Ιταλία: Ο Amadeus αποκάλυψε τους συμμετέχοντες του Sanremo 2024!

Στην τελευταία του χρόνια στο πηδάλιο του Sanremo, ως παρουσιαστής και καλλιτεχνικός του διευθυντής, ο Amadeus θέλει να εντυπωσιάσει τους πάντες και δίχως αμφιβολία το καταφέρνει με το ρόστερ των διαγωνιζόμενων στο επερχόμενο ιστορικό φεστιβάλ τραγουδιού του Sanremo, που παρουσίασε πριν από λίγο στο TG1. Μεταξύ των υποψηφίων πέντε πρώην eurostars, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες star της χώρας όλων των εποχών, η Alessanda Amoroso!

Με 30 και όχι 23 συμμετέχοντες θα διεξαχθεί το 74ο Φεστιβάλ ιταλικού Τραγουδιού του Sanremo, στην μικρή πόλη της Λιγουρίας και στο θρυλικό Teatro Ariston. Από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου τα μουσικά φώτα όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης συγκεντρώνονται στο Σανρέμο, μία πόλη μικρή, που εμπεριέχει όμως κυριολεκτικά όλη την σύγχρονη μουσική ιστορία του έθνους.

Ο Amadeus τήρησε την υπόσχεσή του και ανακοίνωσε το δυνατότερο line up ως προς το μέγεθος των ονομάτων που εμπεριέχει, ίσως στην ιστορία του Sanremo. Όλη η μουσική αφρόκρεμα της ιταλικής μουσικής σκηνής, με παλαιότερους νικητές, καλλιτέχνες με αναρίθμητα hits, με εκατομμύρια ακολούθους στα social media και αντίστοιχα νούμερα στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, διεκδικούν τον Χρυσό Λέοντα, αλλά και το εισιτήριο για την Eurovision 2024.

Οι διαγωνιζόμενοι

Fiorella Mannoia

Geolier

Dargen d’Amico

Emma (  ESC 2014)

Fred de Palma

Angelina Mango

La Sad

Diodato (  ESC 2020)

Il Tre

Francesco Renga & Nek

Sangiovanni

Alfa

Il Volo (  ESC 2015)

Alessandra Amoroso

Gazzelle

Negramaro

Irama

Rose Ville

Mahmood (  ESC 2019/2022)

Loredana Bertè

The Kolors

Big Mama

Ghali

Annalisa

Mr. Rain

Maninni

Ricchi e Poveri (  ESC 1978)

Θυμίζουμε πως στους παραπάνω καλλιτέχνες θα προστεθούν και οι τρεις νικητές του Sanremo Giovani που θα διεξαχθεί στις 19 Δεκεμβρίου, φυσικά με ένα άλλο τραγούδι από αυτά με τα οποία διαγωνίζονται εκεί.

Η δομή του Sanremo 2024

H ΡΑΙ ανακοίνωσε σήμερα κάποιες μικρές αλλαγές ως προς τη δομή του Sanremo 2024. Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα υπάρχουν στον επίσημο ιστότοπο του φεστιβάλ, το Sanremo 2024 θα διεξαχθεί ως ακολούθως:

1η ΗΜΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ, 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

– Τα 30 τραγούδια θα ακουστούν για πρώτη φορά, με τα αποτελέσματα εκείνης της ημέρας να καθορίζονται 100% από τον Τύπο, την κριτική επιτροπή των δημοσιογράφων της τηλεόρασης και του διαδικτύου – χωρίς αποκλεισμό

2Η ΜΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ, 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

– Τα πρώτα 15 τραγούδια θα ακουστούν ξανά, με τα αποτελέσματα εκείνης της ημέρας να καθορίζονται από ένα διπλό σύστημα ψηφοφορίας : 50% τηλεψηφοφορία και 50% κριτική επιτροπή ραδιοφώνου – χωρίς αποκλεισμό

3Η ΜΕΡΑ – ΠΕΜΠΤΗ, 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

– Τα τελευταία 15 τραγούδια θα ακουστούν ξανά, με τα αποτελέσματα εκείνης της ημέρας να καθορίζονται από διπλή ψηφοφορία : 50% τηλεψηφοφορία και 50% κριτική επιτροπή ραδιοφώνου – χωρίς αποκλεισμό

4Η ΗΜΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

– ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΣΚΕΥΩΝ : Οι 30 συμμετέχοντες θα ερμηνεύσουν (μαζί με ένα guest της επιλογής τους) μια διασκευή ενός ιταλικού ή ενός μη-ιταλικού τραγουδιού με το αποτέλεσμα εκείνη την ημέρα να καθορίζεται από τριπλή ψηφοφορία : 34% τηλεψηφοφορία, 33% κριτική επιτροπή τηλεόρασης και διαδικτύου και 33% κριτική επιτροπή ραδιοφώνου – χωρίς αποκλεισμό

5η ΜΕΡΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

– Τα 30 τραγούδια θα ακουστούν ξανά, με τα αποτελέσματα να καθορίζονταθ 100% από την τηλεψηφοφορία

Μετά από αυτό, τα αποτελέσματα της ημέρας θα συνυπολογιστούν με αυτά των προηγούμενων 4 ημερών του Sanremo 2024 . Το άθροισμα όλων αυτών των αποτελεσμάτων θα καθορίσει στη συνέχεια το top-5 (ακόμα και η 4η μέρα θα μετρήσει, παρά το γεγονός ότι οι διαγωνιζόμενοι ερμηνεύουν διασκευές σε αντίθεση με τα πρωτότυπα τραγούδια τους). (Σημειώστε ότι κατά τη διάρκεια κάθε εκπομπής, αποκαλύπτουν ένα μέρος των αποτελεσμάτων από εκείνες τις μέρες λίγο πριν το τέλος της τρέχουσας εκπομπής… και δείχνουν μόνο ένα μέρος των προσωρινών γενικών αποτελεσμάτων είτε λίγο πριν το τέλος της τρέχουσας εκπομπής είτε στην αρχή της επόμενης εκπομπής) – Οι κορυφαίοι 5 είτε θα ερμηνεύσουν εκ νέου τις συμμετοχές τους ή θα μεταδοθεί ένα medley. Στη συνέχεια ο νικητής θα καθοριστεί με τριπλή ψηφοφορία : 34% τηλεψηφοφορία, 33% κριτική επιτροπή τύπου, τηλεόρασης και web και 33% κριτική επιτροπή ραδιοφώνου

POST SANREMO 2024 – EUROVISION SONG CONTEST

– Οποιαδήποτε από τους 30 διαγωνιζόμενους (και τις αντίστοιχες δισκογραφικές τους) που ενδιαφέρονται να πάνε στην Eurovision 2024 θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα ειδικό έντυπο για αυτό το σκοπό.

– Ο νικητής του Sanremo 2024 θεωρείται αυτόματα η ιταλική συμμετοχή στην Eurovision 2024 . Σε περίπτωση που δεν δεχτεί να πάει στην Eurovision , η οργανωτική επιτροπή του Sanremo θα επιλέξει στη συνέχεια τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Μάλμε σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια (εννοείται από όσους διαγωνιζόμενους έχουν συμπληρώσει την φόρμα ενδιαφέροντος για την Eurovision )

Η ΡΑΙ έδωσε στην δημοσιότητα και την σκηνή του φεστιβάλ:

Παρουσιαστές του Sanremo 2024 μαζί φυσικά με τον Amadeus θα είναι οι εξής:

  • Tην Πρώτη βραδιά, συμπαρουσιαστής θα είναι ο περσινός νικητής του Sanremo και εκπρόσωπος της Ιταλίας στην Eurovision 2023, Marco Mengoni. 
  • Tην Δεύτερη βραδιά, συμπαρουσιάστρια θα είναι η superstar της ιταλικής pop, Giorgia, συμμετείχε τέσσερις φορές στο Sanremo και νικητήρια του φεστιβάλ το 1995
  • Την Τρίτη βραδιά, συμπαρουσιάστρια θα είναι Ιταλίδα ηθοποιός και κωμικός, Teresa Mannino.
  • Την Tέταρτη βραδιά, συμπαρουσιάστρια θα είναι η Ιταλίδα χορεύτρια, τηλεοπτική παρουσιάστρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός, Lorella Cuccarini.
  • Την βραδιά του τελικού, συμπαρουσιαστής για άλλη μια φορά θα είναι ο είναι Ιταλός ηθοποιός και επιστήθιος φίλους του Amadeus, Fiorello.

Για όσους είναι λάτρεις λοιπόν τις ιταλικής μουσικής σκηνής, δεν βαριούνται τα ατέρμονα τηλεοπτικά σόου των γειτόνων μας και είναι έτοιμοι για μία βδομάδα με ξενύχτι μέχρι πρωίας, εμείς εδώ στο Eurovisionfun θα σας κρατήσουμε την καλύτερη συντροφιά!


Φέτος, την Ιταλία εκπροσώπησε για δεύτερη φορά ο Marco Mengoni, μετά την νίκη του στο Sanremo 2023, με το τραγούδι Due Vita. Το τραγούδι με 350 βαθμούς κατέκτησε την τέταρτη θέση στον μεγάλο τελικό!

https://www.youtube.com/watch?v=d6IiOSut_4M

Πως σας φάνηκαν οι φιναλίστ του Sanremo 2024; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω! Ποιος είναι ο αγαπημένος σας;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Vasoula Targaryen
    Vasoula Targaryen says:

    Να ήθελα να πάει ο Diodato μιας και έχασε την ευκαιρία το 2020 ή ο Irama ο οποίος το προσπαθεί πολύ ή οι Il Vollo αν έχουν κάτι δυνατό για να κερδίσουν την γιουροβίζιον

    Απάντηση
  2. Penelope
    Penelope says:

    Πολύ δυνατό Σαν Ρέμο θα δούμε τον Φεβρουάριο. Πολλά αγαπημένα ονόματα καλλιτεχνών στη λίστα, αλλά οι Ιλ Βόλο πάντα οι αγαπημένοι μου ❤️❤️❤️.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *