Ποσειδώνας Γιαννόπουλος για ΕΡΤ: “Δεν επιτρέπεται να μιλάς για τοξικότητα. Ψάξε να δεις τι λάθος έκανες”!

Τα live του Eurovisionfun συνεχίζονται και μαζί τους οι εκλεκτοί καλεσμένοι μας, που μας τιμούν με την παρουσία τους. Αυτή την φορά ήταν η σειρά ενός ανθρώπου που τόσα χρόνια έχει αποδείξει πως είναι 100% ειλικρινής, με κάθε κόστος, ιδιαίτερα αγαπητός από όλους εμάς τους eurofan και με απόψεις που ακόμα και αν διαφωνείς, συνοδεύονται από επιχειρήματα και ουσία. Μιλάμε φυσικά για τον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο!

Η σχέση του Ποσειδώνα με την Eurovision

Η συζήτηση μας με τον Ποσειδώνα ξεκίνησε φυσικά από το παρελθόν και την ιστορία του θεσμού, του οποίου χωρίς φόβο και πάθος δηλώνει μεγάλος θαυμαστής.

Ως Έλληνας του Βελγίου θυμάμαι ήμουν παιδάκι και η Eurovision του 1974 ήταν για εμάς μία γιορτή, αφού συμμετείχε για πρώτη φορά η Ελλάδα! Έκτοτε βλέπω αδιαλείπτως Eurovision και δεν φανταζόμουν ότι θα συμμετείχα το 2007 και το 2008.

Φυσικά μετά πήγαμε στο 2008 και την συμμετοχή της Καλομοίρας που μας έφερε στην τρίτη θέση.

Το 2008 το κομμάτι είχε γραφτεί με το μυαλό μου ότι αφενός έγραφα για την Καλομοίρα και αφετέρου πως έγραφα για την Eurovision. Οι φράσεις που έγραφα ήξερα πως ταιριάζουν στην Καλομοίρα, αλλά ήταν και φράσεις που απευθύνονται στο κοινό της Eurovision.

Το Comme ci comme ca δεν ήταν γραμμένο για την Eurovision, ήταν για μία δισκογραφική στη Γαλλία με την οποία θα συνεργάζονταν η Ευρυδίκη και ο Κοργιαλάς.

Στην συνέχεια ο Ποσειδώνας αναφέρεται και στο With Love, το τραγούδι με το οποίο η Τάμτα διεκδίκησε την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2007, λέγοντας πως το αγαπά εξίσου με τα άλλα δύο και πως στεναχωρήθηκε πολύ που δεν είχε επιλεγεί τότε.

Το Comme ci comme ca είχα λίγες ημέρες να το γράφω, το My Secret Combination είχα λίγες ημέρες να το γράψω, το With Love το έγραψα σε ένα απόγευμα, για αυτό και το τραγούδι έχει και μία-δυο ατέλειες στιχουργικές, λόγω έλλειψης χρόνου. Μου βγήκε τελείως φυσιολογικά να έχουμε στην γέφυρα ελληνικούς στίχους. Ήταν πολύ κρίμα γιατί εκείνη τη χρονιά ήταν τελικά χρονιά μπαλάντας.

 

Οι αναμνήσεις με Ευρυδίκη και Καλομοίρα

Με τα θερμότερα λόγια μίλησε ο Ποσειδώνας τόσο για την Ευρυδίκη, όσο και για την Καλομοίρα. Φοβόταν την αποτυχία με το Comme ci comme ca, λόγω έλλειψης σκηνοθεσίας. Για το θέμα αυτό μάλιστα αποκάλυψε κάτι για πρώτη φορά.

Οι γνώστες του διαγωνισμού ξέρουν πως πάντοτε ένα από τα φαβορί την πατάει. Οι ακόμα πιο γνώστες ξέρουν πως ποτέ κάποιο φαβορί δεν την πατάει τυχαία. Ήταν η εποχή της καλής σκηνοθεσίας, που συνοδεύονταν από ένα καλό κομμάτι. Βλέποντας πως ήμασταν ένα από τα φαβορί τους είπα πως έπρεπε να το σκηνοθετήσουμε το κομμάτι, αλλά μου είπαν πως δεν ήταν δυνατό οικονομικά από το ΡΙΚ. Βρήκα έναν άνθρωπο, δεν θα πω το όνομά του, του είπα κοίτα τι χαμός έγινε με το Φωκά. Είναι η ευκαιρία σου να σκηνοθετήσεις το Comme ci comme ca, να κάνεις κάτι καλό και να γίνεις πρώτης γραμμής σκηνοθέτης. Το δέχθηκε, αλλά δεν προχωρήσαμε γιατί υπήρχε λίγο αδιαφορία από τους άλλους συντελεστές του τραγουδιού. Οπότε πήγαμε στη Eurovision με αυτό που είδατε, το οποίο εμένα μου φαινόταν λίγο.

Για το 2008 ο Ποσειδώνας εξέφρασε την στεναχώρια του που δεν κέρδισαν, αλλά εισπράττει ακόμα αγάπη για αυτό το τραγούδι και την Καλομοίρα.

Το Believe δεν μου άρεσε, το Shady lady ήταν κομματάρα και το Qele qele πολύ δυνατό. Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά. Να χάναμε από το Shady lady θα το καταλάβαινα, αλλά η Ρωσία δεν μου άρεσε. Θα προτιμούσα να κερδίσει το 2006 ο Dima Bilan.

“Δεν με ενθουσίασε η Loreen, προτιμούσα για νίκη τη Φινλανδία”

Τα τραγούδια που ξεχώρισε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος από τη φετινή Eurovision, ήταν η Σουηδία, η Φινλανδία, η Ιταλία και η Γαλλία. Θα προτιμούσε ως νικητήριο όμως το Cha cha cha.

Δεν πα να έκανε η Loreen θεικά πράγματα. Δεν μπορώ όμως να ξεχάσω το Euphoria. Αυτά είναι μαγικά πράγματα που συμβαίνουν μόνο μία φορά. Δεν είχε τον αυθορμητισμό και την αλήθεια της Φινλανδίας.

Κόλαφος ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος για την ΕΡΤ

Απογοητευμένος με την ΕΡΤ και την φετινή μας συμμετοχή δηλώνει ο Ποσειδώνας, παρά την στήριξη που είχε δώσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ενώ πέτυχε το πείραμα και με την Stefania και την Amanda, ήμουν από τους ελάχιστους ανθρώπους στην ελληνική showbiz που υποστήριζα την Στεφανία Λυμπερακάκη και όχι το El Diablo, που ήταν τόσο πολύ Bad Romance που αν το είχε πάρει χαμπάρι η Lady Gaga θα είχε κάνει μήνυση. Μου άρεσε πολύ η Στεφανία, ο επαγγελματισμός της και αυτό που είχε φτιάξει ο Φωκάς. Πέρσι είχα λατρέψει την Αμάντα, τον τρόπο που στήθηκε το κομμάτι από το Φωκά και η δομή του όπως την έφτιαξε ο Δημήτρης Κοντόπουλος. Μπορούσε να πάει και 5αδα.

Για το What they Say ο Ποσειδώνας αναφέρει πως ενώ δεν ήταν άσχημο, δεν στηρίχθηκε όπως θα έπρεπε και δεν βρέθηκαν οι κατάλληλοι συνεργάτες.

Το κομμάτι δεν ήταν άσχημο. Αλλά δεν βρέθηκε κάποιος επαγγελματίας να το διορθώσει; Ήταν τόσο λάθος στημένο. Λάθος παραγωγή. On stage πλήρης απογοήτευση. Το δεύτερο κουπλέ είναι τελείως άδειο, είναι άδειο το κομμάτι δεν έχει τίποτα.

Για το τραγούδι της Κύπρου φάνηκε πιο θετικός.

Μια χαρά ήταν το κομμάτι. Δεν τρελάθηκα. Καλό ήταν, απλά δεν ήταν αυτό το τραγούδι που θα με έκανε να πω ανακαλύψαμε την Αμερική.

Απαράδεκτο το 4αρι στην Κύπρο

Για το περιβόητο 4αρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στην Κύπρο ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος ήταν απόλυτα επικριτικός, όπως και το μεγαλύτερο τμήμα της κοινής γνώμης.

Απαράδεκτο δεν το κατάλαβα. Βρε άνθρωπε οκ μην δώσεις το 12. Δώσε 10 ή 8, άντε 7. Αλλά το 4 γιατί; Πόνεσε δεν κατάλαβα το λόγο. Δώσανε μάλιστα το 12αρι στο Βέλγιο που ήταν μία αντιγραφή.

Η ΕΡΤ λειτουργεί σαν κλειστό κλαμπ

Ακολούθως ο Ποσειδώνας στηλίτευσε την συμπεριφορά της ΕΡΤ ως προς την Eurovision, παρά μάλιστα το γεγονός πως τα προηγούμενα χρόνια αυτός τους είχε στηρίξει ιδιαίτερα.

H ΕΡΤ λειτουργεί ως ένα κλειστό κλαμπ στη Eurovision. Συμμετέχουν μόνο άνθρωποι της ΕΡΤ, δεν μαθαίνουμε πράγματα. Δεν το κατηγορώ γιατί τα 2 προηγούμενα χρόνια ήμουν υπέρ, αλλά φέτος δεν ξέρω τι έγινε. Μιλούν για τοξικότητα, ενώ είναι εκεί με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Πως μιλάς για τοξικότητα; Σε βρίζουν; Κάτσε ψάξε τι έκανες λάθος, γιατί σε βρίζουν!

Για το αγνό φανκλαμπισμό

Τα σημαντικότερα όμως που ανέφερε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος και ήταν ένα μήνυμα προς όλους αυτούς τους υποτιθέμενους fan που δεν τους ενδιαφέρει η επιτυχία της χώρας μας στο διαγωνισμό, αλλά διατηρούν τη δική τους ατζέντα, ο γνωστός στιχουργός και μουσικός παραγωγός υπήρξε καταπέλτης.

Εσείς που είστε εκεί ξέρω πως νοιώθετε. Θέλετε περισσότερο από εμάς να δείτε να πηγαίνει η Ελλάδα καλά και όταν δεν πάει για λόγους που εσείς δεν φέρετε ευθύνη δεν περιμένετε να ακούσετε από κάποιον υπεύθυνο να μιλά για τοξικότητα. Κάτσε ψάξε τι έκανες λάθος και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα… Όσοι σκέφτονται διαφορετικά απλά δεν είναι fan και δεν τους ενδιαφέρει ο διαγωνισμός.

Για την ευθύνη της ΕΡΤ ως προς το αποτέλεσμα

Ευθύνες και στη διοίκηση και στην επιτροπή της ΕΡΤ έριξε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος για το φετινό αποτέλεσμα στο διαγωνισμό, αλλά και για όσα αρνητικά ακολούθησαν στα τηλεοπτικά κανάλια.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου που έκανε σωστές επιλογές στο παρελθόν, ως ένας σπουδαίος μουσικός θα περίμενα να διορθώσει τα σφάλματα της φετινής μας συμμετοχής. Μίκρυνε λίγο τα κουπλέ, άλλαξε την ενορχήστρωση, φτιάξε το τραγούδι. Στην Eurovision πηγαίνεις πραγματοποιείς το όνειρο σου, αλλά είσαι 16 χρονών και πρέπει να ακούσεις και τους ειδικούς. Αν υπήρχε άρνηση από την πλευρά του καλλιτέχνη είναι απαράδεκτο. Δεν είναι το προσωπικό σου πρότζεκτ Βίκτωρα, θέλεις δεν θέλεις πρέπει να γίνουν αυτές οι αλλαγές, τελεία. Δεν χωρούνε προσωπικά καπρίτσια. Γράφει Greece.

Τα ίδια σχολίασε και για την Γιάννα Τερζή.

Τα ίδια έλεγα το 2018 για την Γιάννα Τερζή, γιατί και αυτή ήθελε να βγει μόνη της. Δεν είναι όλα τα τραγούδια ίδια. Τους πιάνεις τους καλλιτέχνες και τους εξηγείς.

Είναι πολύ σημαντική η Dream Team

Δεν παρέλειψε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος αν αναφερθεί και στην Dream Team και στην παρουσία τους στο διαγωνισμό.

Είναι πολύ επαγγελματίες και σημαντικοί τόσο ο Δημήτρης Κοντόπουλος που έγραψε το Last Dance και επιμελήθηκε την Αμάντα, όσο και ο Φωκάς που όλοι υπερ αγαπάμε. Η ΕΡΤ όφειλε να βρει τους κατάλληλους συνεργάτες φέτος. Δεν μπορεί να είναι κάθε χρόνο η ίδια ομάδα αυτό το καταλαβαίνουμε.

Η ΕΡΤ έδωσε δικαιώματα για να φθάσουμε στα δικαστήρια

Για την δικαστική διαμάχη της Melissa Mantzoukis με την ΕΡΤ, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος ανέφερε πως θεωρεί πως ευθύνεται η ΕΡΤ για το γεγονός πως έδωσε αφορμές και δικαιώματα ώστε η υπόθεση να φθάσει εκεί.

Και μόνο τα δικαιώματα που έδωσε η ΕΡΤ είναι λάθος δικό της.

Θα ξανά πήγαινα στη Eurovision

Υπό προϋποθέσεις ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος θα λάμβανε ξανά συμμετοχή στην Eurovision.

Είμαι πολύ αυθόρμητος και αληθινός. Αν μου προταθεί ένα τραγούδι και ένας καλλιτέχνης που τον πιστεύω θα κάτσω να γράψω. Δεν θα αυτοπροταθώ.

Οι προτάσεις του για την Ελλάδα το 2024

Αναφανδόν υπέρ ενός εθνικού τελικού τάσσεται υπέρ ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος για την επιλογή της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2024.

Τα δύο ονόματα που προκρίνει είναι η Ελένη Φουρέιρα και η Stefania. Πιστεύει πως το εκτόπισμα και των δύο καλλιτεχνών αυτών είναι αρκετό για να φέρει μία πολύ καλή θέση για την Ελλάδα. Στις δύο αυτές θα έκανε απευθείας ανάθεση, σε κανέναν άλλο, ειδάλλως θα επέλεγε τον εθνικό τελικό. Θεωρεί αστεία την επιλογή Ζόζεφιν, αφού αυτό που κάνει το κάνουν άλλοι πολύ καλύτερα. Για την Καλομοίρα θα την ήθελε μόνο με ένα πολύ καλό τραγούδι.

Από το 2019 έχω πει στην ΕΡΤ για την Φουρέιρα, που πρέπει να την προλάβει πριν την επιλέξει η Κύπρος ή η Ισπανία.

Η Stefania πρέπει να ξανά πάει. Έχει guts, star quality. 

Επιτηδευμένο και βεβιασμένο χιούμορ από Κοζάκου, Μελιτά

Αρνητικός ως προς το φετινό δίδυμο των σχολιαστών ήταν ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, που ούτε το χιούμορ τους του άρεσε, ούτε τα σχόλια τους.

Όταν σου λένε να κάνεις την Eurovision, δεν σημαίνει πως σου λένε να κάνεις τον Καπουτζίδη. Με την Κοζάκου δεν τρελαινόμουν ποτέ. Μου βγάζει ένα αποστασιοποιημένο που δεν το χρειάζεται. Eurovision μεταδίδεις όχι λυρική σκηνή. Χαλάρωσε και αν δεν μπορείς να χαλαρώσεις άσε να το κάνει κάποιος άλλος. Δεν μπορεί να υποστήριζε το φετινό της Σερβίας που ήταν άθλιο … Για να κάνεις χιούμορ τραγουδάς σε κάθε τραγούδι. Αυτό το αστείο με το delivery πάλι; Αν είσαι στο δημόσιο ραδιόφωνο και κάνεις 0,8% και ανανεώνεις κάθε χρόνο δεν μου λέει τίποτα!

Ο Ποσειδώνας ανανέωσε το ραντεβού του σε κάποιο επόμενο live μας, στο οποίο φυσικά θα τον υποδεχθούμε με ιδιαίτερη χαρά.

Μπορείτε να δείτε όλη την συνέντευξη του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου στο παρακάτω βίντεο:

Πως σας φάνηκαν τα όσα είπε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

 

 

 

 

 

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Κόλαφος και λίγα είπε! Χαίρομαι τόσο πολύ που η ΕΡΤ και η διοίκηση της μετά από τα φετινά καραγκιοζιλικια έχουν βρεθεί στο τοίχο και έχουν ανοικτα μέτωπα από τους απλούς πολίτες/fans μέχρι και τα δικαστήρια. Καλά να πάθουν και εκείνοι και ο Βίκτωρας! Χθες αν δεν κάνω λάθος αναφέρθηκε ότι του είπαν για αλλαγές στο κομμάτι αλλά εκείνος σαν άλλη Γιάννα Τερζή το πήρε πάνω του… (Η οποία τουλάχιστον είχε και πιο δυνατό τραγούδι)
    Πόσο παιδάκι πια αυτό το παιδάκι! Λογικό να μην κάνει ποτέ καριέρα αν από τα 16 είναι ξεροκέφαλος.
    Δεν πειράζει Βικτωρακο, το όνομα και το χρήμα δεν αγοράζουν τα πάντα. Όσο για τη. ΕΡΤ και αυτή τη διοίκηση ο ορισμός της ξεφτίλας, μη τα ξαναλέμε, η διοίκηση του Ζούλα πιο γελοία και από του Τσακνή. Στα τσακιδια λοιπόν το τσούρμο ανίκανων να αναλάβουν επιτέλους άτομα που αγαπάνε το θεσμό και δεν το κάνουν σαν αγγαρεία και όταν τύχει να κοκορευονται για καλά αποτελέσματα που τους έφεραν άλλοι!
    Για του χρόνου, όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος, ή απευθείας ανάθεση στη Φουρέιρα να πάει να το σηκώσει, ή σε όνομα τέτοιου βεληνεκούς που θα πάει για αν σκίσει και όχι για να κάνει την απαρκτη του βλ. Γιάννα Τερζή ή τη μόστρα του οτι να πήγα Eurovision στα 16…
    Εναλλακτικά, εθνικός τελικός με τουλάχιστον 2 διαγωνιστικές βραδιές και πολλά τραγούδια από διαφορετικά μουσικά είδη (γνωστών και ανερχόμενων καλλιτεχνών) που θα έχουν επιλεγει από μια διευρυμένη (αριθμητικά, φυλετικά, επαγγελματικά) επιτροπή. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

    Απάντηση
  2. Chris Koul
    Chris Koul says:

    Ειλικρινής και αιχμηρός όπως έπρεπε να είναι όλοι. Αυτοί που δεν έχουν γνώμη και τα βρίσκουν όλα τέλεια και στρογγυλεύουν ό,τι λένε δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον.

    Απάντηση
  3. Kyr
    Kyr says:

    Συμφωνώ μέχρι τελείας με τον Ποσειδώνα! Ο άνθρωπος έχει άποψη, δεν μασάει τα λόγια του και μας έχει χαρίσει 3 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ τραγούδια για Ελλάδα και Κύπρο και μια 3η θέση με το Καλομοιράκι μας. Έχει κάθε δικαίωμα να ομιλεί, τόσο ως γνωστής, όσο και ως γνήσιος eurofan που αγαπά τη Eurovision. Θα ήθελα να ξαναδώ κομμάτι του στο διαγωνισμό ως δημιουργό!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *