Τουρκία: Υπέρ της επιστροφής στην Eurovision το φαβορί για την προεδρία Κιλιτσντάρογλου!

Πριν λίγες ημέρες τα έξι κόμματα που απαρτίζουν τον ενιαίο σχηματισμό της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσαν πως ο υποψήφιός τους για την τουρκική προεδρία στις προσεχείς εκλογές, θα είναι ο  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), του κόμματος δηλαδή που ίδρυσε ο ίδιος ο Ατατούρκ πριν από 100 περίπου χρόνια. Ο Κιλιτσντάρολου είναι το φαβορί των εκλογών σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και πολλοί στην Δύση προσβλέπουν στη επικράτησή του, καθώς θεωρούν πως θα γεφυρώσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μετά την 20ετή διακυβέρνηση Ερντογάν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως η νίκη του Κιλιτσντάρογλου στις εκλογές θα σημαίνει και την επιστροφή της Τουρκίας στον διαγωνισμό της Eurovision. ‘Εχουν βάση αυτές οι ελπίδες ή για μία ακόμη φορά το ζήτημα θα μείνει στις καλένδες;

Η αλήθεια είναι πως το CHP είναι ένα κοσμικό κόμμα, μακριά από τις ισλαμικές ρίζες που έχει το κόμμα δικαιοσύνης του Ερντογάν, που κυβερνά την Τουρκία τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Ο ίδιος ο Κιλιτσντάρογλου έχει δηλώσει αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες, πως θα είναι ένα έμπιστος και σοβαρός συνομιλητής της Δύσης και πως προτεραιότητα του εφόσον εκλεγεί, θα είναι να επανορθώσει τις σχέσεις της Τουρκίας με τους δυτικούς συμμάχους της (ΗΠΑ και ΕΕ).

Είναι ντροπή της Τουρκίας που έφυγε από την Eurovision

Σε ανύποπτο χρόνο ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε και στο διαγωνισμό της Eurovision, επικρίνοντας την στάση του Ερντογάν για την αποχώρηση της Τουρκίας από τον διαγωνισμό, χαρακτηρίζοντάς την ως ντροπή.

Είναι ντροπή για την Τουρκία να αποχωρήσει από τη Eurovision. Οι καλλιτέχνες μας θα πάνε εκεί και θα τραγουδήσουν τα τραγούδια τους και τα λαϊκά τους τραγούδια. Οι χώρες θα ψηφίσουν, κάποιος θα κερδίσει. Αυτός είναι διαγωνισμός. Η συμμετοχή καλλιτεχνών σε διεθνείς διαγωνισμούς και η λήψη βραβείων, κάνουν το όνομά τους να ακουστεί σε όλο τον κόσμο. Αυτό ονομάζεται ήπια δύναμη στην εξωτερική πολιτική.

Οι εκλογές λοιπόν της 14ης Μαίου στην Τουρκία θα καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον της. Από τα πιο σοβαρά μέχρι ακόμη και από την επιστροφή της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Η τελευταία φορά που η Τουρκία συμμετείχε στην Eurovision ήταν το 2012 με τον Can Bonomo και το τραγούδι Love Me Back, που κατέλαβε την έβδομη θέση στον τελικό.

Θα θέλατε την επιστροφή της Τουρκίας στον διαγωνισμό της Eurovision; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *