίτησης του κάθε ενδιαφερόμενου, για την κλήρωση μέσω της οποίας θα αναδειχθεί η επιτροπή κοινού που θα κληθεί να επιλέξει την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2023.

Ο τρόπος επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό της Eurovision άλλαξε και πλέον μαζί με την επιτροπή της ΕΡΤ, λόγο θα έχει και το κοινό μέσω μίας ειδικής επιτροπής που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας στην τοποθεσία: eurovision.ert.gr,  και μέχρι το αργότερο το Σάββατο 10/12 στις 10 πμ, όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην ηλεκτρονική κλήρωση για την επιλογή των 70 μελών της επιτροπής των πολιτών, μπορεί να το πράξει, δηλώνοντας απλά κάποια προσωπικά του στοιχεία.

Η επιλογή των 70 μελών της επιτροπής των πολιτών θα γίνει με ηλικιακά κριτήρια και πιο συγκεκριμένα σε τέσσερα ηλικιακά group:

  • 18 – 24 ετών: 25 άτομα
  • 25-34 ετών: 20 άτομα
  • 35-44 ετών: 15 άτομα
  • 45 ετών και άνω: 10 άτομα

Όσοι επιλεγούν θα κληθούν να μεταβούν στην ΕΡΤ (με δικά τους έξοδα) και να ψηφίσουν τα τραγούδια που έχει ήδη προκρίνει η καλλιτεχνική επιτροπή στην δεύτερη φάση. Η επιτροπή του κοινού θα καθορίσει το 50,6% της τελικής απόφασης, με το υπόλοιπο 49,4% να προκύπτει από την εφταμελή επιτροπή της ΕΡΤ.

Δεκτές γίνονται οι αιτήσεις κάθε ενδιαφερόμενου όπως είπαμε, πλην των εργαζομένων της ΕΡΤ, της υπαλλήλων των δισκογραφικών εταιρειών και εταιρειών παραγωγής που έχουν καταθέσει τραγούδι στην διαδικασία επιλογής, καθώς και οι καλλιτέχνες και δημιουργοί και οι συγγενείς τους Α και Β βαθμού.

ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 67ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΗΣ EUROVISION, ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

 

ΕΔΩ

 

Πόσοι από εσάς θα δηλώσετε συμμετοχή; Γράψτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κώστας
    Κώστας says:

    Ευτυχώς δρν ξέρουμε τους καλλιτεχνεσ Της τελικής φάσης γιατί λοι οι φίλοι κ φαν των καλλιτεχνών θα δήλωναν συμμετοχή τώρα…

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Καλή τύχη σε όσους δήλωσαν συμμετοχή και “καλά αφτιά” σε όσους κληρωθούν 🙂

    Μπράβο στην ΕΡΤ που αποφάσισε να ανοίξει την διαδικασία και να συμμετέχουν και οι φαν του διαγωνισμού. Ελπίζω σε κάτι καλό φέτος και να χαρούμε ΚΑΙ τη φετινή συμμετοχή μας!!!

    Απάντηση
  3. ΑΝΤΩΝΗΣ
    ΑΝΤΩΝΗΣ says:

    Η διαδικασία θα γίνει επί μιας shortlist συγκεκριμένης 5-10 κομματιών ή θα ακούσουμε και τα 106 τραγούδια σε έναν εξαντλητικό μαραθώνιο τέχνης; :))

    Απάντηση
  4. Τina
    Τina says:

    Για εμένα θα μπορούσε να διευκρινίζεται από την ΕΡΤ ο αριθμός των τραγουδιών που έχουν προκριθεί από την επιτροπή και πόσο θα κρατήσει η όλη διαδικασία την ημέρα ακρόασης των τραγουδιών από όσους θα επιλεχθούν ηλεκτρονικά να προσέλθουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

    Απάντηση
  5. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Η επιτροπή και το κοινό βγάζει μια λίστα προτίμησης και κάπως έτσι βγαίνει η λίστα με τους φιναλίστ; Δηλαδή κατατάσσουν πρώτο το αγαπημένο τους τραγούδι και στη συνέχεια τα υπόλοιπα;

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *