EBU: “Η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ σύννομη με όλους τους κανονισμούς της Eurovision 2024”!

Με δημόσια τοποθέτηση της στην βελγική εφημερίδα HLN, η EBU σχολιάζει την ανακοίνωση από μέρους της, της λίστας των 37 διαγωνιζόμενων χωρών στην Eurovision 2024, με την συμπερίληψη του Ισραήλ στην λίστα αυτή.

Η ανακοίνωση της λίστας των 37 συμμετεχόντων χωρών του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision πριν λίγες ημέρες από την EBU, υπήρξε θέμα αντιπαράθεσης στα social media, αφού μερίδα των eurofans θεώρησε πως το Ισραήλ θα έπρεπε να αποκλειστεί από τον επικείμενο διαγωνισμό.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που συνέκριναν την περίπτωση της Ρωσίας με αυτή του Ισραήλ, κατηγορώντας την EBU πως έχει διαφορετικά μέτρα και σταθμά σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της βελγικής εφημερίδας HLN, η EBU σχολιάζει πως η λίστα των χωρών που θα διαγωνισθούν στην Eurovision 2024, εγκρίθηκε από τα αρμόδια όργανα της ένωσης, ενώ όσο αφορά το Ισραήλ απαντά πως η συμμετοχή του είναι δεδομένη, αφού η δημόσια τηλεόραση της χώρας είναι συμμορφωμένη απόλυτα με τους κανονισμούς του διαγωνισμού.

Αυτά τα όργανα (της EBU) ενέκριναν την λίστα των συμμετεχόντων (στην Eurovision 2024) και αποφάσισαν πως η Ισραηλινή δημόσια τηλεόραση είναι σύννομη με όλους τους κανονισμούς του διαγωνισμού.

Εύλογη στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο η απόφαση της EBU. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως τόσο η περίπτωση του αποκλεισμού της Ρωσίας, όσο και της Λευκορωσίας, είναι δύο παντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Η δημόσια τηλεόραση της Ρωσίας αποπέμφθηκε από την EBU εξαιτίας της χρησιμοποίησης της από την ρωσική κυβέρνηση ως μέσο προπαγάνδας, στην εισβολή που πραγματοποίησε η Ρωσία στην Ουκρανία, καταπατώντας την εδαφική της ακεραιότητα. Στην δε Λευκορωσία αποφασίστηκε προσωρινός αποκλεισμός από τον διαγωνισμό και από την EBU για τρία χρόνια, ως ποινή στην προσπάθεια της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας να πολιτικοποιήσει την Eurovision 2021, στέλνοντας μία συμμετοχή με σαφείς πολιτικούς στίχους.

Η δε περίπτωση του Ισραήλ καμία σχέση δεν έχει με τα παραπάνω, αφού η εμπόλεμη σύρραξη δεν ξεκίνησε με δική του υπαιτιότητα αφενός και αφετέρου η πολεμική ανταπάντησή του, ήρθε ως αποτέλεσμά του τρομοκρατικού χτυπήματος της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Έχοντας λυθεί και αυτή η εκκρεμότητα, το μόνο που απομένει πλέον είναι να μάθουμε αν θα καταφέρει η Ρουμανία να συμμετάσχει στον επόμενο διαγωνισμό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων σε 38!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *