Editorial: Το πρώτο φάουλ της Ελένης Φουρέιρα

Είδα με έκπληξη, αλλά και με μεγάλο ενδιαφέρον τις δηλώσεις της Ελένης Φουρέιρα που προβλήθηκαν στα πλαίσια της μετάδοσης της PANIK Concert από το MEGA το βράδυ της Κυριακής 22/10 και αφορούν την συμμετοχή της στο διαγωνισμό της Eurovision. Λυπάμαι που μπαίνω στη διαδικασία να τις σχολιάσω, καθώς η Ελένη Φουρέιρα μας έχει συνηθίσει σε μετρημένες και πολύ προσεχτικές δηλώσεις, αλλά είναι η πρώτη φορά που νοιώθω πως τα όσα ανέφερε αποτελούν φάουλ και σε μεγάλο βαθμό αχαριστία εκ μέρους της.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Σε βίντεο που μεταδόθηκε πριν την εμφάνιση της, στην εορταστική θα λέγαμε συναυλία της PANIK με όλους τους καλλιτέχνες της, η Ελένη Φουρέιρα χαρακτηρίζει την συμμετοχή της στην Eurovision, ως μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της πορείας της και αναφέρει τα εξής:

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήτανε η Eurovision που καταφέραμε με την εταιρία μου να κάνουμε κάτι το ακατόρθωτο γιατί, εννοείται ότι είχαμε τη στήριξη και από την Κύπρο και από το ΡΙΚ, αλλά όσο να ναι το πήρε όλο στην πλάτη της η Panik και εγώ. Ήτανε μια απόφαση δική μας να το κάνουμε και έτσι τη στηρίξαμε 100%.

Όταν δικαιωθήκαμε από αυτό και γυρίσαμε στην εταιρία, νιώσαμε όλοι ότι είχαμε πάρει την πιο ωραία απόφαση της ζωής μας και νομίζω ότι ένας πλατινένιος ο οποίος κοσμεί σε μια αίθουσα της Panik ο οποίος προέρχεται από την Ισπανία, για την εταιρία όπως και για εμένα είναι μεγάλο κατόρθωμα που ξεπέρασε τα όρια και τα σύνορα της χώρας.”

Αγνωμοσύνη προς το ΡΙΚ η δήλωση της Ελένης Φουρέιρα

Έγιναν όμως πράγματι τα γεγονότα έτσι όπως τα περιγράφει η Ελένη Φουρέιρα; Κατά τη γνώμη μου σαφέστατα όχι. Αρχικά αν συνέβαινε αυτό το οποίο αναφέρει η Ελένη Φουρέιρα θα σήμαινε πως η ίδια μαζί με την εταιρεία της, απευθύνθηκαν στο ΡΙΚ, έχοντας μάλιστα να προτείνουν και το συγκεκριμένο τραγούδι. Αυτό σημαίνει μία “δική μας απόφαση” και αυτό θα δικαιολογούσε τα όσα αναφέρει για τον πλατινένιο δίσκο του Fuego από την Ισπανία που κοσμεί μία αίθουσα της PANIK.

Η αλήθεια είναι όμως διαφορετική και επειδή το 2018 δεν απέχει χρονικά και πολύ, οι περισσότεροι από εμάς την θυμόμαστε. Το Fuego ήταν ένα τραγούδι που το είχαν βρει οι άνθρωποι του ΡΙΚ και το πρότειναν εν τέλει στην Ελένη Φουρέιρα, η οποία και αποδέχθηκε την πρόταση, αφού σύμφωνα και με τον ceo της PANIK είχαν προηγηθεί τρεις αρνήσεις από την ΕΡΤ. Το ΡΙΚ δηλαδή την εμπιστεύθηκε, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες της ίδιας και της εταιρείας της να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, με μία έτοιμη πρόταση και ένα ολοκληρωμένο τραγούδι, αλλά και ομάδα (καλλιτεχνικός διευθυντής, σκηνοθεσία κλπ).

Σαφέστατα η Ελένη Φουρέιρα και η εταιρεία της έχουν μερίδιο ευθύνης από την επιτυχία του 2018, αντίστοιχο όμως μερίδιο στην επιτυχία έχει και το ΡΙΚ που αφενός της έκανε απευθείας ανάθεση, αλλά κυρίως γιατί βρήκε το τραγούδι το οποίο την έφερε στην δεύτερη θέση και έκανε στην συνέχεια αυτή την επιτυχία εκτός συνόρων, ώστε σήμερα ένας πλατινένιος δίσκος από την Ισπανία, να βρίσκεται κρεμασμένος σε έναν τοίχο της PANIK.

Επειδή όλα αυτά τα χρόνια μας αρέσει αν είμαστε δίκαιοι, θεωρήσαμε και με αφορμή αυτή την ατυχής κατά την γνώμη μας δήλωση της Ελένης Φουρέιρα, να βάλουμε στην θέση τους τα όσα συνέβησαν.

Εσείς τι πιστεύετε; Ήταν όντως επιτυχία της Ελένης Φουρέιρα και της PANIK μόνο ή έχει μερίδιο και το ΡΙΚ; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ανδρικ
    Ανδρικ says:

    Πωωω μιλάμε άρθρο με άποψη…
    Μου θυμίζει θέματα από το τίποτα σαν αυτά που δημιουργούνται καθημερινά από τα πρωινάδικα.
    Να βρούμε θέμα εκεί που δεν υπάρχει…
    Είστε σοβαρο σάιτ από όσο έχουμε δει, παρακαλώ .

    Απάντηση
  2. kaiti
    kaiti says:

    Κλασσική αντιπαθητική-εγωκεντρική panik. Σαφεστατα το ΡΙΚ εχει μεριδιο επιτυχιας και γιατί έστειλε την Φουρέιρα, αλλά κυρίως γιατί βρήκε το τραγούδι. Ειδαμε την επιτυχια της panik στην eurovision τόσα χρόνια!

    Απάντηση
  3. Jason Dimarakis
    Jason Dimarakis says:

    Η επιτυχία ειναι 100% δικιά της και της Πανικ. Μπορει να την αντιπαθουμε την Πανικ αλλα εδω ας ειμαστε αντικειμενικοι. Η Φουρειρα ηταν η τριτη επιλογή για το φουεγκο. Οι αλλες 2 πρωτες ηταν Παπαριζου και Ταμτα (και οι 2 ανηκουν στη Μινος). Καμία απο τις 2 τους δε θα εφερναν τη 2η θεση στη Κυπρο- κακα τα ψεματα. Κι αν εκεινη νιωθει οτι χρωσταει πολλα στην Πανικ για την επιτυχια αυτη κατι θα ξερει. Επισης δεν ειδα καμια αγνωμοσύνη ή μομφή έναντι του ΡΙΚ.

    Απάντηση
  4. Μαρία Ταβουλάρη
    Μαρία Ταβουλάρη says:

    Εννοείται πως έχει μερίδιο και η Δημόσια Κυπριακή Τηλεόραση, γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να επιλέξει κάποια άλλη καλλιτεχνική πρόταση, δεν ήταν δεδομένο από την αρχή ότι θα επιλεγόταν η συγκεκριμένη.

    Απάντηση
  5. notyourtoy
    notyourtoy says:

    Εγώ αυτό που παρατηρώ είναι ότι υπάρχει προσπάθεια μετουσίωσης των δηλώσεων της Ελένης

    Γιατί εκείνη ποτέ δεν είπε ότι το ΡΙΚ δεν έκανε τίποτα
    -που να είμαστε ειλικρινείς, τίποτα δεν έκανε, πάρα να δώσει το όνομα της στη συμμετοχή της χώρας τους εκείνη τη χρονιά. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε η Panik Records εξ ολοκλήρου-
    , αλλά έδωσε ένα τεράστιο συγχαρητήρια και στην εταιρεία της, η οποία πραγματικά της έχει αλλάξει τη ζωή.

    Απάντηση
  6. Δημητρης
    Δημητρης says:

    Ελένη μου καλή να σου θυμίσω ότι αν δεν υπηρχε το ΡΙΚ να σου κάνει την πρόταση και αν δεν υπηρχε το κομμάτι του αλεξ που κανονικά ήταν της παπαριζου ..όπως και η σκηνογράφος χορογράφος Sasha με την σκηνική της πινελιά θα ήσουν ακόμα στα μπουζούκια ένα τρίτο όνομα να χορεύει διασκευές από την Eurovision καμία πόρτα δεν θα σου άνοιγε όπως και ο αψεγάδιαστος που σου έκανε δεύτερη φωνή δεν νομίζω η PANIK να έψαξε εκείνη να τον βρει.. Αγαπάς την εταιρεία που σου κάνει κομμάτια αλλά το παράκανες με αυτή την δήλωση. Είναι ομαδική δουλειά που έγινε και βγήκε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

    Απάντηση
  7. Παρης Αρμυρος
    Παρης Αρμυρος says:

    Θα ελεγα επιτυχια ολων…γιατι το σκαλιζουν τοσο…και φετος η κυπρος αξιζε..με καλυτερο ακομη κατ εμενα τραγουδι…κι ας ελαβε τη 12η κι οχι τη 2η…

    Απάντηση
  8. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ακραίο άρθρο που οριακά διαστρεβλώνει τη δήλωση της.
    Ναι το Ρικ απευθύνθηκε αλλού πρώτα, Τάμτα Παπαρίζου, δλδ στη Minos, που δεν είπαν το ναι, προφανώς είτε επειδή δε πίστεψαν στο τραγούδι είτε επειδή δε μπορούσε η εταιρεία οικονομικά εκείνη τη χρονική στιγμή.
    Οπότε η Φουρέιρα και η panik (όσο και να μη πηγαίνω αυτή την εταιρεία) στην ουσία το πήραν πάνω τους τρέχοντας όλο το project ίσως και περισσότερο από το Ρικ…
    Εξάλλου ως τότε η Κύπρος δεν έφτανε καν στη 15αδα εδώ και πολλά χρόνια.
    Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους αν το Fuego το έλεγε οποιαδήποτε άλλη από την Φουρέιρα θα πήγαινε μετριότατα, δείτε τι ακολούθησε με Τάμτα και Τσαγκρινου…
    Τούμπαλιν,αν το el Diablo ή το replay το έλεγε η Φουρέιρα θα έσκιζε. Δεν κάνουν τα ράσα τον Παππά…
    Άρα κατά 70% η επιτυχία αυτή οφείλεται στην Φουρέιρα και στην εταιρεία της και κατά 30% στο ρικ, ή αντίστοιχα στην ΕΡΤ αν εκπροσωπούσε την Ελλάδα. Επομένως, ναι το πήρε επάνω της, δεν βρίσκω καμιά αγνωμοσύνη και όπως είπα η γνώμη αυτή είναι σεβαστή, αλλά ακραία, οριακά ίσα ίσα για να βγει ίντριγκα εκεί που δεν υπάρχει.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *