Eurovision 2023: Η πρώτη φωτογραφία από τον νέο τρόπο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στους ημιτελικούς!

Σε προηγούμενο άρθρο μας, σας είχαμε παρουσιάσει τον νέο τρόπο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στους ημιτελικούς. Πριν λίγο και κατά τη διεξαγωγή της πρώτης dress rehearsal, η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε. Πλέον, όλοι οι συμμετέχοντες των ημιτελικών θα εμφανίζονται επάνω στην σκηνή κατά την διάρκεια ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, με όσους αποκλείονται να κατεβαίνουν στο τέλος από την σκηνή.

Για την ενίσχυση του σασπένς των τηλεθεατών και για την απόδοση ενός πιο τηλεοπτικού χαρακτήρα στον διαγωνισμό της Eurovision, οι φετινοί διοργανωτές φαίνεται να αλλάζουν τον τρόπο ανακοίνωσης των προκριθέντων στους τελικούς, σε παρόμοιο στυλ με αυτόν του X Factor.

Όλοι οι καλλιτέχνες όπως βλέπετε βρίσκονται όρθιοι σε σειρά στην σκηνή με τους παρουσιαστές, συγκεκριμένα τη Hannah και τη Julia, ανακοινώνουν σε πρώτο στάδιο τους 5 πρώτους φιναλίστ. Έπειτα η Alesha Dixon συνομιλεί για λίγο με αυτούς στη μικρή σκηνή του διαγωνισμού. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται στην συνέχεια και για τους υπόλοιπους 5 φιναλίστ.

Μετά την ανακοίνωση και των 10 φιναλίστ, όσοι δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης αποχωρούν από τη σκηνή του M&S Bank Arena και ο ημιτελικός κλείνει με τους 10 φιναλίστ επί σκηνής και το καθιερωμένο recap των χωρών που περνούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Οι διοργανωτές φέτος με αυτήν την αλλαγή σκοπεύουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον και το σασπένς των τηλεθεατών στα ύψη, έχοντας σχολιαστεί αρκετά αρνητικά τα προηγούμενα χρόνια ο ανιαρός και πολύ γρήγορος τρόπος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Πως σας φάνηκε ο νέος τρόπος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Λίβερπουλ:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Dinle
    Dinle says:

    Αισχος. Το Green room είναι από από τα ένα πιο ιδιαίτερα elements του διαγωνισμού κ το χαντακωνουν. Συν ότι κάνουν τα νευρα των διαγωνιζομένων κουρέλια με το να τους έχουν μόνους τους κ όχι με την υποστήριξη της ομάδας τους γύρω.

    Απάντηση
  2. Alex
    Alex says:

    Τραγικό. Αισχρό.
    Θέλουν να καταντήσουν την eurovision φτηνό ριαλιτι. Ελπίζω μόνο να μην κάνουνε και ζουμ στα πρόσωπα οσω.ν δεν περασουν. Μα δεν καταλαβαίνουν πόσο θλιβερό και υποτιμητικό είναι όσοι κοπούν να φύγουν με σκυμμένο κεφάλι από την σκηνή ενώ έχουν κάνει μια προσπάθεια εκπροσοπωντας μια ολόκληρη χώρα. Απαράδεκτο. Και προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι θα δώσει καμια επιπλέον αγωνία αυτό το σύστημα.

    Απάντηση
  3. Ben
    Ben says:

    Τέτοιες εικόνες θα είναι άκρως αποτρεπτικές για φτασμενους καλλιτέχνες που ενδεχόμενως θα ήθελαν να συμμετέχουν στο μέλλον, λες και είναι σχολιαρόπαιδα που περνάνε από οντισιόν. Είναι αρκετά ταπεινωτικό και χάνεται η μαγεία και η φιλική ατμόσφαιρα του green room. Δυστυχως με ολες αυτες τις αλλαγες που κανουν οι Σουηδοι, αρχης γενομενης απο τη μη ανακοινωση των βαθμων αναλυτικα παρα μονο του 12, τα προηχογραφημενα backing vocals και τοσα αλλα, θα καταντησουν τον αγαπημενο μας διαγωνισμο κατι μεταξυ X factor και διαγωνισμου καραοκε σε πολυ λιγα χρονια.

    Απάντηση
  4. Tina
    Tina says:

    Προτιμώ τον παλιό τρόπο το άσχημο είναι ότι η χώρα μας δεν θα βρίσκεται σε αυτούς που θα παραμείνουν πάνω στη σκηνή αλλά σε αυτούς που θα αποχωρήσουν κριμα αλλά αυτή ήταν η απόφαση της ΕΡΤ.

    Απάντηση
  5. Eurovision 2023
    Eurovision 2023 says:

    Κάποτε ήταν ένας διαγωνισμός φεστιβαλικού τύπου που άκουγες στοιχεία της παράδοσης από τη χώρα που διαγωνιζόταν…τώρα θα καταντήσει ένα φθηνό ριάλιτι show…κρίμα

    Απάντηση
  6. Kathie
    Kathie says:

    Πολύ λυπηρό που καταργείται ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της eurovision, τα green room. Προτιμούσα να βλέπω την κάθε αποστολή ξεχωριστά να κάθεται άνετα, με άγχος μεν για την πρόκριση αλλά χωρίς την πίεση ότι κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων το πρόσωπο και οι εκφράσεις του βρίσκονται σε παγκόσμια μεταδοση. Όπως αναφέρθηκε, η νέα διαδικασία θυμίζει περισσότερο ριάλιτι σόου παρά την eurovision που όλοι αγαπήσαμε, που προβάλλει τις ανθρωπιστικές αξίες της Ενωμένης Ευρώπης. Γιατί ακόμα και από ψυχολογική άποψη, είναι ένα επιπλέον βάρος στην αγωνία για πρόκριση διότι πέρα από αυτό οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα υπό τον φόβο του δημόσιου εξευτελισμού. Ας μην αναφερθούμε στην ευγενή άμιλλα, την αξία της συμμετοχής και τον σεβασμό στους διαγωνιζόμενους, γιατί όλα αυτά καταπατούνται με τον νέο κανονισμό. Ας σκεφτούμε πόσο ταπεινωτική στιγμή είναι για έναν καλλιτέχνη να αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι από τη σκηνή στην οποία κατέθεσε την ψυχή του, να αποχαιρετά το όνειρο της eurovision για το οποίο προσπαθούσε καθημερινά για μήνες και ενώ έχει να διαχειριστεί πιθανά αρνητικά σχόλια συμπατριωτών του λόγο του αποκλεισμού να δέχεται και κριτική για τις αντιδράσεις του. Κανένας σεβασμός στην ψυχική υγεία των καλλιτεχνών. Γιατί μπορεί αυτό προς στιγμήν να περνά απαρατήρητο αλλά καλό ειναι να μην ξεχνάμε την ανθρώπινη πλευρά των καλλιτεχνών. Πρέπει να είναι έτοιμοι να διαχειριστούν τον αποκλεισμό. Αλλά ποιος από εμάς, θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του να κάθεται στη σκηνή της eurovision στην πιο αγχωτική στιγμή της ζωής του και τελικά να ακούει ότι δεν προκρίθηκε χωρις να λυγίσει;

    Απάντηση
  7. :)
    :) says:

    ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ. Όπως λένε και κάποιοι στα παραπάνω σχόλια, reality show το έχουν κάνει. Ποιος σκέφτηκε ότι αυτό είναι καλή ιδέα ειλικρινά. Να βλέπει όλο το στάδιο τους καλλιτέχνες να στέκονται μόνοι τους και να αγωνιούν για το αν θα περάσουν. Στο green room ήταν όλη η αποστολή και έβλεπες τους πανηγυρισμούς, τώρα θα είναι ένα άβολο θέαμα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *