Λουξεμβούργο: Ολοκληρώθηκαν οι auditions με αμείωτο το ενδιαφέρον!

Το Λουξεμβούργο επιστρέφει το 2024 μετά από 30 χρόνια στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ως εκ τούτου, οι ιθύνοντες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του Δουκάτου έχουν μπροστά τους το δύσκολο έργο της ανεύρεσης του εκπροσώπου και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο στο Μάλμε.

Έτσι, από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ξεκίνησαν οι live auditions για την ανάδειξη του εκπροσώπου του Λουξεμβούργου στη Eurovision 2024. Οι auditions αυτές θα χρησιμεύσουν στην επιλογή των φιναλίστ του εθνικού τελικού από τον οποίο θα προκύψει ο πρώτος καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει το Δουκάτο στην 68η έκδοση του αγαπημένου μας διαγωνισμού.

Οι auditions

Σε “πυρετό” διεργασιών βρίσκονται οι ιθύνοντες του RTL και το διεθνές πάνελ που θα αποφασίσει τους φιναλίστ του εθνικού τελικού για την ανάδειξη του εκπροσώπου του Λουξεμβούργου στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Με 50 καλλιτέχνες να έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής, το έργο της κριτικής επιτροπής είναι σίγουρα απαιτητικό και ιδιαίτερα κρίσιμο, με τον ενθουσιασμό στο Δουκάτο να έχει “χτυπήσει κόκκινο”.

Υπενθυμίζουμε πως το πάνελ των πέντε ειδικών της Eurovision που έχουν υπ’ ευθύνη τους την επιλογή των φιναλίστ του εθνικού τελικού του Λουξεμβούργου απαρτίζουν οι κάτωθι:

Ο Christer Björkmann, ο οποίος είναι Σουηδός παραγωγός και τηλεοπτικός παρουσιαστής καθώς και πρώην συμμετέχων στη Eurovision (Σουηδία 1992). Ο Björkmann έχει επίσης διατελέσει χρέη Αρχηγού Αποστολής για τη Σουηδία, έχει παράξει τον Διαγωνισμό το 2013 και το 2015, όπου και φιλοξενήθηκε στη Σουηδία, καθώς και το μοναδικό μέχρι σήμερα American Song Contest το 2022.

Ο Jan Bors, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως Αρχηγός Αποστολής για την Τσεχία.

Ο Cesár Sampson, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει την Αυστρία στη Εurovision το 2018, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην ψηφοφορία των επιτροπών. Ο Sampson θα διαδραματίσει επίσης ενεργό ρόλο και στην εθνική επιλογή της Τσεχίας φέτος, ως καλλιτεχνικός διευθυντής και παρουσιαστής του εθνικού τελικού.

Ο Άλεξ Παναγή, ο οποίος θεωρείται αυθεντία της Eurovision. Ο Παναγή έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision δύο φορές, το 1995 και το 2000. Τα τελευταία χρόνια, έχει αναλάβει χρέη ως Vocal Coach για πολλές συμμετοχές στη Eurovision και ήταν επίσης στα φωνητικά της Έλενας Παπαρίζου το 2005.

Η Tali Eshkoli, η οποία είναι Ισραηλινή τηλεοπτική παραγωγός. Η Eshkoli υπήρξε παραγωγός της Eurovision το 2019, έχει επίσης εργαστεί στη διοργάνωση του διαγωνισμού Miss Universe το 2021 που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ και έχει αποτελέσει μέλος κριτικής επιτροπής σε εθνικές επιλογές διάφορων χωρών ανά τα χρόνια.

Source: RTL/Steve Muller

Οι διαγωνιζόμενοι

Στην τρίτη ημέρα των προβών, οι ακροάσεις ξεκίνησαν νωρίτερα από το αναμενόμενο. Η Tali, 22 ετών, εμφανίστηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, αντιμέτωπη με τη διπλή πρόκληση του να είναι το πρώτο act στη σκηνή και να καταπολεμήσει το jet lag μετά την πτήση της επιστροφής από τη Νέα Υόρκη. Αν και το να τραγουδάει τόσο νωρίς είναι δύσκολο από μόνο του, χωρίς επαρκή χρόνο για προθέρμανση, δεν ήταν η μόνη τραγουδίστρια που πάλεψε με το πρωινό ξεκίνημα.

Η τραγουδίστρια Thorunn από το Λουξεμβούργο και την Ισλανδία δήλωσε ότι ένιωθε νευρικότητα πριν από την εμφάνισή της, παρά την εκτεταμένη εμπειρία της στη σκηνή, αλλά η εμφάνιση πήγε καλά: “Μόλις βρίσκομαι στη σκηνή, αυτό φεύγει. Πάντα περνούν τόσες πολλές σκέψεις από το μυαλό μου όταν εμφανίζομαι”. Όταν ρωτήθηκε τι περίμενε από την εμφάνισή της, πρόσθεσε: “Πάω με τη ροή. Μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία, οπότε φυσικά και χαίρομαι που θα λάβω μέρος”.

Ο Jonathan Reichling, ένας από τους πρώτους άνδρες που ανέβηκαν στη σκηνή την Παρασκευή, φέρνει μαζί του 10 χρόνια μουσικής εμπειρίας και δύο τραγούδια με τα οποία ελπίζει να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή. Πριν από λίγες ημέρες, λέει ότι του προσφέρθηκε και τρίτο τραγούδι, αλλά το απέρριψε. “Ήταν πολύ σύντομη η προθεσμία, δεν μπορούσα να το κάνω. Αλλά ήταν τόσο σπουδαίο τραγούδι, ιδανικό για τη Eurovision, απλά δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να το προσθέσω και δεν ήθελα να κάνω μισή δουλειά”. Ωστόσο, λέει ότι έπρεπε να πειστεί για να συμμετάσχει στις οντισιόν εξ αρχής. “Γνωρίζω πολλά άλλα νούμερα και ήθελα να το αφήσω σε αυτούς”.

Source: RTL/Steve Muller

Ένα άλλο γνώριμο πρόσωπο είναι ο Josh Island, ο οποίος μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ και πραγματοποίησε ευρωπαϊκή περιοδεία αυτό το φθινόπωρο. “Χαίρομαι που η Eurovision επιτέλους επέστρεψε. Πάντα αναρωτιόμουν γιατί το Λουξεμβούργο δεν συμμετείχε σε αυτό. Νιώθω ότι είναι ένα ζήτημα αγάπης-μίσους”, δήλωσε ο τραγουδιστής στο RTL μετά την ακρόασή του την Παρασκευή. Είπε ότι παρατήρησε μια πιο διακριτή εγγύτητα εντός της εθνικής και διεθνούς μουσικής κοινότητας αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι το Λουξεμβούργο θα επέστρεφε στον Διαγωνισμό. “Ο θόρυβος στο εξωτερικό είναι απλά τεράστιος και αισθάνομαι τιμή που είμαι μέρος αυτού”.

Ένας από τους νεότερους υποψηφίους που έχουν περάσει από ακρόαση είναι ο 19χρονος Melvyn Schartz, μαθητής στο Lycée Aline Mayrisch, συνοδευόμενος από τους συμμαθητές του με μέσο όρο ηλικίας μόλις 16 ετών. “Πραγματικά αισθανόμουν αδιαθεσία πριν από την ακρόαση, αλλά στη συνέχεια ήταν μια χαρά. Δεν μπορείς να μην επικεντρωθείς σε τυχόν λάθη, νιώθω ότι θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα, αλλά είμαι ακόμα ικανοποιημένος”. Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση της σχολικής μπάντας εκτός σχολικού περιβάλλοντος και ελπίζουν ότι είναι μόνο η αρχή. Ο Melvyn πρόσθεσε ότι δεν θα επέστρεφε στο σχολείο μετά την ακρόαση και οι καθηγητές και οι συμμαθητές του ήταν όλοι ενήμεροι για την προσπάθειά του.

Η τελευταία ακρόαση πριν από το διάλειμμα ήταν μια εμφάνιση της Emilie. Αυτή η εμφάνιση είχε μια πιο προσωπική απήχηση για την τραγουδίστρια – η τελευταία φορά που εμφανίστηκε στη σκηνή μπροστά σε κριτική επιτροπή ήταν για τη γαλλική έκδοση του “The Voice“, το 2015. Η εμπειρία στιγματίστηκε από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι και η Emilie δεν προχώρησε στο επόμενο στάδιο. Τώρα, μετά από πολλές παρακινήσεις των φίλων της, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή για στη Eurovision. Η ίδια λέει ότι και μόνο η συμμετοχή είναι ένα πάρα πολύ θετικό γεγονός, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά θα φτάσει.

Έτσι, μετά από τρεις ημέρες οι οντισιόν ολοκληρώθηκαν, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό του Λουξεμβούργου. Ο εθνικός τελικός του Δουκάτου θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου και θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους του Λουξεμβούργου να επιλέξουν το τραγούδι και τον καλλιτέχνη που θα τους εκπροσωπήσουν στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο στο Μάλμε, 31 χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή τους το 1993.

Θα συνεχίσει το Λουξεμβούργο την επιτυχημένη πορεία του στη Eurovision; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: RTL

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *