Ολλανδία: Με νέο αρχηγό αποστολής ξεκίνησε την αναζήτησή της για την Eurovision 2024!

Με τον ίδιο τρόπο που επιλέγει τα τελευταία 10 χρόνια θα επιλέξει και για την Eurovision 2024 η δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας, AVROTROS, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο. Επιπλέον, νέος αρχηγός αποστολής της χώρας στο διαγωνισμό τοποθετήθηκε ο Twan van de Nieuwenhuijzen, head of contest στις τρεις τελευταίες Eurovision.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή συμμετοχών

Με την διαδικασία μέσω της οποίας οδηγήθηκαν σε οχτώ τελικούς τα τελευταία δέκα χρόνια και φυσικά σε μία νίκη (2019), αλλά και σε μία δεύτερη θέση (2014), θα επιλέξει για την Eurovision 2024 η Ολλανδία. Οι κανονισμοί δημοσιεύθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 30/9 να υποβάλουν τις συμμετοχές τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση songfestival@avrotros.nl.

Φυσικά ισχύουν οι κανονισμοί της Eurovision, για έξι άτομα επί σκηνής, διάρκεια τραγουδιού μέχρι 3 λεπτά, μη εμπορική κυκλοφορία του πριν την 1η Σεπτεμβρίου του 2023 κλπ.

Η διαφοροποίηση που υπάρχει φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είναι πως οι καλλιτέχνες που θα φθάσουν στην τελική κρίση της επιτροπής που θα επιλέξει το νικητή, μπορεί να κληθούν με τις ομάδες τους στο Avrotros προκειμένου να δώσουν κάποιες εξηγήσεις, αλλά και να τραγουδήσουν ζωντανά το τραγούδι τους. Αυτό προφανώς συμπεριελήφθη στους νέους κανονισμούς, μετά τα αρνητικά σχόλια που συγκέντρωσαν οι φετινοί εκπρόσωποι της Ολλανδίας Mia και Dion για τις φωνητικές τους ικανότητες.

Επίσης οι δημιουργοί μπορούν να καταθέσουν το τραγούδι τους χωρίς ερμηνευτή και αυτός να επιλεγεί στην συνέχεια από την επιτροπή του Avrotros. Η γλώσσα των τραγουδιών είναι ελεύθερη, ενώ μετά την υποβολή της συμμετοχής και εφόσον αυτή είναι έγκυρη θα λαμβάνουν οι διαγωνιζόμενοι αποδεικτικό κατάθεσης.

Ο Twan van de Nieuwenhuijzen νέος αρχηγός αποστολής

Επικεφαλής της επιτροπής που θα επιλέξει την ολλανδική συμμετοχή για την Eurovision 2024 είναι ο Twan van de Nieuwenhuijzen, ο οποίος αναλαμβάνει και τα χρέη αρχηγού αποστολής. Θα θυμάστε τον Twan van de Nieuwenhuijzen, αφού ήταν αυτός που το 2021 είχε μιλήσει πριν τον διαγωνισμό, για μία χώρα που κάνει πρόβες σε ένα γυμναστήριο και ετοιμάζεται να κάνει κάτι δύσκολο και εντυπωσιακό στην σκηνή, εννοώντας φυσικά την Stefania και την ελληνική συμμετοχή με το Last Dance.

O Τwan ήταν head of contest στους τρεις τελευταίους διαγωνισμούς της Eurovision. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν αργότερα και θα είναι άνθρωποι που γνωρίζουν από την μουσική βιομηχανία.

Κάτι σαν editorial

Το Avrotros συνεχίζει να αντιμετωπίζει με μεγάλο επαγγελματισμό τον διαγωνισμό. Διαπιστώνοντας τι πήγε λάθος σε μία κατά γενική ομολογία επιτυχημένη διαδικασία, διορθώνει τις αδυναμίες και τα κακώς κείμενα και στοχεύει την επιστροφή της στο δρόμο των επιτυχιών.

Αντιθέτως η ΕΡΤ πήρε μία πετυχημένη διαδικασία (πολύ κοντά σε αυτό που πραγματοποιεί η Ολλανδία) που την έφερε δύο φορές συνεχόμενα στο τοπ10, μετά από ένα σερί αποτυχιών και κάνοντας τα όλα λάθος φέτος, είχε τα αποτελέσματα που είχε.

Όλες οι διαδικασίες επιλογής μπορούν να σου φέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, όταν γίνονται με σχέδιο, πρόγραμμα και επαγγελματισμό…

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun!

Πηγή: Avrotros
2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Tina
    Tina says:

    Το θέμα είναι αν η ΕΡΤ θέλει να διορθώσει τη φετινή κατάσταση που η ίδια δημιούργησε το ότι κάνετε στο άρθρο σας αναφορά στην ΕΡΤ και στον τρόπο αντιμετώπισης του διαγωνισμού μάλλον προς το παρόν δεν βλέπετε να τους απασχολεί στο ραδιομέγαρο η επόμενη συμμετοχή μας πάνε μάλλον με το βλέποντας και κανοντας

    Απάντηση
    • Eurovision 2023
      Eurovision 2023 says:

      Προσωπικά πιστεύω ότι πριν το Σεπτέμβριο δε θα έχουμε νέα. Τώρα είμαστε μέσα Ιούλη και τον Αύγουστο….μάλλον θα πάνε διακοπές… οπότε λίγο δύσκολο να αποφασίσουν απο τώρα για το ποια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ανάδειξη του εκπροσώπου μας

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *