Ιταλία: Γυναικεία νίκη μετά από 14 χρόνια στο Sanremo Giovani | Προάγγελος για το Sanremo 2024;

Δεν είναι μυστικό πως τα διαφορετικά σώματα που ψηφίζουν στο Φεστιβάλ του Sanremo (τηλεοπτικό κοινό, δημοσιογράφοι, δημοσκοπική επιτροπή) τα τελευταία χρόνια έχουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στους άνδρες καλλιτέχνες. Το βράδυ της Τρίτης 19/12 αυτό φάνηκε να αλλάζει, αφού για πρώτη φορά μετά από 14 ολόκληρα χρόνια είχαμε γυναίκα νικήτρια στο Sanremo Giovani! Είναι αυτό προμήνυμα για μία γυναικεία νίκη και στο 74ο Φεστιβάλ του Sanremo που ακολουθεί σε λιγότερο από δύο μήνες από τώρα;

Ιστορία έγραψε η Clara στο φετινό Sanremo Giovani. Δεν κέρδισε απλά μόνο την θέση της στο Sanremo 2024, αλλά με την νίκη της στο Sanremo Giovani κατάφερε αυτό που επί 14 ολόκληρα χρόνια καμία άλλη συνάδελφος της δεν κατόρθωσε. Να κερδίσει δηλαδή όλους τους άνδρες διαγωνιζόμενους. Θα πρέπει να πάμε στο 2009 για να συναντήσουμε την τελευταία γυναίκα νικήτρια στο Sanremo Giovani και την Arisa.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sanremo Rai (@sanremorai)

Η Arisa μάλιστα είναι και η τελευταία γυναίκα νικήτρια και στο κανονικό Φεστιβάλ, αφού το 2014 κατόρθωσε να νικήσει και στην κατηγορία των καταξιωμένων καλλιτεχνών. Δυστυχώς για εκείνη, το 2014 ήταν η μοναδική χρονιά που η RAI επέλεξε με απευθείας ανάθεση τον εκπρόσωπό της στην Eurovision και δεν χρησιμοποίησε το ιστορικό φεστιβάλ για την επιλογή του εκπροσώπου της και έτσι η Arisa παρά την δεδηλωμένη επιθυμία της, δεν εκπροσώπησε την χώρα της στο διαγωνισμό.

Ανδροκρατούμενη είναι η πρώτη θέση, εκτός από την κατηγορία των νέων καλλιτεχνών και αυτή των καταξιωμένων, αφού όπως είπαμε παραπάνω η τελευταία γυναικεία νίκη πάει πίσω στο 2014. Η νίκη όμως της Clara στο Sanremo Giovani, ίσως προμηνύει μία αντίστοιχη γυναικεία νίκη και στο Teatro Ariston στις 10 Φεβρουαρίου. Το φετινό top5 που απαρτίζονταν όλο από άνδρες καλλιτέχνες, αλλά και οι συνεχόμενες νίκες ανδρών καλλιτεχνών εδώ και δέκα χρόνια, έχουν προκαλέσει συζητήσεις στην Ιταλία, για το αν τελικά υπάρχουν φαλλοκρατικές διαθέσεις στο ιστορικό ιταλικό φεστιβάλ.

Τα στοιχήματα και τα δημοσιεύματα μέχρι στιγμής δείχνουν πως μία ανατροπή είναι αρκετά πιθανή. Τρεις γυναίκες καλλιτέχνες με μεγάλη πορεία στην ιταλική μουσική σκηνή φαίνονται ικανές να ανατρέψουν την παντοδυναμία των ανδρών. Η Alessandra Amoroso βρίσκεται ήδη με διαφορά στην πρώτη θέσω των στοιχημάτων, ενώ η Annalisa στην τρίτη θέση και η Angelina Mango στην έκτη, θεωρούνται από τα δυνατά χαρτιά του επικείμενου φεστιβάλ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alessandra Amoroso (@amorosoof)

Στις 15 Ιανουαρίου όταν και οι δημοσιογράφοι θα ακούσουν για πρώτη φορά τα υποψήφια τραγούδια του Sanremo 2024 θα έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για το αν μία γυναίκα θα κατορθώσει να κατακτήσει το Χρυσό Λέοντα για πρώτη φορά μετά το 2014. Μέχρι τότε απολαύστε το τραγούδι που χάρισε στην Clara την πρώτη θέση στο Sanremo Giovani.

Πιστεύετε θα μπορέσει κάποια γυναίκα να κάνει την ανατροπή στο Sanremo 2024; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *