ΕΡΤ προς Melissa: “Θα σας θεωρήσουμε υπεύθυνους αν θα υπάρξει πρόβλημα με την συμμετοχή μας”!

Στην πρωινή εκπομπή του STAR, Breakfast at Star δόθηκε στη δημοσιότητα μέρος του εξωδίκου-απάντηση της ΕΡΤ στο εξώδικο που είχε ήδη αποστείλει η πλευρά της Melissa Mantzoukis. Αυτό που έχει σημασία είναι πως για πρώτη φορά η ΕΡΤ αναφέρει διά της πλαγίου πως ίσως υπάρξει θέμα με την ελληνική συμμετοχή, αν και εφόσον η υπόθεση οδηγηθεί στα δικαστήρια, αφού προειδοποιεί την Melissa πως θα την θεωρήσει υπεύθυνη στο ενδεχόμενο που υπάρξει κάποιο ζήτημα με την συμμετοχή μας στην Eurovision 2023.

Η απάντηση της Melissa διά του δικηγόρου της, ήταν πως στο εξώδικο δεν δόθηκαν οι απαντήσεις που ζητήθηκαν, αλλά αντιθέτως το θέμα περιπλέχτηκε ακόμα περισσότερο, ενώ εξέφρασε και την έκπληξη του, για το γεγονός πως ουσιαστικά απειλείται η εντολέας του από την ΕΡΤ, για το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την αναζήτηση του δίκαιού της.

Σας υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis, κ. Χ. Ζωτιάδης, είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή.

Θα παρακολουθούμε το ζήτημα και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

71 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Dimitris
    Dimitris says:

    Άντε με το καλό. Ας πουν στο Βίκτορ να μην κάνει ακόμα πολλές ετοιμασίες. Η Μελισσα κάνει πολύ καλά που πάει την ΕΡΤ στο δικαστήριο. Αυτό της αξίζει. Θα σας θεωρήσουμε υπεύθυνους αν θα υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή μας….χαχαχαχα. Μελισσα καψτα όλα κοριτσάρα μου…

    Απάντηση
  2. Tina
    Tina says:

    Καλά κάνει η Μαντζουκης εγώ πάντως δεν την θεωρώ υπεύθυνη για όποιο θέμα προκύψει με την συμμετοχή αν δεν θέλει η ΕΡΤ να έχει πρόβλημα η φετινή συμμετοχή μας ας δώσει το χρίσμα στην Μαντζουκης αν και εφόσον θέλει να εμπλακεί σε όλη αυτή την παρωδία ο Βερνικος δεν είναι αυτός που ήθελε η επιτροπή κοινού το τραγούδι του μας καταδικάζει από όσο δείχνουν τα στοιχήματα σε χαμηλές θέσεις ας αποσυρθεί καλύτερα για το δικό του καλό και το δικό μας.

    Απάντηση
    • Krima
      Krima says:

      Πιστεύεις ότι βρισκόμαστε σε αυτή την θέση στα στοιχήματα λόγω του τραγουδιού; Καλός ή κακός υπάρχει και η επιτροπή της ΕΡΤ που ψηφίζει. Ο Βίκτωρ βγήκε 2ος στο κοινό. Μέχρι και στον τελικό της Eurovision έχουν βγει τραγούδια νικητήρια που ήταν 2α στο κοινό .

      Απάντηση
  3. ΑΝΔΡΕΑΣ
    ΑΝΔΡΕΑΣ says:

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους,

    Τουλάχιστον ΘΡΆΣΟΣ εκ μέρους της ΕΡΤ…

    Επίσης, προς τα παιδιά του EF, δεν τα κάνει (μόνο) η Melissa όλα αυτά και το ξέρετε… Υπάρχει ολόκληρη ομάδα πίσω από κάθε κίνηση…

    Απάντηση
  4. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Δηλαδή η ΕΡΤ έκανε τόσες μέρες να απαντήσει τελικά για να απειλήσει; Θα έπρεπε να γνωρίζουν πως η συμμετοχή μας δεν θα βρισκόταν σε κανέναν κίνδυνο αν οι κατηγορίες δεν ευσταθούσαν.
    Με όλα όσα συμβαίνουν φέτος θα ευχόμουν η Γιουροβίζιον να μπορούσε να βρεθεί σε ένα ιδιωτικό κανάλι. Η ΕΡΤ φαίνεται εντελώς ανίκανη να διαχειριστεί σωστά το πιο πετυχημένο πρόγραμμά της. Πολύ κρίμα…

    Απάντηση
  5. Eurovision 2023
    Eurovision 2023 says:

    H Ελλάδα ειναι η χώρα με τη μεγαλύτερη πτώση στη στοίχηματικη απόδοση και οχι τυχαία. Ενας αποκλεισμός (οχι απο τον ημιτελικο αλλα απο τη διοργάνωση) ειναι πιθανός. Θεωρώ ότι ειναι θεμα χρόνου η υπόθεση να παραπεμφθεί στα δικαστήρια με τη κατηγορία νοθείας των αποτελεσμάτων της εσωτερικής επιλογής της ερτ. Φυσικά μια τέτοια κατάσταση δε πρόκειται να περάσει αδιάφορη απο τη πλευρά της ebu αρα ενδεχομένως μέσω ανακοίνωσης να αναφερει οτι δεν αναγνωρίζει το βερνίκο ως νόμιμο εκπρόσωπο της χώρας χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα καταδείξει τη μελισσα ως εκπρόσωπο έφοσον δε βγει απόφαση απο το δικαστήριο. Πραγματικά δε καταλαβαίνω γιατί δεν έχει αποσυρθεί ακομα η συμμετοχή. Ούτως ή άλλως εκ των πραγμάτων διαφαίνεται οτι δεν εχει ελπίδες να παει καλα απο πολλές απόψεις οχι μονο λόγω του αδιάφορου τραγούδιου. Ποιος θα ψηφίσει μια συμμετοχή που φημολογείται οτι επελέγη με όρους αδιαφάνειας και νοθείας? Ειδικά τη δεδομένη περίοδο που η χώρα μας είναι γνωστή και για καποια άλλα σκάνδαλα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Άσχημα τα πράγματα και για το Βερνίκο ενα 16χρονο παιδι το οποιο θα κουβαλάει τη ρετσινια οτι επελέγη με οχι αξιοκρατίκα κριτήρια…αλλα μάλλον έχει βολευτεί και δεν σκέφτεται να παραιτηθεί απο τη διαδικασία

    Απάντηση
  6. Music -Man
    Music -Man says:

    Αφού φτάνει να “απειλεί/προειδοποιεί” η EΡΤ, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά μάλλον. Πολύ μεγαλο μπαχαλο φετος. Είμαι με το μέρος της Μelissa πάντως. Η κοπέλα επένδυσε πολύ στην συμμετοχή της και είδε ότι αδικείται. Καλά κάνει και τους τραβάει με εξώδικα…

    Απάντηση
  7. Pan. M
    Pan. M says:

    Μηπως ομως η ΕΡΤ ξερει τι κανει? Δεν μπορει ενα ολοκληρο νομικο τμημα ενος καναλιου να μην ειναι σιγουρο οτι ολα ειναι νομοτυπα. Μηπως γι αυτο την γραφει τη Μελισα και οχι για να υποστηριξει εναν πιτσιρικά?

    Απάντηση
  8. Κ Α
    Κ Α says:

    Τι λες ρε ΕΡΤ αληθεια; Οταν δεν μπορειτε να απαντησετε απειλειτε; Απο κει να καταλαβετε ποσο ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ειναι! Η μονη λυση ειναι το δικαστηριο! Δεν απαντουν γιατι δεν τοτς συμφερει!

    Απάντηση
  9. JustVoted
    JustVoted says:

    Αν όντως η ΕΡΤ έχει επίσημα δώσει αυτά τα αποτελέσματα και δεν είναι ράδιο αρβύλα, καλό θα ήταν να αποσύρει την συμμετοχή μας το συντομότερο δυνατόν πριν γίνει ρεζίλι.
    Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα η επιτροπή της ΕΡΤ δεν έχει το 49,4% όπως είχε ανακοινωθεί αλλά το 55,18%

    ΚΟΙΝΟ ΕΡΤ
    Μελίσσα 693 440
    Victoras 509 740
    Καούρη Μαραγκού 341 720

    ΣΥΝΟΛΑ κοινό 1543 + επιτροπή 1900 = 3443

    Ποσοστά ΚΟΙΝΟ : 1543/3443= 44,81% ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 1900/3443= 55,18%

    Απάντηση
    • Chris
      Chris says:

      Τα αποτελεσματα αυτα ειναι στην 7αδα και οχι στην 3αδα και γι αυτο δεν βγαινουν τα νουμερα. Και εκει ειναι και το κλειδι. Η ΕΡΤ δεν εστειλε τα αποτελεσματα της 3αδας εσκεμμενα και ο δικηγορος επιμενει να τα λαβει διοτι ξερει οτι δεν υπαρχει βαθμολογια στην 3αδα που να βγαζει 1ο τον Βικτορ…. ο νοων νοείτο 😉 Ο Βικτορ ηταν η 2η επιλογη οταν “καηκε” το αρχικό πλανο της ΕΡΤ….

      Απάντηση
  10. gogos
    gogos says:

    Με αυτά που βλέπω νομίζω ότι η ΕΡΤ ετοιμάζεται να «φορτώσει» στη Μελίσσα το πρόστιμο που θα κληθεί να καταβάλει στην EBU. Φυσικά το πρόστιμο θα πληρωθεί από τις δικές μας τσέπες κι έτσι η ΕΡΤ πρέπει να δείξει ότι όλα τα έκανε ορθά, αλλά μια «κακιά» φταίει που δεν θα διαγωνιστεί η χώρα μας στον διαγωνισμό.

    Περα από τα νομικά κωλύματα, εαν θέλει η ΕΡΤ να έχει τον κόσμο με το μέρος της θα πρέπει «χθες» να δώσει ΟΛΕΣ τις ψηφοφορίες (επιτροπής – κοινού) στη δημοσιότητα, όπως κάνουν ΟΛΕΣ οι χώρες που διεξάγουν διαγωνισμό και εμπλέκουν στη διαδικασία και κοινό.

    ΕΑΝ δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών και οι αριθμοί είναι σωστοί, τότε και μόνο τότε μπορεί η ΕΡΤ να ρίξει το φταίξιμο στη πλευρά της τραγουδίστριας εφόσον εκείνη εξακολουθήσει να την κυνηγάει νομικά.

    Υ.Γ
    Βλέπω ότι κάποιοι φαν(;) παρακάμπτουν την όποια αδικία φαίνεται ως ώρας να υπάρχει από πλευράς ΕΡΤ και κάνουν επίκληση στο συναίσθημα για τον Βίκτωρα και τον πιθανό αποκλεισμό του. Αντι να πιέσουν ΚΑΙ αυτοί την ΕΡΤ να δώσει ΟΛΑ τα επίσημα στοιχεία για να φανεί ότι δίκαια θα μας εκπροσωπήσει (ο όποιος Βίκτωρας), κάθονται και ασχολούνται με την «κακιά» Μελίσσα…
    Δεν θέλουν άραγε αυτοί οι φαν(;) ο εκπρόσωπός μας στον διαγωνισμό να έχει βρεθεί δίκαια στη σκηνή της Eurovision??

    Κάτι δεν πάει καθόλου καλά εδώ…!

    Απάντηση
  11. vangelis vt
    vangelis vt says:

    Μήπως είναι καιρός να σταματήσετε να δημοσιεύετε τον ορυμαγδό σχολίων της γνωστής γαλαρίας που επιθυμεί το σαμποτάζ της ελληνικής συμμετοχής και εύχεται ακόμα και τον αποκλεισμό της χώρας μας επειδή μια κυρία από τη Γερμανία διαφωνεί με την εσωτερική επιλογή; Εκτός κι αν συμφωνείτε με όλες αυτες τις σαχλαμάρες.

    Απάντηση
    • Stavros
      Stavros says:

      Εαν ήταν εσωτερική επιλογή κανείς δεν θα διαφωνούσε, έλα όμως που η ερτ άλλα ειπε άλλα εκανε. Δηλαδή ρε φίλε θες να μας πεις ότι αυτό που έγινε είναι δίκαιο; Οι 300 βαθμοί διαφοράς ανάμεσα σε ένα τραγούδι που έχει αποσυρθεί και σε ένα το οποίο η πλειοψηφία των 70 συν των αρθογράφων του σαιτ είχε θεωρήσει ως το καταλληλότερο μακράν, πως δικαιολογούνται; Και μας απειλούν κι όλας; Με λιγα λόγια, καλη επιτυχία στον Βίκτωρα, με οσο λαθος τρόπο και να επιλέχθηκε θα είναι ο εκπρόσωπος όποτε μάταιο το σαμποτάζ. Ας ελπίσουμε του χρόνου να ξηλωθεί ΟΛΗ η επιτροπή και να γίνει ενας ανοιχτός τελικός. Και αν δεν μπορούν υπάρχουν ποσα κανάλια που θα ήθελαν. 70 άτομα+μια κριτική επιτροπή να αποφασίζουν για ενα τραγούδι μιας χώρας 10εκ είναι γελοίο…

      Απάντηση
      • vangelis vt
        vangelis vt says:

        Η επιλογή ήταν εσωτερική και όχι εθνικός τελικός και αυτό το γνώριζε πολύ καλά. Επίσης οι κανόνες της διαδικασίας παραβιάστηκαν προ πολλού όταν διάφοροι που ισχυρίζονταν πως είχαν κληρωθεί στην περιβόητη «επιτροπή κοινού» έγραφαν σχόλια δεξιά κι αριστερά δημιουργώντας κλίμα υπέρ της, ενώ υποτίθεται πως είχαν συμφωνήσει να μην υπάρξουν διαρροές. Επιπλέον δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως δεν ευνοήθηκε σε εκείνη την ψηφοφορία μέσω του αποκλεισμού τραγουδιών που ήταν στο ίδιο ύφος με το δικό της.

        Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί για τα μάτια μιας Μελίσσας. Δεν της χρωστάμε κάτι. Ας σοβαρευτούμε κάπου.

        Απάντηση
        • gogos
          gogos says:

          Η Ελλάδα δεν θα αποκλειστεί για καμιάς Μελίσσας τα μάτια. Όπως και δεν έχει αποκλειστεί ποτέ για τα «μάτια» κανενός τραγουδιστή. Αλλού είναι το πρόβλημα και ίσως θα ήταν καλύτερα να περιμένεις (όπως όλοι μας) να δούμε αν και πότε θα ανακοινωθούν επίσημα οι αριθμοί της ψηφοφορίας κοινού & επιτροπής.

          Φαντάζομαι (ή έστω θέλω να πιστεύω) θα ήθελες να μάθεις εαν όλα ήταν ορθά από πλευράς ΕΡΤ. Για την ώρα επικρατεί σιγή από την Αγ.Παρασκευη, παρόλο που ο πρόεδρος της είχε μιλήσει για διαφάνεια και δημοκρατία.

          Έχεις δει ή ακούσει κάτι που δεν έχουμε αντιληφθεί οι υπόλοιποι;

          Απάντηση
          • vangelis vt
            vangelis vt says:

            Όχι δεν με ενδιαφέρει. Τι σημαίνει σωστά; Το σωστό θα ήταν ένας κανονικός εθνικός τελικός όπου να υπήρχε και κάποιο ελληνικό στοιχείο, όχι μόνο αγγλόφωνη ποπ. Από τη στιγμή που δεν έγινε, δεν με απασχολούν τα παρασκήνια και τα βύσματα τα οποία προφανώς και υπάρχουν, αλλά υπάρχουν από όλες τις πλευρές.

          • gogos
            gogos says:

            Δεν σε ενδιαφέρει;;;
            Και ασχολείσαι με κάτι που δεν σ’ ενδιαφέρει;
            Ο εθνικός τελικός και η αγγλόφωνη ποπ, από που προκύπτουν ξαφνικά; Διάβασες το σχόλιο μου ή μου απάντησες για να μου πεις τον καημό σου;
            Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.
            Κάπου εδώ σε χαιρετώ!

        • Greco London
          Greco London says:

          Πες τα χρυσοστομε..
          Κουράστηκα να διαβάζω όλους αυτούς τους «Μελισοειδημονες» που θέλουν σων και καλά να πάει η Μελίσσα ακόμη και αν αυτο σημαίνει να ακυρωθεί φέτος η συμμετοχή μας. Τώρα τους έπιασε ο πόνος.. Τόσα χρονια που γίνονται αναθέσεις και τα τελευταία καλά αποτελέσματα δεν τους έκατσαν καλά..
          Εγώ πάντως θέλω να δω την πατρίδα μου να αγωνίζεται με αυτόν που επέλεξε η ΕΡΤ, τη στιγμή που η ίδια δεν έκανε ανάθεση και λέει πως ολα τηρήθηκαν..
          Την στιγμή που αυτη η Μελίσσα την νοιάζει μόνο η παρταρα της και ας βλάψει τη συμμετοχή μας εγώ οχι δεν την θέλω για εκπρόσωπο της χώρας μου, κι ας έχει και καλύτερο τραγούδι(αυτο δε το ξέρουμε γιατι δε τα ακούσαμε).. Ειναι η πρώτη φορα που κάποιος κάνει μήνυση στον φορέα της χώρας του και έχουμε τους παρατρεχάμενους να χειροκροτούν και να λένε μπράβο..
          Ενα μεγάλο συγγνώμη και παλι στο Βικτωρα που πρέπει να διαβάζει όλους τους ηθικοπλαστες και ειδήμονες του καναπέ που επιμένουν να ζητούν τον ίδιο να παραιτηθεί λες και φταίει σε κάτι η’ έχει κάτι αποδειχτεί..
          Έχει γίνει πολύ σαπουνόπερα!!! Βρείτε κανένα άλλο θέμα να ασχοληθείτε καλύτερα..

          Απάντηση
    • Kyri
      Kyri says:

      Συμφωνώ και να σημειωθεί ότι η μεγάλη κατρακύλα στα στοιχήματα ξεκίνησε όταν άρχισε το κουτσομπολιό και η ψευτοεπανάσταση με την Ερτ. Και αυτό το (κατά τα άλλα εξαιρετικό) μπλογκ δυστυχώς έπεσε στην λούμπα των κλικ και έσυρε πρώτο το χορό του κατιναριού και της κάθε κακιάς (μην πω..) που καταριούνται την ελληνική συμμετοχή. Έχει βγει ποτέ τόση κακία από τις Βίβι; Γι αυτό θα μείνουμε πάντα χωριάτισσες και Βαλκάνιες.
      Και για να τελειώνουμε: μπορεί η Μελίσσα να έχασε όντως πολλούς πόντους στην ακρόαση από χαρακτήρα, υφάκι κτλ. Με την επιμονή της μετέπειτα φάνηκε και κακότροπη και επηρμένη.

      Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Δεν διαφωνεί κανεις με την εκπροσώπηση απο τον Βίκτωρα, αρκει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σύμφωνα με όσα ακριβωσ προέβλεπε η διαδικασία στην οποία μπήκαν όλοι εξαρχής. Από τη στιγμή που υπάρχουν ενδείξεις (η έστω υπόνοιες θα πω εγώ, εκτός κ αν τοσος κόσμος στη χώρα έτσι ξαφνικά έχει τελείως αβάσιμες υποψίες οτι κατι στραβό υπάρχει) οτι ολα έγιναν παράτυπα, ας βγάλει τα έγραφα της η ΕΡΤ στα δικαστήρια εφόσον δεν πειθει και ας αποδείξει οτι ήταν η σωστή. Όσο καθυστερεί να δωσει εξηγήσεις τόσο θα καταποντίζεται η συμμετοχή μας μέσα σε ένα αρνητικό κλίμα που ήδη κάνει τον γύρο της Ευρώπης και δεν φταίει καμία Μελίσσα γι αυτό. Η απαξίωση του διαγωνισμού του χρόνου από τους εγχώριους καλλιτέχνες θα είναι άνευ προηγούμενου μετά από ολα αυτά και μάλλον ξανά μπαίνουμε σε μια περίοδο πέτρινων χρόνων.

      Απάντηση
  12. Λευτερης
    Λευτερης says:

    Μπορεί να είμαι ο μόνος που δεν συμφωνώ με την στάση που κρατάει η Μελίσσα….
    Ο κόσμος την έχει δικαιώσει και με το παραπάνω υποστηρίζοντας την και εκθειάζοντας το κομμάτι της.
    Όσο συνεχίζει να αναλώνεται με την τακτική της ΕΡΤ η ίδια σπαταλάει το χρόνο….. η απόφαση έχει παρθεί είτε το δέχονται είτε όχι….. Καλό λοιπόν θα ήταν να στηρίξουμε όλη την ελληνική συμμετοχή και να αφήσουμε τα (λαϊκά) δικαστήρια στην άκρη…

    Απάντηση
    • KostasEV
      KostasEV says:

      Την επόμενη φορά που αδικηθείς κατάφορα, δε σου εξηγούν καν τίποτα ενώ τους έχεις δώσει προθεσμία, να αρκεστείς με τα συμπονετικά λόγια των γύρω σου και μην απευθυνθείς στη νομική οδό. Η Μελίσσα δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι στιγμής, ούτε καν μια δήλωση. Απαντήσεις ψάχνει όπως όλοι μας

      Απάντηση
      • Greco London
        Greco London says:

        Ναι η καημένη δεν έχει κάνει τίποτα έχει απλα βάλει τον δικηγόρο της να τρέχει απο εκπομπή σε εκπομπή και τα γνωστά τρολ να καταγγέλουν νοθεία σε ολα τα sites αλλα ναι δεν έχει η καημένη μιλήσει και απλα ψάχνει το δίκιο της..
        Να ειναι πάντως σίγουρη πως καριέρα στην Ελλάδα δε θα κάνει διοτι κάποιος που φέρεται έτσι και κάνει εσκεμμένα κακό στη συμμετοχή μας δε πρόκειται καμια δισκογραφική, κανένας επιχειρηματίας να δουλέψει μαζί της γιατι βλέπει πως αυτη τρελαίνεται για σαπουνόπερα και δικαστικές αίθουσες.. Κρίμα δυστυχως.. Ας πάει με τη Γερμανία

        Απάντηση
  13. ΤΒ
    ΤΒ says:

    Στηρίζουμε Μελίσα.
    αυτή στο πάνελ της εκπομπής π υποστήριζε την ΕΡΤ πολύ σπαστική πάντως.
    όσο κ αν περιμένω κάθε χρόνο να δω την συμμετοχή μας (μέχρι κ αν δεν μ αρέσει), τη δεδομένη στιγμή ίσως το να αποκλείσουμε από την διοργάνωση να είναι η καλύτερη προοπτική. τέτοια μηνύματα από την ερτ άλλωστε αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο π θέλει την Μελίσα για εκπρόσωπό μας.
    ας στηρίξουμε λοιπόν την κοπέλα στον αγώνα π δίνει για να αποδείξει το δίκιο της
    καλή επιτυχία Μελίσα

    Απάντηση
  14. Giannis Esc
    Giannis Esc says:

    Και εγώ δεν περίμενα ποτέ να το πω, αλλά προτιμώ να μην συμμετέχουμε καθόλου. Και όχι γιατί δεν μου αρέσει το τραγούδι ή δεν υποστηρίζω την συμμετοχή μας όπου και αν φτάσει, αλλά γιατί μόνο αν η ΕΡΤ πληρώσει ένα πρόστιμο βαρβατο μπορεί του χρόνου να προβεί σε αλλαγές στην διαδικασία επιλογής και ειδικότερα στην επιτροπή. Αλλιώς απλά θα γίνει ακόμα μια συγκάλυψη μιας αδιαφανους διαδικασίας. Είναι δικαίωμα σε όλα τα μέλη της επιτροπής να προτιμούν το τραγούδι του Βίκτωρα από της Μέλισσας, αλλά δεν μπορεί να στήνουν τα αποτελέσματα για να το πετύχουν….

    Απάντηση
  15. Απλά υποθέτω
    Απλά υποθέτω says:

    Μια επιτροπή που λειτουργεί αυθαίρετα, ένας δικηγόρος στο κυνήγι της δημοσιότητας με την υπόθεση μιας καλλιτέχνη που αφενός έχασε τον πατέρα της, αφετέρου θεωρεί τον εαυτό της τόσο αδικημένο που θέλει διακαώς να βρει το δίκιο της με όποιο κόστος (ποιος είμαι εγώ άλλωστε που θα κρίνει τον ανθρώπινο πόνο), μια ΕΡΤ ανήσυχη με την εξέλιξη της συμμετοχής που προειδοποιεί για το “τις πταίει”, ένα κοινό που δεν έχει ιδέα τι γίνεται αλλά σχολιάζει επειδή κάποτε του δόθηκε η ελευθερία του λόγου, δύο ψιλο- ανακατεμένα demos που ήταν ικανά για την απόφανση μερικών χιλιάδων Ελλήνων ειδημόνων στη μουσική στο YouTube, ένα ανήλικο που προσπαθεί να πιάσει το όνειρο (και καλά κάνει, μακάρι να μπορούσαν και οι άλλοι) και ένας τυπάς που αποφάσισε να τα γράψει λίγο πιο ποιητικά χωρίς λόγο.

    Ζητώ τα παράλογα! Ζήτω η Ελλάς!

    Απάντηση
  16. Christos
    Christos says:

    Δεν ξερω με εχει χαλασει ολη η διαθεση με αυτα και με αυτα.
    Εντομεταξυ και αυτη η Ερτ αλλαξε ποσες φορες τον τροπο επιλογης. Στην αρχη ειπαν θα επιλεξουν αυτοι, μετα θα ψηφισει ο κοσμος πρωτα να εχουν μια ιδεα εκει στην ΕΡΤ και μετα να συσκευτουν να επιλεξουν, μετα ειπαν ο νικητης θα βγει συνδυαστικά κοινο και επιτροπη.
    Κουράστηκα

    Απάντηση
  17. Λάιος
    Λάιος says:

    Τέσσερα σχόλια:
    – Ποιο πρόστιμο και ποιος αποκλεισμός; Κάθε φορέας επιλέγει το τραγούδι του όπως επιθυμεί.
    – Αν έχουμε τα αποτελέσματα από τις ψήφους των 2 επιτροπών στο στάδιο των 7 τραγουδιών και όχι των 3 τότε οι βαθμοί στέκουν μια χαρά. Απλώς δημοσιοποιήθηκαν μόνο οι τρεις πρώτοι.
    – Το ντουέτο ήδη δήλωσε ότι εμφανίστηκε κανονικά στη συνάντηση με την Ερτ άρα μέχρι το σημείο στο οποίο ψήφισε η επιτροπή, το τραγούδι τους δεν είχε αποσυρθεί. Ακόμη κι αν διόρθωσε την ψήφο της γνωρίζοντας τα αποτελέσματα του κοινού (πράγμα σίγουρα ανήθικο) δεν είναι παράνομο, εφόσον η απόφαση για επιτροπή κοινού όπως φαίνεται λήφθηκε αφότου όλοι είχαν καταθέσει τραγούδια, άρα ήταν μια αιφνιδιαστική αλλαγή πλεύσης από την Ερτ, που σίγουρα θα καλυπτόταν από τους όρους για την υποβολή τραγουδιών. Με άλλα λόγια, το σενάριο το νομικό τμήμα της Ερτ να είδε το εξώδικο του δικηγόρου της Μελίσσα και να κρύφτηκε από τον φόβο του κάτω από τα γραφεία του, απλά ξεχάστε το. Θέλετε διαφάνεια; Ζητήστε εθνικό τελικό με τα όλα του για του χρόνου. Φέτος ήταν εσωτερική η επιλογή.
    – Η κατρακύλα στα στοιχήματα, στη φάση αυτή που ποντάρουν και σχολιάζουν ελάχιστα άτομα, οφείλεται αποκλειστικά στο ελληνικό ξεκατίνιασμα που φυσικά διαδόθηκε στον στενό κύκλο των φανς. Το ντέμο των 50 δευτερολέπτων το άκουσαν μόλις κάποιες λίγες χιλιάδες άτομα και φυσικά δεν ήταν αντιπροσωπευτικό. Όταν ανακοινωθεί κανονικά το τραγούδι και παραμείνουμε 27οι τότε πρώτος θα γράψω ότι δεν φαίνονται καλά τα πράγματα για φέτος.

    Απάντηση
    • JustVoted
      JustVoted says:

      τρικυμία εν κρανίω
      1. Όταν ένας φορέας ανακοινώνει μια διαδικασία οφείλει να την ακολουθήσει. Όταν δεν την ακολουθεί έχει νομικές συνέπειες. Για παράδειγμα η Σουηδία ανακοινώνει ότι επιλέγει μέσω του Μelodifestivalen, ανακοινώνει τον τρόπο ψηφοφορίας και την διαδικασία. Δεν μπορεί να την αλλάξει στο μέσο διάστημα χωρίς να έχει νομικές συνέπειες.
      2. Πως ακριβώς ψήφισαν ανάμεσα σε 7 τραγούδια όταν ανακοίνωσαν ότι στην τελική φάση περνάνε 3; Στο Superfinal του San Remo πέρασαν 5 τραγούδια. Ανάμεσα σε αυτά ψήφισε η επιτροπή και το κοινό. Πως μπορεί κάποιος από τους 7 κριτές να βαθμολόγησε την Klavdia αφού ήδη είχε αποκλειστεί από την διαδικασία;
      3. Και να είχαν ψηφίσει πριν αποσυρθεί το ντουέτο έπρεπε να ξανά ψηφίσουν αμέσως μετά.
      4. Η κατρακύλα στα στοιχήματα είναι επειδή δεν άρεσε το τραγούδι. Σκάνδαλο είχε γίνει και το 2004 με τον Ρουβά που είχε ακυρωθεί το ταλέντ σόου και ήταν 2ος στα στοιχήματα μέχρι το τέλος.

      Απάντηση
      • Λάιος
        Λάιος says:

        1.Η διαδικασία ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο και απ΄ όσο ξέρουμε ήταν απλή πρόσκληση για υποβολή τραγουδιών. Το αν η επιτροπή ρώτησε και 70 άτομα δεν αλλάζει το γεγονός ότι ήταν εσωτερική η επιλογή.
        2.Ψήφισαν και τα 7 και ανακοίνωσαν τα 3 πρώτα βάσει τελικού αθροίσματος, ίσως για να μην εκθέσουν τον τελευταίο της 7άδας. Και για να μην καλέσουν και τους 7 κάλεσαν τους 3 που είχαν ελπίδες να κερδίσουν και (υποθέτω) θα προέβησαν σε διορθωτική βαθμολογία της αρχικής τους (από τη φάση των 7). Ανορθόδοξο θα μου πεις; Όντως. Αλλά όταν ένας φορέας κάνει εσωτερική επιλογή, ό,τι θέλει θα κάνει. Και αυτό το ξέρουν όσοι στέλνουν τραγούδι.
        3. Όταν έχει τελειώσει μια επιλογή και αποσυρθεί ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ τι σημασία έχει; Ακόμη και ο πρώτος να είχε αποσυρθεί πάει απλώς ο δεύτερος. Δεν ξεκινά από την αρχή η ψηφοφορία.
        4. Όντως τα 50 δευτερόλεπτα δεν ώθησαν τους 5 χιλιάδες (Έλληνες κυρίως) που το είδαν να ποντάρουν χρήματα στις στοιχηματικές. Άσε που δεν επιτρέπεται κιόλας από την Ελλάδα. Το βίντεο με το απόσπασμα δεν κοινοποιήθηκε σε κανένα ξένο σάιτ, άρα οι ξένοι μάλλον ούτε που το άκουσαν. Άσε να βγει το τραγούδι και μπορεί όντως να μην αρέσει, οπότε μπορούν ελεύθερα μετά οι Έλληνες “φανς” να πανηγυρίσουν τον 3ο αποκλεισμό μας!

        Απάντηση
  18. dimitris esc
    dimitris esc says:

    Δημιουργείται άνευ λόγου ένα άσχημο κλίμα όταν κανείς δεν ξέρει πως ακριβώς ψήφισε η επιτροπή. Αν βαθμολόγησε 7,5 ή 3 τραγούδια. Γιατί η ΕΡΤ να βαθμολόγησε 3 τραγούδια ενώ η περιβόητη επιτροπή κοινού βαθμολόγησε 7; Δεν έχει λογική.Η ΕΡΤ έχει το δικαίωμα να στείλει όποιον θέλει. Ακόμη θυμάμαι το 2004 που ο κόσμος ψήφιζε στο λεγόμενο Eurostar και ο νικητής κατέληξε να κάνει φωνητικά στον Ρουβά. Η συγκεκριμένη με την εμμονή της να επιβληθεί ως εκπρόσωπος της Ελλάδας μου δημιουργεί πολύ αρνητικά συναισθήματα.
    Το σίγουρο λάθος της ΕΡΤ είναι η ανόητη ιδέα να χρησιμοποιήσει επιτροπή κοινού που αποδείχθηκε εντελώς αναξιόπιστη. Διαβάζαμε εδώ πως ψήφισαν ενώ υποτίθεται υπήρχε ρήτρα εμπιστευτικότητας. Ύμνοι για το “Liar” που όταν το ακούσαμε αποδείχθηκε ένα ποπ τραγουδάκι χιλιοακουσμένο και ξεπερασμένο.

    Απάντηση
    • gogos
      gogos says:

      Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και δημιουργείς εντυπώσεις.
      Το 2004 είχαμε ακύρωση της διαδικασίας εκπροσώπου-τραγουδιστή και κατόπιν ανάθεση στον Ρουβά.
      Φέτος δεν ακυρώθηκε η διαδικασία ουτε κάποιος πιθανός εκπρόσωπος. Είχαμε τους ίδιους τραγουδιστές, την ίδια επιτροπή αλλά προστέθηκε και κοινό.

      Απάντηση
    • Donnie Darko
      Donnie Darko says:

      Να ανακοινώσει πρώτα η ΕΡΤ τα επίσημα αποτελέσματα (όπως κάνει κάθε δημοκρατικός φορέας) μιας και ΔΕΝ είχαμε εσωτερική ανάθεση φέτος αλλά επίσημη (όπως αποφάσισε η ΕΡΤ) 50% συμμετοχή κοινού και μετά να κρίνουμε ποιος και με ποιο τρόπο προσπαθεί να επιβληθεί ως εκπρόσωπος.
      Δε θα προχωρήσουμε σε ψυχογραφήματα καλλιτεχνών επουδενί, όταν ο μόνος που φταίει είναι η ΕΡΤ που λειτουργεί (χρόνια τώρα) παρασκηνιακά και με ελάχιστη διαφάνεια. άκου εκεί το Shout Out top 3 …

      Απάντηση
      • vangelis vt
        vangelis vt says:

        Συμφωνώ κι εγώ ότι έπρεπε να βγουν και να πουν ότι η επιτροπή κληρωτών (που είναι απλώς κάποιοι φαν του διαγωνισμού που ενδιαφέρθηκαν να συμμετέχουν και επ’ ουδενί δεν εκπροσωπούν το «κοινό») θα έχει απλώς συμβουλευτικό χαρακτήρα και να τελειώνει το ζήτημα. Από εκεί όμως μέχρι τις μηνύσεις και τα ασφαλιστικά μέτρα για να αποκλειστεί η ελληνική συμμετοχή και τη συνεχή παραφιλολογία προκειμένου να καταποντιστεί στα στοιχήματα, υπάρχει τεράστια απόσταση. ‘Οποιος το επιδιώκει αυτό εκθέτει μόνο τον εαυτό του.

        Απάντηση
        • Donnie Darko
          Donnie Darko says:

          Kαι θα επαναλάβω : o μόνος που εκτίθεται είναι η ΕΡΤ από τη στιγμή που επιμένει να μην ανακοινώνει τα επίσημα αποτελέσματα όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Το να εικάζουμε κίνητρα πίσω από τις συμπεριφορές καλλιτεχνών, είναι επικίνδυνο και αποπροσανατολιστικό από το κύριο θέμα που είναι η έλλειψη διαφάνειας της ΕΡΤ.
          Για την κατρακύλα στα στοιχήματα και την παραφιλολογία όπως και για τα όσα ανέφερες φταίει αποκλειστικά η ΕΡΤ !

          Απάντηση
    • Τina
      Τina says:

      Το απόσπασμα του liar δεν ήταν πιστεύω αντιπροσωπευτικό του τραγουδιού όμως θα έπρεπε να είχες δώσει βάση στα σχόλια που έκανε η ομάδα του eurovision fun στα live της ότι δύο τραγούδια μπορούσαν να μας πάνε ψηλά ο Κούρτης με μπαλάντα και η Μαντζουκης με ένα δυναμικό κομμάτι που θα έπαιζε παντού ακόμη και στο χτεσινο live συνεργάτης του eurovision fun που άκουσε ολοκληρωμένο το τραγούδι είπε πως η melissa έχει αδικηθεί από όλα αυτά το συμπέρασμα είναι πως το χιλιοακουσμενο τραγουδάκι είναι η γλυκαναλατη μπαλάντα του Βερνίκου που μας οδηγεί είτε σε αποκλεισμό από τον ημιτελικό η θα περάσουμε στον τελικό και θα είμαστε στις τελευταίες θέσεις.

      Απάντηση
  19. Γρηγόρης
    Γρηγόρης says:

    Η μελισσα δηλαδή κινδυνεύει να βγει ο “κερατάς και δαρμενος” της υποθεσης αυτήν την στιγμή; (καθόλου) αγαπητή ΕΡΤ, είναι γνωστό ότι όταν κάποιος δεν μπορεί να απαντήσει στις κατηγορίες που του προσαρτώνται, η εύκολη λύση είναι να στραφεί εναντίον του προσώπου που τον κατηγορεί… Απαντήστε για όσα σας κατηγορούν και μετά θα φανεί ποιος θα φταίει αν επηρεαστεί η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό εν τέλει…

    Απάντηση
  20. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Νομίζω πως αν η διαδικασία ήταν εξ αρχής εσωτερική επιλογή /απευθείας ανάθεση χωρίς καμία ανάμειξη του κοινού, τότε ναι η Μελίσα θα ζητούσε παράλληλα πράγματα…
    Τώρα όμως, συμμετείχε και το κοινό σε ποσοστό 50,6 (έτσι διατυμπανίζαν τρομάρα τους) συμμετείχαν τόσοι καλλιτέχνες που ξόδεψαν χρήματα και χρόνο για την πρόταση τους επομένως η Μελίσα και η κάθε Μελίσα δικαιούται να μάθει τα αναλυτικά αποτελέσματα. Έτσι γίνεται σε κάθε δημοκρατική διαδικασία, αλλά που η ΕΡΤ….
    Αν τα πράγματα δεν είχαν τρωτά σημεία, θα έβγαζαν τα αποτελέσματα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αλλά δυστυχώς όσο η ΕΡΤ δεν κάνει επίσημες ανακοινώσεις αναρτώντας τα αποτελέσματα ή παραδέχοντας τα λάθη της (αν όντως αποδεικνύεται αυτό) τότε καλά κάνει η Μελίσα και επιμένει. Όλοι μας, αν έχουμε επενδύσει για κάτι και μετά δεν πετύχουμε πάνω σε αυτό χωρίς να γνωρίζουμε τι πως και το γιατί έτσι θα αντιδρούσαμε.
    Πάντως το να ζητάει τα ρέστα η ΕΡΤ είναι κάτι παραπάνω από θράσος!
    Η φετινή επιλογή, έχει καταστραφεί από τη διαχείριση της όλης διαδικασίας από την ΕΡΤ εξαρχής, έπειτα από τα κομμάτια που βρέθηκαν στη τελική 3αδα και αυτό το νομικό κομμάτι είναι το κερασάκι στην τούρτα. Εναλλακτικές υπάρχουν πολλές (πχ ένας εθνικός τελικός με νέα επιτροπή μεταξύ των δύο κομματιών σε ποσοστό 50-50) αλλά δυστυχώς η ΕΡΤ βυθίζεται στο λάκκο που η ίδια έσκαψε. Το ανησυχητικό σε όλα αυτά είναι και η σιωπή από πλευράς της panik/Βίκτωρα που είτε συνέβαλαν σε όλο αυτό είτε βολεύτηκαν. Γενικά πάντως το ταξίδι προς στο Λίβερπουλ ξεκινάει με τους χειρότερους οιωνούς και όχι άδικα.
    Οριακά ελπίζω να αποβληθούμε να πάρει επιτέλους η ΕΡΤ το μάθημα της γιατί αρκετά της σηκώθηκε ο απ’αυτος της 2 χρόνια με τα καλά αποτελέσματα που ΈΤΥΧΕ να έρθουν. Κάποιοι Μαθουσάλες το έχουν δει αυθεντία…
    Κρίμα.

    Απάντηση
  21. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Όσοι εδώ μέσα λένε ότι εφόσον ήταν εσωτερική η επιλογή η ΕΡΤ έχει δικαίωμα να επιλέξει όποιον επιθυμεί, κάνουν ένα λάθος: Ακόμα και η εσωτερική επιλογή διέπεται από κάποιους πολύ συγκεκριμένους κανόνες οι οποίοι τέθηκαν με την έναρξη της διαδικασίας. Εφόσον αυτοί τηρήθηκαν, ο διοργανωτής, η ΕΡΤ στην προκειμένη, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Απλά δημοσιεύει αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και η ιστορία τελειώνει εκεί. Για κάποιον λόγο αυτό δεν το βλέπουμε να συμβαίνει φέτος. Ο δικηγόρος της Melissa και ο κάθε δικηγόρος καλλιτεχνών που πιστεύουν ότι αδικήθηκαν κάνουν απλά τη δουλειά τους, το φταίξιμο όμως ανήκει αποκλειστικά στο διοργανωτή που δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα μία διαδικασία τους κανόνες της οποίας θέσπισε ο ίδιος. Με συνέπεια το όλο αρνητικό κλίμα και την παραφιλολογία που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο μήνα…

    Απάντηση
  22. C.G
    C.G says:

    Ανεκδιήγητη ΕΡΤ. Αντί να βγει έστω και τώρα και να δώσει εξηγήσεις ή να απολογηθεί για το πως οδηγηθήκαμε στην νίκη του Βίκτορα, δίνοντας στην δημοσιότητα αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των ψηφοφοριών από την αρχή της διαδικασίας, τόσο του κοινού όσο και της επιτροπής, όπως κάνουν όλες ανεξαιρέτως οι κρατικές τηλεοράσεις, απειλεί την Μελίσσα που ζητά αυτό που κάθε διαγωνιζόμενος έχει το δικαίωμα να κάνει όταν υπάρχουν αμφιβολίες για το αξιοκρατικό της διαδικασίας. Αν η ΕΡΤ είναι καθόλα νόμιμη δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το έχει κάνει τόσο καιρό, σεβόμενη και τον κόσμο που περιμένει απαντήσεις αλλά και τους διαγωνιζόμενους. Το θέμα μου δεν είναι η Μελίσσα η οποία η ίδια μου περνά εντελώς αδιάφορη αφού ούτε που την ήξερα πριν ούτε βλέπω κάτι ουάου σ’ αυτήν, ούτε ο Βίκτορας που ισχύουν ακριβώς το ίδιο, ούτε κανένας από τους διαγωνιζόμενους. Ας έστελνε όποιον ήθελε η ΕΡΤ με απευθείας ανάθεση και ας μην δημιουργούσε όλο αυτό το σκάνδαλο διαπλοκής μόνο και μόνο για να αναιρέσει το αποτέλεσμα του κοινού επειδή δεν της άρεσε ή επειδή έπρεπε να σταλεί άλλος εκπρόσωπος. Η ανακοίνωση της ΕΡΤ την εκθέτει ακόμα περισσότερο και είναι της λογικής “εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι” και “η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση” αλλά η Μελίσσα σε αντίθεση με τους υπόλοιπους φετινούς διαγωνιζόμενους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Ελλάδα και προφανώς δεν θέλουν να σπάσουν αυγά με την ΕΡΤ, θα το πάει μέχρι τέλους. Και καλά θα κάνει.

    Απάντηση
  23. DK
    DK says:

    Δεν καταλαβαίνω γιατι τα βάζετε με την Μελίσσα υποστηρίζει την συμμετοχή της και παράλληλα το κράτος δικαίου που απ’οτι βλέπω ενστερνίζονται πολλοί μέσα απο τα σχολιά τους. Δεν γνωρίζω αν έχει δίκαιο ή όχι απλούστατα γιατί επικρατεί σιγή υχθύος από την δημόσια τηλεόραση. Το εξώδικο είναι μια απλή έγγραφη διαμαρτυρία, τίποτα άλλο. Κι ερωτώ, εφόσον η ΕΡΤ τήρησε την διαδικασία γιατί δεν απάντησε με στοιχεία για την διαδικασία ? και να λήξει το θεμας. Διότι η όλη μυστικοπάθεια καλλιεργεί καχυποψίες και σε μας τους καλόπιστους ως προς την δίκαιη ή όχι συμμετοχή του Βίκτωρα. Τάσσομαι υπέρ της Μελλίσα όχι γιατί την ξέρω αλλά γιατί δικαιούμαστε όλοι διαφάνεια από την πλευρά της ΕΡΤ.

    Απάντηση
  24. Greek_Lawyer
    Greek_Lawyer says:

    Προς όλους τους ξερολες που μπαίνουν στα φόρουμ και το παίζουν δικηγοροι και ορισμένους από τους σχολιαστές εδώ και κυρίως προς την ίδια την Ερτ :

    1) Το δικαίωμα δικαστικής προστασίας κατοχυρωνεται στο ελληνικό σύνταγμα. Το καταλαβαίνετε αυτό κάποιοι φασίστες? Το μέρος που θίγεται έχει το νόμιμο και δημοκρατικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ να προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια για αποκατάσταση της διαφαινομενης αδικίας που συντελείται στο πρόσωπό του. Τέλεια και παύλα. Καμία ερτ δεν μπορεί να απαγορεύσει το δικαίωμα δικαστικής προστασίας. Ας φρόντιζε η Ερτ να τηρήσει την διαδικασία που συμφωνήθηκε και όχι να την αλλάζει κατά το δοκούν με αυθαίρετες αποφάσεις, αυθαίρετες βαθμολογίες και έλλειψη ενημέρωσης και διαφάνειας.

    2) Η ΕΡΤ μέσω της ανοιχτής πρόσκλησης για υποβολή συμμετοχών και τη συνακόλουθη αποδοχή και παραλαβή των συμμετοχών αυτών και των φακέλων τους, έγινε μέρος μιας σύμβασης (σσ η συμφωνία στα νομικά λέγεται σύμβαση, είτε καταρτιστεί προφορικά είτε γραπτά είτε και με τους δύο τρόπους. Ετσι έχει γίνει σύμβαση ανάμεσα στην ερτ και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες). Η σύμβαση μεταξύ της ερτ και των καλλιτεχνών διέπεται από όρους. Αυτούς που έχουν συμφωνήσει τα μέρη είτε γραπτώς είτε προφορικώς. Αυτονόητο είναι ότι όροι αποτελουν και όλες οι ανακοινώσεις της ερτ για το θέμα αλλά και όλες οι προφορικές διακηρύξεις στελεχών της ερτ για το θέμα όπως πχ οι δηλώσεις του προέδρου της ερτ σε εκπομπές κτλ.

    3) Η σύμβαση μεταξύ της ερτ και των καλλιτεχνών μπορεί να ελεγχθεί από τα ελληνικά πολιτικά δικαστήρια κατά βάση με τους νόμους που τυποποιουνται στα κεφάλαια του αστικού δικαίου με τίτλο “γενικές αρχές”, “γενικό ενοχικο δίκαιο” και “ειδικό ενοχικο δίκαιο”. Επίσης κάθε σύμβαση, όπως και αυτή της ερτ με τους καλλιτέχνες, δεν θα πρέπει να παραβιάζει νόμους ή το σύνταγμα. Με λίγα λόγια η ΕΡΤ δεν μπορεί να κάνει ό,τι σύμβαση τής καπνίσει και ούτε να την παραβιάζει οπότε τής καπνίσει. Τέλος, η σύμβαση αυτή μπορεί να ελεγχθεί και για θέματα καταχρηστικοτητας. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό γιατί η ερτ θέσπισε τους κανόνες μονομερώς χωρίς να δίνει το δικαίωμα στα συμβαλλόμενα μέρη να τούς διαπραγματευτουν αυτούς τους όρους (σσ ακριβώς όπως μια τράπεζα που δίνει προδιατυπωμενους τους όρους χορήγησης δανείου στο μέρος με το οποίο συμβαλλεται και έτσι το μέρος αυτό βρίσκεται σε δυσμενή θέση σε αυτή τη σύμβαση και έτσι μπορεί να ζητήσει από το αρμόδιο δικαστήριο να ελεγχθεί η εν λόγω σύμβαση-συμφωνία ΚΑΙ για θέματα καταχρηστικοτητας, όπως άλλωστε και για θέματα παραβίασης συμβατικού όρου εάν συγκεκριμένος όρος δεν τηρήθηκε).

    4) Στη σύμβαση που έκανε η ερτ με τους αντισυμβαλλομενους καλλιτέχνες, το ελληνικό δίκαιο τής απαγορεύει να έχει παράνομη ή αντισυμβατικη ή καταχρηστική συμπεριφορά.

    5) Όσοι μπλέκετε τη συμφωνία-σύμβαση της ΕΡΤ με την EBU, με την συμφωνία-σύμβαση της ΕΡΤ με τους Έλληνες καλλιτέχνες που επιθυμούσαν την εκπροσώπηση της χώρας φέτος, είστε σε Τρικυμία εν κρανίω και καλά θα κάνετε να μην εκφερετε άποψη για νομικά θέματα. Είναι άσχετα θέματα. Και επιπλέον η EBU ΔΕΝ αποτελεί πηγή δικαίου στην Ελλάδα. Το καταλάβατε ή όχι? Η EBU δεν είναι όργανο παραγωγής νόμων στην Ελλάδα ή την Ευρώπη. Δεν είναι ούτε ελληνικό κοινοβούλιο αλλά ούτε και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η EBU επίσης ΔΕΝ είναι ούτε ελληνικό ούτε ευρωπαϊκό δικαστήριο και δεν έχει κανένα ρόλο και λόγο στην απονομή του δικαίου στην Ελλάδα ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η EBU απλά κάνει μια συμφωνία-σύμβαση με τον κάθε κρατικό τηλεοπτικό φορέα (έτσι και με την ερτ) για ζητήματα που αφορούν αυτά τα δύο εμπλεκόμενα μέρη ( την ερτ και την ebu δηλαδή) δηλαδή κόστος συμμετοχής και τεχνικές λεπτομερειες της συμμετοχής κτλ. Καμία EBU δεν μπορεί να “προστατέψει” την ερτ και την κάθε ερτ σε περίπτωση που αυτή η τελευταία (σσ δηλαδή ο εκάστοτε ραδιοτηλεοπτικος φορέας) προβεί σε παράνομη πράξη ή καταχρηστική ή αντισυμβατική ή αδικοπρακτική στη χώρα στην οποία εδραζεται. Τα μόνα που έχουν αρμοδιότητα να κρίνουν τις συμβάσεις – συμφωνίες που έκανε η ερτ (και ο κάθε ραδιοτηλεοπτικος φορέας) στη χώρα της (ή αντίστοιχα στη χώρα τους) και το κατά πόσο αυτές οι συμφωνίες δεν παραβιάζουν το ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο της Ελλάδας (ή το αντίστοιχο δίκαιο της εκάστοτε χώρας) ή το σύνταγμα της εκάστοτε χώρας, είναι μόνο τα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

    6) Τα ανθρωπάκια που μπαίνετε στα φόρουμ και σαν Κατίνα γράφετε “ντροπή στη Dream team που πάει στα δικαστήρια την ερτ, ας μας αφήσουν μωρέ να έχουμε μια συμμετοχή φέτος”, δεν έχετε καν καταλάβει το διακύβευμα. Είστε πραγματικά για λύπηση αφού στο βωμό του να μη χάσετε μια ελληνική συμμετοχή, προτιμάτε να συνεχίσει η ερτ τις χουντικες και αδιαφανεις πρακτικές. Προτιματε να μην υπάρξει επιτέλους καθαρση και έτσι να έχουμε και του χρόνου και την επόμενη δεκαετία τα ίδια. Πραγματικά ΘΛΙΒΟΜΑΙ. Είτε σάς αρέσει η μέλισσα είτε όχι, είτε σάς αρέσει η dream team είτε όχι, έπρεπε να ήσασταν στο πλευρό τους τωρα. Αλλά είστε τόσο κοντοφθαλμοι που δεν βλέπετε πιο μακριά από τον ίσκιο σας. Η δικαστική διεκδίκηση αυτής της διαφοράς, μόνο καλό μπορεί να κάνει στη διαφάνεια και στο μέλλον της Ελλάδας στο διαγωνισμό.

    Απάντηση
    • ΤΒ
      ΤΒ says:

      προσωπικά πιστεύω ότι η στήριξη μας στην μελισα θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη, καθώς η νοθεία στην διαδικασία φαίνεται όχι μόνο εκ του αποτελέσματος αλλά και από τις απαντήσεις της Ερτ στον κ. Ζωτιάδη. πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση η ερτ να “αναγκαστεί” να στείλει την μελίσα;

      Απάντηση
      • Greek_Lawyer
        Greek_Lawyer says:

        Ο συνάδελφος, που έχει σπουδάσει στην Ελλάδα και άρα γνωρίζει άριστα την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και τη δικονομια μας, ξέρει καλά ότι στα ασφαλιστικά μέτρα υπάρχει η δυνατότητα να ζητήσεις στο δικογραφο των ασφαλιστικών μέτρων τη ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να περιμένεις 2 μήνες που κάνει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Η προσωρινή διαταγή, ακόμα και στην Αθήνα, συζητιέται σε διαδικασία εξπρές εντός 2-3 ημερών και αν πιθανολογειται η ευδοκιμηση των ασφαλιστικών μέτρων (σσ: αν δηλαδή ο δικαστής βλέπει ότι εχει γίνει φανερή παραβίαση της σύμβασης ή η ερτ έχει κάνει παράνομη πράξη ή έχει φερθεί καταχρηστικα) τότε ο δικαστής θα ρυθμίσει το θέμα ώστε να διασφαλιστουν τα συμφέροντα του μέρους που πλήττεται (στη συγκεκριμένη περίπτωση της Μελίσσας) έως και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Θέλει απλά πολύ προσοχή στο πως θα διατυπώσει το αίτημα ο δικηγόρος. Στα ασφαλιστικά μέτρα το δικαστήριο αποφασίζει με βάση το αίτημα που υπάρχει στο δικογραφο, δεν αποφασίζει αυθαίρετα. Αν διατυπωθεί σωστά το αίτημα από το δικηγόρο και είναι εφικτό, θα ικανοποιηθεί. Χρονικά μια χαρά προλαβαίνει αρκεί να βαλει μέσα στο δικογραφο και αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής για να έχει άμεσο αποτέλεσμα εντός ολίγων ημερών.

        Απάντηση
    • Eurovision 2023
      Eurovision 2023 says:

      Δηλαδή θα βγει επίσημη ανακοίνωση απο το δικαστήριο που θα αποδεικνύει οτι πρόκειται για φιάσκο και που ορίζει δικάσιμο για την ερτ και η ebu θα το παραβλέψει? Γιατι μέχρι τώρα πραγματι δεν εχει βγει να πει πτι η ερτ εκανε παρατυπίες και να απαιτήσει ννα διερευνηθεί το θεμα και προσωπικά το καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλα και με επίσημη ανακοίνωση απο το δικαστήριο παλι θα θεωρείται μια κανονική συμμετοχή? Τι εννοείς να μην εκφέρουμε άποψη? Δεν ειναι εύλογη απορία?

      Απάντηση
      • Greek_Lawyer
        Greek_Lawyer says:

        Δελφινάριο είσαι εσύ και όλο σου το σόι. Ντροπή σου. Κάτσε και διάβασε τι λένε μορφωμένοι νομικοί σαν εμένα για το θέμα και άσε τις κατινιες και την διάδοση της αμορφωσιάς. Στα νομικά, θα κάθεσαι να ακούς τους ανθρώπους που τα έχουν σπουδάσει.

        Απάντηση
  25. Σπύρος
    Σπύρος says:

    Είναι τραγελαφικο να κατηγορειται μια κοπέλα αν κάτι συμβεί με τη συμμετοχή μας και όχι η ΕΡΤ να κατηγορεί τον εαυτό της που με τις παρανομίες της οδήγησε εδώ την κατάσταση.δηλαδη τα έχουμε ακούσει όλα αυτές τις μέρες.

    Απάντηση
  26. Bill
    Bill says:

    Πάμε όλοι στο Instagram της Melissa στα σχόλια με το #TEAMELISSA να δείξουμε στην κοπέλα ότι είμαστε με το πλευρό της. Πρέπει να συνεχίσει ώστε να βγεί η αλήθεια στο φως. Η κοπανοΕΡΤ ζητάει και τα ρέστα τώρα. Έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και θέλουν να να βγουν και από πάνω κιόλας.

    Απάντηση
  27. Στέφανος
    Στέφανος says:

    Οι αδιάβαστοι και άσχετοι πανελίστες του Σταρ το ερμήνευσαν ότι θα ευθύνεται η Μελίσσα για τα δικαστικά έξοδα που θα αναγκαστεί η Ερτ να κάνει σε περίπτωση που το προχωρήσουν σε δίκη και αυτά τα χρήματα θα τα πάρουν από το μπάτζετ της Γιουροβίζιον. Η Ερτ δεν λέει αυτό! Λέει πως αν το τραβήξει η Μελίσσα και πάει μέχρι δίκη τότε ίσως παγοποιηθεί η Ελληνική συμμετοχή και μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση δεν θα υπάρχει χρόνος να υποβάλει εγκαίρως το τραγούδι στην EBU. Καλά θα κάνει βέβαια η Μελίσσα να το τραβήξει!

    Απάντηση
    • Greek_Lawyer
      Greek_Lawyer says:

      Πείτε στην ερτ να διαβάσει το άρθρο 300 ΑΚ (Άρθρο 300 του αστικού κώδικα περί συντρέχοντος πταίσματος). Και να τους θυμήσουμε ότι στο αστικό δίκαιο το πταίσμα σημαίνει υπαιτιοτητα. Δηλαδή πταίσμα = υπαιτιοτητα. Ας μπουν να διαβάσουν το άρθρο τώρα.

      Απάντηση
  28. Maryland
    Maryland says:

    Αν κινηθεί νομικά θα αποσυρθεί από το διαγωνισμό η Ελλάδα. Ότι έγινε έγινε. Θα βγει η κακιά της υπόθεσης όσο δίκιο κ αν έχει. Λίγη αξιοπρέπεια.

    Απάντηση
  29. Krima
    Krima says:

    Μπορεί να είμαι φουλ λάθος, αλλά θεωρώ πως περισσότερο επηρεάζεται ο Βικτωρ παρά η Μελίσσα. Η Μελίσσα συνειδητά αποφάσισε να μπει στην διαδικασία να μάθει πληροφορίες για τις βαθμολογίες, μαζί με τον δικηγόρο της, και (εφόσον δεν ικανοποιήθηκαν όπως λένε) ακολούθησαν σε εξώδικα. Ο Βίκτωρ όμως πιστεύω θα είναι αυτός που στην τελική θα βγει «αδικημένος». Η συμμετοχή έχει επηρεαστεί αρνητικά πριν καν παρουσιαστεί. Το τραγούδι του όταν βγει θα αδικηθεί από κάποιους θεωρώ και δεν θα κριθεί από αρκετούς αντικειμενικά και είναι κρίμα. Πραγματικά δεν γνωρίζουμε τι έγινε με την ψηφοφορία για αυτό και δεν θα αναφερθώ σε αυτό. Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται.

    Απάντηση
  30. Παν. Μ.
    Παν. Μ. says:

    Εχουμε αναρωτηθει ομως αν δικαιωθει η ΕΡΤ και δεν εχουν γινει παρατυπιες ποσο ασχημο θα ειναι αυτο για τη συμμετοχης μας και τον Βικτωρα? Γινεται ενας πολεμος με ενα δικηγορο να τρεχει σε καναλια και εκπομπες. Αν νιωθει αδικημενη η Μελισα ας κανει οτι θελει δικαστικα αλλα ελεος πια με τον δικηγορο της και το ξεκατινιασμα. Ας περιμενει τη δικαιοσυνη να αποφανθει. Ή μηπως ολος αυτος ο ντορος ειναι ο σκοπος της.

    Απάντηση
  31. Eurovision 2023
    Eurovision 2023 says:

    Τόσες μερες αυτο λεμε. Η συμμετοχή του δε πρόκειται να παει καλα δεδομένου του κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες μέρες ενεκα των (πιθανών) παρατυπων ενεργειών της ερτ κατι που ενδεχομένως θα ρίνει το δικαστήριο. Στη θέση του δε θα πήγαινα καν. Φαίνεται εκ των προτέρων οτι η συμμετοχή θα αδικηθεί αλλα δικαιολογημενα όπως ήρθαν τα πράγματα. Θεωρώ οτι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθουν στην ερτ

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *